• LIFE&STYLE

    Πέθανε η «θρυλική» Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, η σταρ της ταινίας «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»

    • NewsRoom

    Ολίβια Ντε Χάβιλαντ


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών η Οσκαρική ηθοποιός Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, πρωταγωνίστρια της κλασσικής ταινίας του Χόλιγουντ «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» (Gone with the Wind).

    Την είδηση γνωστοποίησε εκπρόσωπος της ηθοποιού, αναφέροντας ότι άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή, στο Παρίσι, όπου διέμενε.

    «Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ πέθανε ήσυχα από φυσικά αίτια», δήλωσε η Αμερικανίδα ατζέντης της Λίζα Γκόλντμπεργκ σε ανακοίνωση για τον θάνατο της ηθοποιού που απέσπασε κατά τη διάρκεια της καριέρας της δύο βραβεία ‘Οσκαρ α΄γυναικείου ρόλου.

    Η καριέρα της δικήρκησε για πάνω από 50 χρόνια, ενώ η ίδια έπαιξε σε πάνω από 50 ταινίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μόνη σταρ που ζούσε από το καστ του «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» το 1939, για το οποίο ήταν και υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο.

    Ολίβια Ντε Χάβιλαντ

    Η ντε Χάβιλαντ ζούσε στο Παρίσι από το 1960, ενώ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πρωτοστάτησαν στη διεκδίκηση καλύτερων συμβολαίων για τους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

    Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, ήταν γνωστό ότι υπήρχε μια μακροχρόνια αντιπαλότητα με την αδελφή της, επίσης διάσημη ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν, όπως γράφει το αμερικανικό περιοδικό Hollywood Reporter.

    Ολίβια Ντε Χάβιλαντ



    ΣΧΟΛΙΑ