• LIFE&STYLE

    Pokemon Go: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα τρέλα του πλανήτη


    Οποιοσδήποτε ενημερώνεται για την επικαιρότητα ή χρησιμοποιεί σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχει σίγουρα παρατηρήσει την επιστροφή των Pokemon στο προσκήνιο με τη μορφή πλέον ενός παιχνιδιού για κινητά, το Pokemon Go. To παιχνίδι της Nintendo επέστρεψε προσαρμοσμένο στην καινούρια πραγματικότητα των smartphones, και έχει σπάσει το internet αλλά και τις πόλεις της Αμερικής, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Παραδόξως, αυτή η εφαρμογή ενσωματώνει τους ψηφιακούς χαρακτήρες του παιχνιδιού Pokemon στον φυσικό κόσμο δημιουργώντας ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Έτσι οι παίχτες κυκλοφορούν σε δρόμους, κτήρια και μνημεία όπως τους καθοδηγεί η εφαρμογή προκειμένου να εντοπίσουν και να πιάσουν τα Pokemon.

    PokeCatch

    Μνημεία, εκκλησίες και νεκροταφεία έχουν γίνει στάσεις (PokéStops) στις οποίες οι παίχτες σταματούν για να μαζέψουν θησαυρούς, όπως φίλτρα, pokéballs και αυγά Pokémon. Το μουσείο του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα καθώς έχει μετατραπεί σε στάση του Pokémon Go. Ο Andy Hollinger σχολίασε πως “δεν επιτρέπεται ένα μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του Ναζισμού να υπηρετεί τέτοιους σκοπούς”. Επίσης, οι παίχτες αναστάτωσαν το νεκροταφείο του Evansville, Indiana καθώς ποδοπατούσαν τις ταφόπλακες όλο το βράδυ.

    pok Η εφαρμογή κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου, προς το παρόν μόνο σε Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, και έχει αναστατώσει τις αγορές. Μόλις μέσα σε μία εβδομάδα η μετοχή της Nintendo έχει εκτιναχθεί στα ύψη Η μετοχή άνοιξε στις 11 Ιουλίου στα 18,595 ιαπωνικά γιεν ($182.1 δολάρια) ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο 14% από την τιμή της Παρασκευής. Στο τέλος της ημέρας, η τιμή της μετοχής έφτNintendoασε τα 20,260 γιεν (198.41 δολάρια), αύξηση 24.52% από τη μία μέρα στην επόμενη. Η αξία της εταιρίας τώρα εκτιμάται στα 2.87 τρισεκατομμύρια γιεν, ή 28 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 63.7% από την εκτίμηση της, στα 17.1 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν κυκλοφορήσει την καινούρια εφαρμογή.

    thumb_Screen Shot 2016-07-13 at 4.34.57 PM_1024

    Η παρούσα τιμή όμως δεν συγκρίνεται με αυτές του 2007, καθώς η κάθε μετοχή της Nintendo άξιζε 625 δολάρια, αποτιμώντας την εταιρία στα 79.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    thumb_Screen Shot 2016-07-13 at 4.35.32 PM_1024

    Η τεράστια επιτυχία της εφαρμογής θα επιβεβαιώσει τη στροφή της εταιρίας στο κόσμο του mobile-gaming, έναν χώρο στον οποίο ήταν ιδιαίτερα διστακτική να εισέλθει παρά τις πιέσεις τόσο αναλυτών όσο και στελεχών της εταιρίας, οι οποίοι έβλεπαν το μέλλον της εταιρίας να βρίσκεται εκεί. Το Pokemon Go μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για τη μεταφορά άλλων αγαπημένων και πετυχημένων τίτλων της εταιρίας όπως το Zelda, Mario σε mobile περιβάλλον τονώνοντας τα κέρδη της εταιρίας ιδιαίτερα μετά την απογοητευτική πορεία της τελευταίας της παιχνιδομηχανής Wii U, η οποία κατάφερε να πουλήσει μόλις 13 εκατομμύρια κονσόλες.

    pokemon

    Δεν είναι βέβαιο αν η Nintendo θα συνεχίσει αυτή την κατακόρυφη άνοδο. Είναι πολύ νωρίς για να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το μέλλον της εφαρμογής καθώς είναι προσβάσιμο σε περιορισμένο κοινό προς το παρόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Pokémon Go έχει προσελκύσει ένα κοινό, το οποίο νοσταλγεί τον παλιό αλλά αυθεντικό κόσμο των Pokémon.

    pokemon2

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/i-google-vazi-mpros-ta-megala-opla-kata-tis-apple/60406

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/stis-10-kaliteres-aeroporikes-eteries-turkish-airlines-apousa-aegean-airlines/60755

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ