• Κοινωνία

    Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό για την προφυλάκιση – Θα μπορούσε να επαναλάβει ανάλογα αδικήματα

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Εάν παρέμενε ελεύθερος είναι πιθανό να συνέχιζε να κακοποιεί σεξουαλικά νεαρές ηθοποιούς που επιχειρούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι το σκεπτικό ανακρίτριας -εισαγγελέως που έστειλαν στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

    Ο δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητός επί σειρά ετών, πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης, βρίσκεται από το μεσημέρι στις φυλακές της Τρίπολης. Εκεί όπου κρατείται και ο συνάδελφος του Δημήτρης Λιγνάδης.. Κι αυτός για βιασμούς.

    Το σύντομο σκεπτικό στο ένταλμα της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη είναι τόσο βαρύ όσο «βαρύ» είναι και το όνομα του στο χώρο του θεάτρου.

    «Είναι ύποπτος τέλεσης νέων, ανάλογων αδικημάτων», έκριναν χθες ανακρίτρια και εισαγγελέας έχοντας ακούσει νωρίτερα την απολογία του κατηγορουμένου για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού νεαρών ηθοποιών.

    Τα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν από το 2008 ως το 2014. Κι αυτή η μακρά περίοδος, η εξακολουθητική συμπεριφορά του, ήταν καταλυτικά για την προφυλάκιση του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της προφυλάκισης περιγράφεται η θέση ισχύος του ηθοποιού και σκηνοθέτη: «Εκμεταλλευόμενος αυτή την υπεροχή και ασκώντας εξουσία, προχωρούσε στη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.»

    Σύμφωνα με την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει ανάλογα αδικήματα με νέα θύματα». Ιδιαίτερη μνεία φέρεται να γίνεται στο σκεπτικό της προφυλάκισης και στην «ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους».

    Πλέον αναμένεται η προσφυγή του ηθοποιού κατά της απόφασης προφυλάκισης του.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ