• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς: Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον αξέχαστο ηθοποιό

    • NewsRoom

    Κώστας Βουτσάς


    Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση έχει σκορπίσει ο θάνατος του σπουδαίου Κώστα Βουτσά, ο οποίος «έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ηλικία 88 ετών.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικό, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με λοίμωξη του αναπνευστικού.

    Μέσα από τα social media, ο καλλιτεχνικός και ο πολιτικός κόσμος με αναρτήσεις «αποχαιρετά» τον Κώστα Βουτσά, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αξέχαστου ηθοποιού.

    «Έρωτας, Βαθύς, Μεγάλος»

    Η Θεοδώρα Βουτσά αποχαιρέτησε τον λατρεμενο της πατέρα με μια κοινή τους φωτογραφία και τις λέξεις:

    «Έρωτας, Βαθύς, Μεγάλος».

    View this post on Instagram

    Έρωτας • Βαθύς • Μεγάλος

    A post shared by Director | Producer (@theodoravoutsa) on

    ♥️

    Posted by Theodora Voutsa on Tuesday, February 25, 2020

    «Να μου φιλήσεις τη μαμά, τον μπαμπά και τον Αριστείδη»

    Από την πλευρά της, η Νίτσα Βουτσά έγραψε με ιδιαίτερη συγκίνηση για τον αδελφό της:

    «Έφυγε… καλό ταξίδι… Να μου φιλήσεις τη μαμά, τον μπαμπά και τον Αριστείδη… Κωνσταντίνε, Ντίνε, Ντι…»

    «Κλάψε καρδιά μα μη ραγίσεις»

    Συγκινεί και η ανάρτηση της συζύγου του ηθοποιού, Αλίκης Κατσαβού η οποία έγραψε:

    «Κλάψε καρδιά μα μη ραγίσεις. Αντί να γιορτάσουμε αύριο την 4η επέτειο του γάμου μας σε αποχαιρετώ λατρεμένε μου! Θα ζεις στην καρδιά μου και στο γέλιο του Φοίβου μας.

    Είσαι ένας γίγαντας σε όλα σου, που ως κι ο χάρος σε φοβήθηκε και 20 μέρες τώρα πάλευε να σε πάρει. Σε ευχαριστώ για όλα».

    «Έκανε ένα φσσς μπόινγκ στον ουρανό και πήγε να συναντήσει τους υπόλοιπους ‘μεγάλους’ της παρέας»

    Με μια συγκινητική ανάρτηση η Finos Film αποχαιρέτησε τον Kώστα Βουτσά με τον οποίο είχαν γυρίσει μαζί 30 κινηματογραφικές ταινίες.

    «’Τίτλοι Τέλους’ γράφτηκαν σήμερα στις 4 τα ξημερώματα. Ο Κώστας Βουτσάς δεν κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεση που μας έδωσε να είναι κοντά μας μέχρι τα… 110. Έκανε ένα φσσς μπόινγκ στον ουρανό και πήγε να συναντήσει τους υπόλοιπους ‘μεγάλους’ της παρέας. Αντίο λατρεμένε μας Κώστα…».

    «Δεν το χωράει το μυαλό μου»

    Μιλώντας στην ΕΡΤ1 η Άννα Φόνσου δήλωσε: «Μερικές φορές πιστεύαμε ότι ο Κώστας Βουτσάς ήταν αθάνατος. Ότι θα βγει από την κόλαση που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό. Όταν μιλάω για τον Κώστα Βουτσά έχω ένα χαμόγελο, δεν μπορώ να συγκινηθώ. Επειδή ήταν φίλος μου, τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια και έχουμε παίξει μαζί και στο θέατρο και τον κινηματογράφο, δεν μπορώ να σκεφτώ σοβαρά τον θάνατό του. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα τον ξαναδώ. Δεν το χωράει το μυαλό μου, όπως και όλου του κόσμου. Χάθηκε ο εθνικός ήρωάς μας ο Κώστας Βουτσάς. Δεν είχε ηλικία μόνο χαμόγελο και κέφι για τη ζωή. Οι νέοι συνάδελφοι να παραδειγματιστούν από το ταλέντο του».

    «Έχασε το γέλιο της όλη η Ελλάδα πλέον»

    Σε λυγμούς ξέσπασε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τον χαμό του Κώστα Βουτσά:

    «Είμαι τόσο ταραγμένη, τόσο συγκινημένη. Νομίζω ότι έχασε το γέλιο της όλη η Ελλάδα πλέον. Του έλεγα ‘Κώστα μου θες να πάμε κάπου, 5-6 μέρες στην εξοχή’; Και μου έλεγε: ‘Μη μου το ξαναπείς αυτό, γιατί δεν θα σου μιλήσω! Εγώ δεν φεύγω από τη σκηνή μέχρι να πεθάνω’. Έφυγε πάνω στη σκηνή, όπως ήθελε. Θα πάει πάνω να τους διασκεδάσει. Καλό σου ταξίδι Κώστα μου! Περίμενα να βγω στο θέατρο να γελάσω, όχι να κλάψω. Κλαίω! Λυπάμαι!».

    «Έβλεπε αλλιώς τη ζωή, την ζούσε»

    Ο Γιάννης Βογιατζής δήλωσε στο Mega: «Δεν είναι καλή ημέρα για μένα. Δεν το περίμενα αυτό, δεν το πιστεύω. Ξύπνησα και κάτι ένιωθα περίεργο. Σημασία έχει ότι έφυγε ο Κώστας Βουτσάς και όταν φεύγουν άνθρωποι σαν τον Κώστα, το λείπει είναι λίγο. Ήμασταν φίλοι. Ο Κώστας ήταν ανοιχτό χαρτί. Ήταν πρώτα από όλα άνθρωπος. Ήταν μια περίεργη περίπτωση, δεν ήταν σαν όλους τους ηθοποιούς, έβλεπε αλλιώς τη ζωή, την ζούσε. Αγαπούσε τους νέους και ήθελε να κάνει παρέα με τους νέους».

    «Δεν το πιστεύω ακόμα ότι έφυγε», τόνισε συγκινημένος.

    «Πολύτιμο φυλαχτό στην ψυχή μου»

    Με ανάρτησή της στο Facebook, η γνωστή ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν συλλυπήθηκε την οικογένεια του ηθοποιού γράφοντας:

    «Έφυγες λατρεμένε.. πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το θέατρο και τους ανθρώπους, θα σε κρατούν στην μνήμη όλων μας!

    Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε κοντά σου και μοιραστήκαμε την σκηνή μαζί σου! Κρατώ τον τελευταίο μας χορό στην σκηνή -εκείνο το βαλς- που αδημονούσα κάθε βράδυ να έρθει!

    Στην υπόκλιση σου, ένα ολόκληρο θέατρο σε αποθέωνε! Μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή! Μοναδικέ έφηβε καλό ταξίδι..

    Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Πολύτιμο φυλαχτό στην ψυχή μου η απλότητα, η καλοσύνη, ο σεβασμός, οι συμβουλές σου, η διακριτικότητα και το μεγαλείο σου!».

    Έφυγες λατρεμένε.. πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το…

    Posted by Christina Alexanian on Tuesday, February 25, 2020

    «Ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισες»

    Η Καίτη Φίνου έγραψε στο Facebook: «Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά….. Ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισες…. Συλλυπητήρια στην γυναίκα του και στα παιδιά του…😪»

    Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά…..Ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισες….Συλλυπητήρια στην γυναίκα του και στα παιδιά του…😪

    Posted by Καίτη Φίνου on Tuesday, February 25, 2020

    «Αποχαιρετάμε Τον Ύψιστο Κήρυκα»

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε στο Facebook:

    «Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

    Καλημέρα σε όλους
    Αποχαιρετάμε Τον Ύψιστο Κήρυκα
    Της Ανθρώπινης Ευτυχίας
    Τιμή Που τον Συνάντησα
    Φωτό Σεπτέμβριος 2010 Ηρώδειο Αχαρνής
    Στα ύψη με τα ελαφρά φτερά του Τώρα».

    Τεταρτη 26 Φεβρουαριου 2020Καλημερα σε ολουςΑποχαιρεταμε Τον Υψιστο ΚυρηκαΤης Ανθρωπινης ΕυτυχιαςΤιμη Που τον ΣυναντησαΦωτο Σεπτεμβριος 2010 Ηρωδειο ΑχαρνηςΣτα υψη με τα ελαφρα φτερα του Τωρα ❤️

    Posted by Stamatis Kraounakis on Tuesday, February 25, 2020

    «Αχ Κώστα μου… Κώστα μας»

    «Αχ Κώστα μου… Κώστα μας», συνόδευε την ανάρτηση του ηθοποιού Ντίνου Καρύδη.

    View this post on Instagram

    Αχ Κώστα μου … Κώστα μας

    A post shared by Ntinos Karidis (@ntinos_karidis_official) on

     

    «Σαν να έφυγε από μπροστά μας η εικόνα των νιάτων μας»

    Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»,  ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε:

    «Φοβερή φιγούρα, που σφράγισε την ελληνική κωμωδία στον κινηματογράφο, είτε στον χρωματιστό είτε στον ασπρόμαυρο. Είναι σαν να έφυγε από μπροστά μας η εικόνα των νιάτων μας. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια. Όχι όταν τον βλέπουμε να παίζει, όταν τον βλέπουμε και στη ζωή. Εγώ θα τον θυμάμαι πάντα με πάρα πολλή αγάπη και ζεστασιά, και για τη γενναιοδωρία του».

    «Σε αυτήν την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς»

    Με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποχαιρέτησε τον σπουδαίο ηθοποιό:

    «Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές, που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ´ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτήν την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι…»

    «Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας»

    «Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

    «Σαν να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο»

    «Ο Κώστας Βουτσάς με το απαράμιλλο υποκριτικό του ταλέντο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον ελληνικό κινηματογράφο. Στην 70ετή πορεία του στην υποκριτική μπήκε σε όλα τα σπίτια και χάρισε άφθονο γέλιο. Σήμερα λοιπόν, είναι σαν να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο. Φεύγει, αλλά θα συνεχίσει να μας συντροφεύει, αφού αφήνει τεράστια παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους», έγραψε στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο Κώστας Βουτσάς με το απαράμιλλο υποκριτικό του ταλέντο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον ελληνικό κινηματογράφο….

    Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, February 26, 2020

    «Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους»

    «Έφυγε σήμερα ο μεγάλος και αγαπημένος Κώστας Βουτσάς. Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε: ‘Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή σου’», γράφει το μήνυμα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

    «Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον»

    «Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

    «Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον ‘τέταρτο τοίχο’ και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή.

    Πολλές από τις ατάκες του έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ού και του 21ου αιώνα.

    Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον», προσθέτει η κ. Μενδώνη.

    Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Αττικόν»

    «Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. ‘ΑΤΤΙΚΟΝ’ στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας. Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24.»



    ΣΧΟΛΙΑ