• LIFE&STYLE

    Piaggio: Η vespa που λατρεύουν οι άνδρες

    Piaggio

    Στην Pontedera, κοντά στην Φλωρεντία βρίσκεται το μουσείο της Piaggio, στην περιοχή όπου δημιουργήθηκε η ιστορική φίρμα το 1884


    Στην Pontedera, κοντά στην Φλωρεντία βρίσκεται το μουσείο της Piaggio, στην περιοχή όπου δημιουργήθηκε η ιστορική φίρμα το 1884. Η ιστορία της ξεκινά με ναυπηγικές κατασκευές και φθάνει στη διάσημη Vespa. To μουσείο εμπνεύσθηκε ο Giovanni Agnelli και ιδρύθηκε το 2000. Μέσα σ’ αυτό παρουσιάζεται η πορεία 130 χρόνων. Στην είσοδο υπάρχει ένα τρένο του 1936, ένα από τα πρώτα με ατσάλινη επικάλυψη. Επίσης θα δείτε ένα αεροπλάνο Aero P 149 του 1951, ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά που κατασκεύασε η Piaggio. Πλήθος διαφορετικών οχημάτων εκτίθενται στο εσωτερικό καλύπτοντας πολλές δεκαετίες δημιουργικού σχεδιασμού. Φυσικά μεγάλο τμήμα αφιερώνεται στην Vespa, το διασημότερο  πλέον δίτροχο σε όλο τον κόσμο4

    Ιστορία του μουσείου

    Ιδρύθηκε από τον Rinaldo Piaggio το 1884, παράγοντας αρχικά ατμομηχανές και βαγόνια σιδηροδρόμων. Κατά τη διάρκεια του Α’ Π. Π. η εταιρεία επικεντρώθηκε στην παραγωγή αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια του Β’ Π. Π. η εταιρεία παρήγαγε βομβαρδιστικά, και το τέλος του την βρήκε με το εργοστάσιο στην Pontedera κατεδαφισμένο τελείως από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων. Η παραπαίουσα οικονομία, οι βομβαρδισμένοι-διαλυμενοι δρόμοι οδήγησαν τον Enrico Piaggio, γιο του ιδρυτή, να ασχοληθεί με κάτι άμεσο, μαζικό και προσιτό σαν μέσο μεταφοράς γι αυτό τον λόγο ζήτησε από τον Αεροναυπηγό Corradino D’Ascanio, υπεύθυνο για το σχεδιασμό και την κατασκευή των πρώτων σύγχρονων ελικοπτέρων της Agusta, που τότε δούλευε για τον Innocenti, να δημιουργήσει ένα απλό, ανθεκτικό και προσιτό όχημα.
    1

    Το όχημα έπρεπε να είναι … unisex, εύκολο στην οδήγηση και να μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη.  Tο 1945 ένα πρωτόγονο scooter κάνει την εμφάνισή του και κάπως έτσι ο κόσμος ανακάλυψε την Vespa .

    Στο Μουσείο της Piaggio ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά όσα έχει δημιουργήσει η εταιρεία και να μάθει ακόμη περισσότερα.

    5

    SONY DSC

    c

     Πηγή:www.mancode.gr 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να γνωρίζει αυτές τις elegant φίρμες ανδρικών παπουτσιών!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές παπούτσι της adidas που σπάει ταμεία

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ