• LIFE&STYLE

    Πέτρος Φιλιππίδης: Αντιδράσεις από τους ηθοποιούς – Πώς σχολίασαν την προφυλάκισή του

    Πέτρος Φιλιππίδης: Αντιδράσεις από τους ηθοποιούς - Πώς σχολίασαν την προφυλάκισή του

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Τρίπολης πέρασε ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση της προφυλάκισής του, καθώς κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

    Η εμπλοκή του ονόματος του ευρέως αγαπητού ηθοποιού σε εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την άνθιση του ελληνικού me too, προκάλεσε σοκ, καθώς ο ηθοποιός δεν είχε ποτέ στο παρελθόν στοχοποιηθεί για παραβατική συμπεριφορά. Η είδηση της προφυλάκισής του ήρθε να ολοκληρώσει την αποκαθήλωσή του ως ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του.

    Φυσικά, η προφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού προκάλεσε και τις πρώτες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο και κυρίως από συναδέλφους του, ηθοποιούς, πολλοί από τους οποίους είχαν συνεργαστεί μαζί του.

    Πώς σχολίασε την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ο καλλιτεχνικός κόσμος

    Η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες, Τετάρτη από την Βάνα Μπάρμπα, η οποία είχε υποστηρίξει ανοιχτά τον Πέτρο Φιλιππίδη, πιστεύοντας στην αθωότητά του. Χθες, η ηθοποιός δήλωσε: «Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Τώρα, που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας, που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό».

    Ο Μάριος Αθανασίου, από την πλευρά του, σημείωσε «Έχει πολύ δρόμο ακόμα και πάντα το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που έχουν υπάρξει θύματα. Αν η ελληνική κοινωνία αισθανθεί ότι έχει στο πλευρό της την ελληνική δικαιοσύνη, δεν έχουμε ανάγκη τίποτα και σιγά – σιγά θα καθαρίσουν όλα και θα ξεκαθαρίσουν».

    Για μία κραυγή που δεν ακουγόταν για καιρό έκανε λόγο η Μαρία Κορινθίου: «Εδώ και περίπου 20 χρόνια που είμαι μέσα στον χώρο, είναι κάτι που βροντοφωνάζω. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι άνθρωποι δεν ακουγόμασταν, όμως ήρθε η στιγμή και καλό είναι να το κρατήσουμε».

    «Είμαι πάρα πολύ περήφανος που ο κλάδος ο δικός μου, των ηθοποιών, της σκηνής, άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να το άνοιγαν», δήλωσε ο Κώστας Αρζόγλου.

    Τη χαρά του που ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος εξέφρασε ο Ορέστης Τζιόβας, ενώ η Μαρία Ιωαννίδου χαρακτήρισε τον ηθοποιό άρρωστο, εξηγώντας: «Θα ήθελα να ακούσω και τι έχει να πει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αυτός που γνώρισα εγώ δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούστηκαν».

    Κρομμύδας: «Νόμιζε ότι θα έφευγε διακοπές, τι περίμενε να του πουν;»

    Για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε και ο Κώστας Κρομμύδας, που εμφανίστηκε έκπληκτος με την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα σε αυτή την υπόθεση: «Δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς αυτή την εξέλιξη. Και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος αν έγραφε ένα σενάριο που θα έλεγε ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κι ένας ηθοποιός όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος είναι από τους πιο δημοφιλής ηθοποιούς, θα βρίσκονταν στη φυλακή με κατηγορίες για βιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, θα το θεωρούσαμε υπερβολικό αυτό το σενάριο. Δυστυχώς για όσα συνέβησαν, αλλά ευτυχώς έγινε η αρχή και οι άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν. Δεν μπορεί ξαφνικά εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίσουν να κλείσουν καλοκαιριάτικα έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος νόμιζε ότι θα έφευγε για διακοπές. Αυτό το “δεν μπορώ, τι μου κάνετε τώρα;” και απ’ ότι μαθαίνω να τον πιάνουν τα κλάματα, τι περίμενε δηλαδή; Ότι θα του έλεγαν εισαγγελέας και ανακριτής “πήγαινε τις διακοπές σου και έλα τον Σεπτέμβριο να τα πούμε”; Όλοι αυτοί, όχι μόνο οι δύο συγκεκριμένοι, έχουν άγνοια των πράξεών τους».

    Σκιαδαρέσης: Τους στηρίξατε, τους αγκαλιάσατε, τους δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες

    Έξω από τα δόντια επέλεξε να μιλήσει για το θέμα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα, ο δημοφιλής ηθοποιός, που συνεργάστηκε θεατρικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο παρελθόν, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές εκείνου όσο και άλλων ισχυρών συναδέλφων του. «Πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το θέμα και καλά έκανε και τον πήρε. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στα κυκλώματα τα οποία στήριξαν αυτούς τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Οι δημοσιογράφοι τους στηρίξατε, τους αγκαλιάσατε, τους δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες. Οι παραγωγοί από την άλλη μεριά που ήξεραν πράγματα που γίνονταν κάτω από τη στέγη τους και δεν αντέδρασαν. Οι περισσότεροι τουλάχιστον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτη νύχτα στις φυλακές Τρίπολης – Τι είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

    Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό για την προφυλάκιση – Θα μπορούσε να επαναλάβει ανάλογα αδικήματα

    Μικρή Επίδαυρος οι φυλακές Τρίπολης: Ο Λιγνάδης ετοιμάζει θεατρική παράσταση με θεατή τον Φιλιππίδη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ