• LIFE&STYLE

    Πως ένα τυπικό mail για την δουλειά σας θα μπορούσε να κοστίσει στην Google… δισεκατομμύρια

    • NewsRoom


    Ένα μήνυμα από τον συνιδρυτή των android Andy Rubin που στάλθηκε το 2006 θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές στην Google δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία της Google εδώ και χρόνια βρίσκεται σε διαμάχη με την πολυεθνική τεχνολογική αμερικάνικη εταιρεία, Oracle εξαιτίας της υποτιθέμενης παραβίασης της δεύτερης από την Google μέσω κομματιών-κλειδιών της τεχνολογίας Java.

    Andy Rubin, co-founder of Java
    Andy Rubin, co-founder of Java

    Η Java είναι μια αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού που σχεδιάστηκε από την εταιρεία πληροφορικής Sun Microsystems και που το 2009 η ίδια η Oracle την είχε ζητήσει, λίγο αργότερα από το συμβάν. Μάλιστα, αμέσως μετά η Oracle κατέθεσε πλήρες κατηγορητήριο εναντίον της φημολογουμένης παραβίασης της από την Google.

    Google

    Στο κατηγορητήριο της Oracle η νομική ομάδα της ανέσυρε ένα παλαιό e-mail από το 2006, στο οποίο ο ίδιος ο Rubin αναγνωρίζει ότι η γλώσσα προγραμματισμού Java είχε αντιγραφεί από την ίδια την Sun Microsystems. 

    Πίσω από την επιφάνεια όμως το e-mail αυτό απέδειξε ότι, όχι μόνο ο Rubin ήταν ενήμερος για την ιδιότητα του Java να αντιγράφεται, όταν τότε ήταν επικεφαλής στην Android, μια ιδιότητα που θεωρείται ότι γνώριζε και η ίδια η Google. Αυτό μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα για την Google με την υπόθεση της Oracle.

    To e-mail αυτό βέβαια αν και αποκάλυψε την ιδιότητα της αντιγραφής της γλώσσας Java, δεν μπορούσε να συνδέσει την διαρροή αυτή με την ίδια την Google. H νομική ομάδα της Google βρίσκεται ακόμη σε διαδικαστικές ενέργειες ενώ υποστηρίζει πως ήταν νομικά νόμιμο να χρησιμοποιήσει την γλώσσα της Java ανεξαιρέτως με την υπόθεση της Oracle.

    Βέβαια εάν το δικαστήριο κρίνει τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της Google, αληθή τότε θα προκύψουν πολλά ζητήματα στην Google η οποία θα πρέπει να αποζημιώσει την Oracle. Με την Oracle ακόμη να ζητάει 9 δις δολ για τις ζημιές, αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα θα κοστίσει στην Google εκατομ. ή ακόμη δισεκ. δολ.

    Επομένως ακόμη και εσείς θα πρέπει να προσέχετε ιδιαιτέρως, το τι γράφεται σε ένα e-mail μέσω του λογαριασμού σας που έχετε στην δουλειά, ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να κρατηθεί το μήνυμα σε αρχείο, καθώς κινδυνεύετε ακόμη και εσείς από μια πιθανή παραβίαση. Μετά μπορεί να τρέχετε και να μην φτάνετε ακριβώς όπως η Google.

    email-button

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ta-7-simantikotera-pragmata-pou-prepi-na-xerete-simera-16/45030



    ΣΧΟΛΙΑ