• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Άνοιξε η διαθήκη του – Σε ποιους αφήνει την περιουσία του

    Βασίλισσα Ελισάβετ και Πρίγκιπας Φίλιππος


    Ενάμισι μήνα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, άνοιξε η διαθήκη του, η οποία υπολογίζεται ότι είναι περίπου 30 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 35 εκατ. ευρώ).

    Η περιουσία του Δούκα του Εδιμβούργου δε θα μοιραστεί μόνο στους απογόνους του, αλλά και σε τρεις στενούς υπαλλήλους του, τους οποίους δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στη διαθήκη του.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βασιλική πηγή, κύριος κληρονόμος είναι η σύζυγός του, βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο, ο Φίλιππος θεώρησε ότι έπρεπε να φροντίσει και τους ανθρώπους που τον βοηθούσαν όλα αυτά τα χρόνια και ήταν στήριγμα για εκείνον.

    «Σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος για τους τρεις άντρες που τον φρόντιζαν», δήλωσε χαρακτηριστικά η βασιλική πηγή, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα.

    Πρόκειται για τον ιδιωτικό γραμματέα του, ταξίαρχο Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, και τους βοηθούς του που τον φρόντιζαν μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του, Ουίλιαμ Χέντερσον και Στέφεν Νιεντοτζάντλο.

    Οι δυο βοηθοί του περνούσαν εναλλάξ μία εβδομάδα ο ένας και μία ο άλλος μαζί του στο Γουντ Φαρμ στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ζούσε στο Γουντ Φαρμ -ένα απλό, επιπλωμένο εξοχικό σπίτι 5 υπνοδωματίων- για σχεδόν τρία χρόνια, πριν μετακομίσει στο κάστρο Ουίνδσορ στην αρχή της πανδημίας.

    Τα τρία αυτά άτομα ήταν μεταξύ των έξι που περπάτησαν πίσω από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στην πομπή για την κηδεία του στο κάστρο Ουίνδσορ στις 17 Απριλίου.

    Ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, αν και οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα αφήσει εκτός διαθήκης τον εγγονό του, πρίγκιπα Χάρι, μετά την παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα και την απόσταση που πήρε από το σύνολο της βασιλικής οικογένειας, εκείνος τον συμπεριέλαβε.

    «Ο Φίλιππος δεν ήταν το είδος του χαρακτήρα που θα τιμωρούσε έναν εγγονό για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος και καλός άνδρας. Ποτέ δεν κρατούσε κακία», ανέφερε η ίδια πηγή.

    Στα παιδιά του, πρίγκιπα Κάρολο, πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου έδωσε το ελεύθερο να «πάρουν οτιδήποτε θέλουν» από τη συλλογή με τα 13.000 βιβλία στο Παλάτι.

    Βέβαια, περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί, καθώς είναι απόρρητες, ενώ ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, ο οποίος ρωτήθηκε για να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της διαθήκης, αρνήθηκε κατηγορηματικά να πει λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας ότι:

    «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και τέτοιες ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».

    Διαβάστε επίσης:

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου του

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα μοναχικά γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

    Survivor: Το υπέρογκο χρηματικό ποσό που έχει πάρει ο Τριαντάφυλλος



    ΣΧΟΛΙΑ