• LIFE&STYLE

    Προετοιμάστε το δέρμα σας να λάμψει 24 ώρες πριν τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom


    Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα κορυφώνεται. Σ΄αυτό το σημείο υποθέτουμε ότι έχετε ήδη λάβει τις προσκλήσεις σας για τα αυριανά χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν και πάρτι και είστε ήδη στη διαδικασία επιλογής outfit, μακιγιάζ και χτενίσματος. Αν θέλετε όμως να αναδειχθείτε στην απόλυτη belle of the ball, θα πρέπει να ξοδέψετε λίγο λιγότερο χρόνο στη ντουλάπα και στο νεσεσέρ σας και να περιποιηθείτε περισσότερο το δέρμα σας. Γι αυτό είμαστε κι εμείς εδώ, για να σας δώσουμε τα καλύτερα skincare tips της τελευταίας στιγμής ώστε να λάμψετε αύριο το βράδυ.

    Διπλός καθαρισμός

    Μπορεί να σας ακούγεται σαν ένα περιττό βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σας, αλλά αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό σας, ειδικά την party season που διανύουμε στην οποία το μακιγιάζ είναι καθημερινή υπόθεση. «Ο πρώτος καθαρισμός θα διώξει τα υπολείμματα καλλυντικών και τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπο, ενώ ο δεύτερος θα δράσει σε βάθος και θα προλάβει τα breakouts, ειδικά στις επιδερμίδες με τάση ακμής» εξηγεί η facialist Tilly Barnett.

    Μασάζ προσώπου

    Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά εμείς σε κάθε δημόσια εμφάνιση της Δούκισσας του Sussex δε μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από το λαμπερό της δέρμα. Για αυτή την υπέροχη λάμψη της, η Meghan αφήνεται κυριολεκτικά στα χέρια της skin expert, Nichola Joss, η οποία της κάνει facial μασάζ. Κάντε κι εσείς το ίδιο λίγο πριν το ρεβεγιόν, εφαρμόζοντας πρώτα ένα έλαιο στο πρόσωπο και ακολουθώντας τα βήματα που θα βρείτε εδώ. Θα σας πάρει μόνο 2-3 λεπτά για να δείτε αποτέλεσμα.

    Μάσκα ομορφιάς

    Ποια γυναίκα δεν αγαπά τις μάσκες ομορφιάς όταν αυτές δίνουν λύση σε κάθε skincare της πρόβλημα σε μόλις 10-15 λεπτά; Λίγο πριν το ρεβεγιόν λοιπόν, κάντε pause στην καθημερινότητά σας, αφεθείτε στη δύναμη της αγαπημένης σας face mask, χαλαρώστε και καταστρώστε στο μυαλό σας το γιορτινό σας look για αύριο.

    Info: Σύμφωνα με την Priceline Pharmacies, μία μάσκα προσώπου πωλείται ανά 20 δευτερόλεπτα στον κόσμο. Wow!

    Επαρκής ύπνος

    Ξέρουμε, η περίοδος των γιορτών συνεπάγεται πολλά και συνεχόμενα ξενύχτια, αλλά αν προσπαθήσετε κάθε βράδυ να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες, το σώμα και το δέρμα σας θα σας ευχαριστούν.

    Απαραίτητη ενυδάτωση

    Ο συνδυασμός υγρασίας, ξηρού αέρα και χαμηλών θερμοκρασιών αφήνει το δέρμα πιο αφυδατωμένο και ξηρό από ποτέ. Για να αντιμετωπίσετε αυτά τα σημάδια, δεν έχετε παρά να κάνετε σύμμαχό σας μία πλούσια ενυδατική κρέμα. Και μην την τσιγκουνευτείτε. Εφαρμόστε γενναίες ποσότητες πολλές φορές μέσα στην μέρα ώστε να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα σας και να κρατήσετε την υγρασία στο εσωτερικό της.

    Extra tip: Οι αλμυροί και αλκοολούχοι πειρασμοί των γιορτών είναι πολλοί. Ελάτε όμως που αφυδατώνουν το δέρμα και τονίζουν τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Δε σας λέμε να τους απαρνηθείτε τελείως, απλώς προσπαθήστε να καταναλώνετε 8 ποτήρια νερό τη μέρα, ώστε να κάνετε ένα υγιές boost στο δέρμα σας.

    Αντηλιακή προστασία

    Η αντηλιακή προστασία είναι must όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον λίγο πριν τα Χριστούγεννα. «Τα στατιστικά δείχνουν ότι ακόμη και ο μικρός χρόνος κατά τον οποίο ταξιδεύουμε από και προς τη δουλειά προκαλεί ζημιά σε κάποιο βαθμό» αναφέρει η skin expert Tracey Beeby. «Δε χρειάζεται να είστε έξω για να εκτεθείτε στις υπεριώδεις ακτίνες. Είναι παρούσες όλη τη μέρα, όλο τον χρόνο» συνεχίζει.

    Νυχτερινή skincare ρουτίνα

    Το βράδυ, την ώρα που εσείς ξεκουράζεστε και απολαμβάνετε τον ύπνο ομορφιάς σας, το δέρμα συνεχίζει να δουλεύει. «Ο ύπνος είναι η ευκαιρία του σώματος να επουλωθεί, να αναγεννηθεί και να επιδιορθώσει τις βλάβες του» εξηγεί η skin expert Zoe Devine. Τότε είναι που πρέπει να κάνετε το boost λάμψης. Πώς; Με ένα προϊόν που περιέχει ρετινόλη (βιταμίνη Α) και πεπτίδια, το οποίο θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα αφήσει το πρόσωπο πιο σφριγηλό από πριν. «Η βιταμίνη Α είναι αναγκαία για τη λειτουργία των υγιών κυττάρων, καθώς προλαμβάνει την αφυδάτωση» προσθέτει η Devine.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Let’s celebrate: Οι festive τάσεις που θα σας απογειώσουν τη φετινή σεζόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: White Christmas: Πώς θα φορέσετε το λευκό στις γιορτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Office Party: Τι θα φορέσετε για να είστε κομψές στα festive events του γραφείου



    ΣΧΟΛΙΑ