• LIFE&STYLE

    Ποιος θα κερδίσει τα Davos του 2016;

    • NewsRoom


    Η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου αναμένεται να συγκεντρωθεί η διεθνής ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και όχι μόνο, έχει ήδη ξεκινήσει με πυρετό προετοιμασιών.

    Περίπου 2.500 συμμετέχοντες, επιχειρηματίες και ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα επικεντρωθούν σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα.

    Ποιος όμως θα κερδίσει τα πολυπόθητα Davos; To Quartz παραθέτει μία λίστα με τα ονόματα των συμμετεχόντων που συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τους χαρίσουν το βραβείο.

    Justin Trudeau

    Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, αποτελεί ένα ισχυρό κοκτέιλ ιδιοτήτων που μπορούν να τον κατατάξουν στην κορυφή των Davos. H διάσημη οικογένεια, η φιλελεύθερη κοινωνική συνείδηση και η προοδευτική στάση του απέναντι στους μετανάστες είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον θέτουν πολύ ψηλά στην λίστα των πιθανών νικητών.

    Leonardo DiCaprio

    Μετά την διάκρισή του στις Χρυσές Σφαίρες και λίγο πριν την τελετή των Όσκαρ στην οποία είναι υποψήφιος ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε στο αλπικό θέρετρο του Νταβός για το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ,όπου και βραβεύτηκε για τις δράσεις του κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ διεκδικεί και άλλο βραβείο το οποίο θα τον αναδείξει ως το πρόσωπο του Νταβός. Ο σταρ του Χόλιγουντ ανακοίνωσε,μεταξύ άλλων,ότι το ίδρυμα του, δωρίζει ακόμα $ 15 εκατομμύρια δολάρια σε περιβαλλοντικά έργα, και κάλεσε τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο Νταβός να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής .

     
    Kevin Spacey

    Ο Αμερικανός ηθοποιός από το House of Cards, έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου για την θεατρικότητα της αμερικανικής πολιτικής ενώ θεωρείται και εκείνος υποψήφιος να τιμηθεί με βραβείο από το Davos.

    Christine Lagarde

    H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει προγραμματιστεί να μιλήσει για τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία σήμερα , συμπεριλαμβανομένης της κρίσης των προσφύγων αλλά και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης της Κίνας. Μπορεί η Γαλλίδα δικηγόρος να κατοχυρώσει το βραβείο ηγετικής σκέψης του Νταβός χάρη στους οπαδούς που έχει αποκτήσει από τις κινήσεις της στο ΔΝΤ;

    David Cameron

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να επηρεάσει το κοινό του Davos συζητώντας σχετικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μπορεί από όσα λέγονται κατά την διάρκεια κάθε βραδιάς των Davos, σε βάθος χρόνου να συγκρατήσουμε λίγα, ωστόσο οι νικητές τις βραδιάς θα μένουν για πολύ καιρό στο νου μας.



    ΣΧΟΛΙΑ