• LIFE&STYLE

    Ποια είναι η νέα «Κέιτ Μίντλετον» των Ιμαλαΐων

    • NewsRoom

    η βασίλισσα του Μπουτάν Jetsun Pema και ο βασιλιάς Jigme Khesar Namgyel Wangchuck


    Η ενθρόνιση του αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας στάθηκε αφορμή για τα μέλη των βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο να φορέσουν τα επίσημα τους ενδύματα και τις τιάρες τους και με λάμψη να παρελάσουν στην εκδήλωση που έγινε στο Αυτοκρατορικό Παλάτι στο κέντρο του Τόκιο, πριν μερικές ημέρες.

    Ανάμεσα στους βασιλείς και τους διπλωμάτες που τίμησαν με την παρουσία τους τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο, ξεχώρισε η βασίλισσα του Μπουτάν Jetsun Pema, η οποία τράβηξε τα βλέμματα και τους φακούς των φωτογράφων πάνω της.

    Ο βασιλιάς Jigme Khesar Namgyel Wangchuck και η σύζυγος του Jetsun Pema στην Ιαπωνία

     

    Η «Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαϊων», όπως την αποκαλούν στη Δύση, είναι η σύζυγος του «βασιλιά Δράκου» Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, που είναι ο πέμπτος μονάρχης του Μπουτάν. Η Jetsun συγκέντρωσε τα tabloids γύρω της  όταν στάθηκε δίπλα στην Κέιτ Μίντλετον, στο πλαίσιο της επίσκεψης που είχε κάνει με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ στην Ινδία και το Μπουτάν, το 2016.

    Η Κέιτ Μίντλετον και η Jetsun Pema

    Μάλιστα το βασιλικό ζευγάρι του Μπουτάν είναι οι νεότεροι ηγεμόνες του κόσμου. Η 27χρονη βασίλισσα του μικρού αυτού βασιλείου γεννήθηκε στην πόλη Θίμφου, πρωτεύουσα του Μπουτάν, και προέρχεται από βασιλική οικογένεια, καθώς είναι εγγονή πρίγκιπα. Η Jetsun μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια πέντε παιδιών και σπούδασε στην Ινδία και στη Μεγάλη Βρετανία.

    Η πανέμορφη Jetsun είναι πτυχιούχος του Regent College του Λονδίνου με αντικείμενο τις διεθνείς σχέσεις, την ψυχολογία και την ιστορία της τέχνης. Στο Μπουτάν οι συνήθειες των βασιλιάδων δεν διαφέρουν ιδιαίτερα, αφού η νεαρή βασίλισσα ασχολείται με τη φιλανθρωπία και είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ για το περιβάλλον.

    Το 2016 απέκτησαν ένα πανέμορφο αγοράκι, τον Jigme Namgyel Wangchuck.



    ΣΧΟΛΙΑ