• LIFE&STYLE

    Πέθανε ηθοποιός του «Sex and the City»

    • NewsRoom

    Φράνσις Στερνχάγκεν


    Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η Φράνσις Στερνχάγκεν, η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή από τους ρόλους της στο «Cheers» και στο «Sex and the City».

    Η οικογένεια της ηθοποιού ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου της μέσω μιας δήλωσης στο «PEOPLE»:

    «Με μεγάλη μας λύπη μοιραζόμαστε την είδηση ότι η αγαπημένη μας μητέρα, η ηθοποιός Φράνσις Στερνχάγκεν, πέθανε ειρηνικά από φυσικά αίτια στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης, στις 27 Νοεμβρίου 2023 σε ηλικία 93 ετών. Αφήνει πίσω τα 6 παιδιά, τα 9 εγγόνια και τα 2 δισέγγονά της. Μια γιορτή για την αξιοσημείωτη καριέρα και τη ζωή της έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιανουαρίου, κοντά στα 94α γενέθλιά της. Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από την αγάπη και τη ζωή της».

     

    Ο γιος της Τζον Κάρλιν απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του δύο μέρες μετά τον θάνατό της στο Instagram. «Φραννί. Μαμά. Φράνσις Στερνχάγκεν. Το βράδυ της Δευτέρας, 27 Νοεμβρίου, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της, ενάμιση μήνα πριν από τα 94α γενέθλιά της», έγραψε δημοσιεύοντας μία σειρά από φωτογραφίες της μητέρας του. «Θα δημοσιεύσω περισσότερα σύντομα, αλλά προς το παρόν θέλω απλώς να ευχαριστήσω για το αξιοσημείωτο δώρο ενός καλλιτέχνη και ανθρώπου που ήταν η Φράνσις Στέρνχαγκεν».

    Στην τηλεόραση, η Στερνχάγκεν πρωταγωνίστησε ως η γιαγιά του Δρ Κάρτερ (Νοα Γουάιλ) στο «ER» και ως η μητέρα του Κλιφ (Τζον Ρατζενμπέγκερ) στο «Cheers», ρόλοι που της χάρισαν δύο υποψηφιότητες για Emmy. Επίσης, υποδύθηκε την Μπάνι ΜακΝτούγκαλ, την κακιά μητέρα του Τρέι (Κάιλ ΜακΛάχλαν) και πεθερά της Σάρλοτ (Κρίστιν Ντέιβις), στο «Sex and the City», για την οποία έλαβε μια τρίτη υποψηφιότητα για Emmy. Έπαιξε επίσης τον ρόλο της μητέρας της Μπρέντα Λι Τζόνσον (Κίρα Σέντγουικ) στο «The Closer». Στον κινηματογράφο συμμετείχε στα: Outland, Misery, Julie and Julia, Starting Over, Independence Day, Doc Hollywood και And So It Goes.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Πέθανε η Eλληνοϊταλίδα ηθοποιός Άννα Κανάκις
    Πέθανε ο Burt Young – O ηθοποιός που αγαπήθηκε για τον ρόλο του στις ταινίες «Ρόκι»



    ΣΧΟΛΙΑ