• LIFE&STYLE

    Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Μαρί Φρέντρικσον

    • NewsRoom


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, η δημοφιλής τραγουδίστρια των Roxette, Μαρί Φρέντρικσον.

    Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας Μαρί Φρέντρικσον, η οποία όπως μεταδίδουν τα σουηδικά Μέσα, πέθανε μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

    Ήταν το 2002 όταν η αγαπημένη τραγουδίστρια διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και στη συνέχεια πάλεψε για 17 χρόνια.

    Η σουηδική εφημερίδα Express έγραψε: «Θρηνούν για τον χαμό της Μαρί Φρέντρικσον, ο σύζυγός της Mikael Bolyos και τα δυο παιδιά τους».

    «Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι μια από τις πιο μεγάλες και αγαπημένες καλλιτέχνιδες δεν είναι πια μαζί μας. Η Μαρί Φρέντρικσον πέθανε το πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου μετά από μακρόχρονη ασθένεια», ανακοίνωσε η οικογένειά της.

    Ο επί δεκαετίες παρτενέρ της στους Roxette Περ Γκέσλε δήλωσε για τον θάνατο της Φρέντρικσον:

    «Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό μου διαμέρισμα στο Χαλμσταντ, ακούγοντας τη μουσική που αγαπούσαμε, και κάνοντας απραγματοποίητα όνειρα. Και τι όνειρο ήταν εκείνο που τελικά μοιραστήκαμε!

    Μαρί, σε ευχαριστώ για όλα. Ήσουν εξαιρετική μουσικός, υπέροχη φωνή και μοναδική ερμηνεύτρια. Ευχαριστώ που έβαψες τα ασπρόμαυρα τραγούδια μου με τα πιο όμορφα χρώματα. Ήσουν η καλύτερη φίλη μου για περισσότερα από 40 χρόνια.

    Είμαι περήφανος, είναι τιμή μου και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να μοιραστώ τόσο από τον χρόνο σου, το ταλέντο, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και την αίσθηση του χιούμορ σου. Όλη μου η αγάπη πάει σε εσένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια».

    Η διάγνωση με καρκίνο και η επιστροφή στη μουσική

    To 2002, η Σουηδή τραγουδίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, ξεκινώντας επιθετική θεραπεία που καταπόνησε πολύ την Μαρί Φρέντρικσον. Ωστόσο, η Σουηδή σταρ βγήκε νικήτρια από την πρώτη αυτή μάχη με τον καρκίνο.

    Ως το 2009, η ερμηνεύτρια των Roxette επέστρεφε σταδιακά στις μουσικές σκηνές του κόσμου.

    Έτσι, ξεκίνησε μια νέα εποχή για το διάσημο ντουέτο, που κυκλοφόρησε νέα άλμπουμ και βγήκε και πάλι σε περιοδεία ανά τον κόσμο (βρέθηκε και στην Ελλάδα).

    Ωστόσο, το 2016, ο γιατρός της συνέστησε να σταματήσει προκειμένου να εστιάσει στην υγεία της.

    Οι «θρυλικοί» Roxette

    Οι Roxette εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και απέκτησαν φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

    Δύο Σουηδοί, η Μαρί Φρέντρικσον και ο Περ Γκέσλε, κατέκτησαν την ποπ-ροκ σκηνή και πούλησαν πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους.

    Tραγούδια τους, όπως το «The Look», το «Listen to your Heart» και το «It must have been Love» έφτασαν στο No1 στο «Billboard» των Η.Π.Α.

    Για μια δεκαετία κυκλοφορούσαν δίσκους και τα τραγούδια τους βρίσκονταν μονίμως σε ψηλές θέσεις στις λίστες των charts. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια η πορεία του συγκροτήματος και η προσπάθεια να κρατηθούν «ζωντανοί» στη σκηνή, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, κυρίως για την Μαρί.

    Η αγάπη της για τη μουσική ήταν τόσο μεγάλη που έγραφε τραγούδια στο σπίτι της.

    Αποτέλεσμα ήταν το προσωπικό της άλμπουμ «The Change». Το εξώφυλλο του δίσκου αποτελείται από σκίτσα που ζωγράφισε η ίδια, όταν έμαθε πως είχε όγκο στο κεφάλι.

    Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook:

    https://bit.ly/38qVvHi

    Posted by Roxette on Tuesday, December 10, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ