• LIFE&STYLE

    Πωλείται η Victoria’s Secret για 1,1 δισ. δολάρια

    • NewsRoom


    Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Victoria’s Secret σε εταιρεία private equity προς 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται η εταιρεία L Brands Inc, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

    Μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών, η πιο διάσημη αμερικανική εταιρεία εσωρούχων χρειάζεται ριζική ανανέωση προκειμένου να επιβιώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sycamore Partners είναι εκείνη που αναμένεται να αγοράσει το 55% της Victoria’s Secret, ενώ η L Brands θα κρατήσει το υπόλοιπο 45%.

    Τα τελευταία χρόνια η L Brands έχει χάσει σημαντικά brands, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί την αλυσίδα Bath & Body Works, η οποία είναι η μόνη που ευδοκιμεί και της αποφέρει κέρδος.

    Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, ο δισεκατομμυριούχος Leslie Wexner, ο οποίος ίδρυσε και διαχειρίζεται την εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως CEO και πρόεδρος.

    Ωστόσο, θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της L Brands και θα διατηρήσει τα μερίδια που έχει και στις δύο εταιρείες. Αυτή τη στιγμή του ανήκει το 17% των μετοχών της L Brands.

    Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.



    ΣΧΟΛΙΑ