• LIFE&STYLE

    Προσοχή! Μεγάλη απάτη στο Facebook με δόλωμα την Adidas

    • NewsRoom


    Σάλο έχει προκαλέσει στα social media, μεγάλη απάτη κλοπής προσωπικών δεδομένων με πρόσχημα δώρο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Adidas. Σύμφωνα με ένα post που κυκλοφορεί στο Facebook, η Adidas σας δίνει δωρεάν παπούτσια σε περίπτωση που έχετε γενέθλια, ζητώντας σας μόνο να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί.

    Βέβαια, παπούτσια Adidas δεν κερδίζετε ποτέ και το συγκεκριμένο post δεν αφορά την Adidas. Πρόκειται για ακόμα μία από τις συνηθισμένες απάτες, που κυκλοφορούν στο Facebook με τη μορφή διαγωνισμών με αντάλλαγμα το να παρέχετε προσωπικά σας στοιχεία σε ιστοσελίδες αμφιβόλου προελεύσεως.

    Mόλις μπαίνετε στην ψεύτική σελίδα, η οποία είναι σχεδιασμένη σαν σελίδα του Facebook, σας ζητά να δημοσιεύσετε τον διαγωνισμό στο προφίλ σας και να στείλετε τον σύνδεσμο της σελίδας σε πέντε ομάδες. Με την ολοκλήρωση αυτών των δύο απλών βημάτων προωθείτε την ψεύτικη αυτή σελίδα για λογαριασμό των απατεώνων, που μπορούν να εκθέσουν τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας και μέλη της οικογένειά σας στο Facebook.

    Screen Shot 2016-02-10 at 2.27.09 PM

    Ακόμα και όταν ολοκληρώσετε τα βήματα, που σας ζητούνται δεν θα λάβετε τα παπούτσια, που σας υποσχέθηκαν. Αντι αυτού, ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί, που θα αναφέρει ότι για να πάρετε το δώρο σας, θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε μια έρευνα ως «τελικό στάδιο» στη διαδικασία εισόδου σας. Το αναδυόμενο παράθυρο θα περιλαμβάνει συνδέσμους από διάφορες ιστοσελίδες ερευνών.

    Οι συνδεδεμένες ιστοσελίδες υποτίθεται ότι θα σας προσφέρουν την ευκαιρία να κερδίσετε  επιπλέον βραβεία. Όμως, προηγουμένως θα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομά σας, το τηλέφωνό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας και το email σας.

    Ωστόσο, τα ψιλά γράμματα αναφέρουν ότι τις πληροφορίες, που τους παρέχετε θα μπορούν να τις μοιραστούν με εταιρείες μάρκετινγκ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να επικοινωνούν μαζί σας εκμεταλλευόμενες τα στοιχεία σας.

    Πάντως, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι όσες έρευνες και να συμπληρώσετε δεν θα λάβετε ποτέ τα παπούτσια Adidas, που σας υποσχέθηκαν. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι κάθε φορά, που κάποιος παρέχει πληροφορίες μέσω μιας από τις πλαστές ιστοσελίδες έρευνας, οι απατεώνες κερδίζουν κάποια προμήθεια.

    Προσοχή λοιπόν!



    ΣΧΟΛΙΑ