• LIFE&STYLE

    Ράδιο Αρβύλα: Η απολογία του Kανάκη – Δεν διαπραγματευόμαστε την εντιμότητα και τη συνέπεια στα λεγόμενά μας

    • NewsRoom


    Ντυμένοι στα μαύρα και με απολογητική διάθεση, εμφανίστηκαν ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης, στο νέο επεισόδιο του Ράδιο Αρβύλα, μια μέρα μετά την απομάκρυνση του συνεργάτη τους Στάθη Παναγιωτόπουλου, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση «revenge porn» στην οποία εμπλέκετε.

    Οι τρεις παρουσιαστές επιχείρησαν να απαντήσουν στους επικριτές τους που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς τους ότι δεν γνώριζαν για την υπόθεση του στενού συνεργάτη τους.

    «Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά που ζούμε είναι πραγματικότητα», ξεκίνησε ο Αντώνης Κανάκης, ανοίγοντας την εκπομπή. Όπως είπε, η αποψινή εκπομπή δεν θα είναι σατυρική, ενώ ανέφερε πως κατά τη διάρκειά της αναμένεται να δώσουν απαντήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν «παγωμένοι» τα όσα συμβαίνουν.  «Για πρώτη φορά επιλέξαμε να απαντήσουμε σε όσα μας καταλογίζουν, ενώ συνήθως δεν το κάνουμε», πρόσθεσε.

    «Με άλλα δύο γεγονότα δεν μπορούσαμε να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα. Η μία ήταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του κι έγινε η εξέγερση και βγάζαμε τα εσώψυχά μας και τις απόψεις μας. Η επόμενη ήταν με την Μarfin. Η τρίτη είναι αυτή, που είναι αδύνατον να κάνουμε σατιρική εκπομπή, όπως είπαμε χθες», ανέφερε.

    «Ήμασταν στα χαμένα κι αδυνατούσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται όταν είδαμε το υλικό. Όταν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας είναι μία ψυχοφθόρα διαδικασία. Θα απαντήσουμε σε ένα δύο πράγματα για πρώτη φορά», πρόσθεσε.

    «Δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι σ’ όλο αυτό το μιντιακό πανηγύρι που έχει ξεκινήσει, δεν θέλουμε να το ξεχειλώσουμε», ανέφερε. «Το σοκ σήμερα έχει γίνει χειρότερο», πρόσθεσε.

    «Η ουσία του θέματος δεν είναι αν είμαστε εμείς τα θύματα, αν θα συνεχιστεί το Ράδιο Αρβύλα», είπε. Το θύμα είναι η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ανέφερε.

    «Είναι εξωγήινο αυτό που ζούμε» ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε «χυδαία» την πράξη του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

    «Δεν γνωρίζαμε την κοπέλα, δεν γνωρίζαμε καμία από τις συντρόφους του Στάθη» ισχυρίστηκε ο Αντώνης Κανάκης. Δήλωσε μάλιστα πως η κοπέλα θα μπορούσε να είχε πάει να τους βρει και να τους μιλήσει.

    Το βασικότερο απ’ όλα όσα θα πούμε στη συνέχεια, είναι να μην υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος σε αυτή τη θέση, και πρέπει η πολιτεία να κάνει κάτι άμεσα γι’ αυτό, επισήμανε.

    Είναι μία από τις χειρότερες συνθήκες να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι «ελέφαντας», ανέφερε επίσης ο Αντώνης Κανάκης, ενώ έκανε λόγο για κύμα στήριξης και αγάπης προς τους συντελεστές της εκπομπής.

    «Αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε είναι η εντιμότητα και η συνέπεια στα λεγόμενά μας» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι όλοι τους βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

    Ο Αντώνης Κανάκης μίλησε για επιθέσεις που έχει δεχθεί η εκπομπή από υποστηρικτές ακραίων ιδεολογιών ενώ μίλησε στην «δίψα των media για αίμα». «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει γνωστή η στάση μας απέναντι σε πράγματα που μας τρελαίνουν και μας εξοργίζουν» αναρωτήθηκε.  «Μπορεί να ξέραμε τι είχε κάνει και να μην τον είχα αρπάξει εγώ ο ίδιος και δεν ξέρω τι θα του έκανα;» συνέχισε ο Κανάκης.

    Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη

    Ο Άντώνης Κανάκης φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κριτική που άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του είχε υπενθυμίσει την κριτική που είχε ασκήσει ο παρουσιαστής κατά της Λίνας Μενδώνη όταν η ίδια είχε  δηλώσει πως δεν γνώριζε το παρελθόν του Δημήτρη Λιγνάδη

    Ο παρουσιαστής κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για συμψηφισμό, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέδεσε την τότε κριτική του Αντώνη Κανάκη για την Λίνα Μενδώνη (και ειδικότερα τα λεγόμενά του παρουσιαστή πως «ακόμη και αν δεν γνώριζε όφειλε να γνωρίζει πριν τοποθετήσει κάποιον σε μία τέτοια θέση» και ότι αυτοί στην εκπομπή τους πριν προσλάβουν κάποιον τον ψάχνουν», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη) με την  άγνοια που δήλωσε  τώρα ο παρουσιαστής προκειμένου να απολογηθεί στο κοινό του.

    Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Αντώνης Κανάκης υποστήριξε πως η στάση τους δεν μπορεί να συγκρίνεται με αυτή μιας υπουργού, καθώς αυτοί δεν έχουν θεσμικό ρόλο ούτε εξουσία. Κατηγόρησε δε την  υπουργό Πολιτισμού πως «κρυβόταν», σε αντίθεση με τους ίδιους που βγήκαν κατευθείαν και μίλησαν μετά την κατακραυγή στα social media. Κατήγγειλε δε τους πολιτικούς ως ηθικούς αυτουργούς, για το ότι μια κοπέλα που αγωνίζεται από το 2016 δεν ξέρει ακόμα αν θα δικαιωθεί.

    Κατέληξε, πάντως, πως το Ράδιο Αρβύλα θα συνεχίσει κανονικά, αφού έτσι κι αλλιώς η εκπομπή θα διέκοπτε για την περίοδο των εορτών μετά το τέλος αυτής της εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ομολογία και η συγγνώμη

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία από γνωστή τραγουδίστρια



    ΣΧΟΛΙΑ