• LIFE&STYLE

    Παγκόσμια διάκριση για τη Νατάσα Παζαΐτη σε διαγωνισμό φωτογραφίας για τον καρκίνο του μαστού

    • NewsRoom


    Τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας που φέρει το τίτλο «Pink Glove Photo Competition» και αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, πήρε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη.

    natassapazaiti

    Η συμμετοχή της κ. Παζαΐτη, ήταν η μόνη ελληνική και η φωτογραφία με την οποία έλαβε μέρος έχει την ονομασία «helping hand»: «Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ομορφιά είναι συνυφασμένη με την υγεία. Τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού θα την κερδίσουμε μαζί»

    pazaiti3

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Pink Glove είναι μια διεθνής οργάνωση, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Το σύμβολο της Pink Glove, είναι το ροζ χειρουργικό γάντι. Μέλη της οργάνωσης είναι οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές.

    helping-hand

    Η Pink Glove, χρησιμοποιεί κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό για την προώθηση του μηνύματος ενάντια στην επάρατο νόσο. Πέρυσι επιστρατεύτηκε ο χορός (pink glove dance), ενώ φέτος τη σκυτάλη πήρε, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η φωτογραφία. Η κ. Παζαΐτη γενική χειρουργός, ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική μαστού, συμμετείχε και πέρυσι στο διαγωνισμό με το προσωπικό της κλινικής όπου εργάζεται, μαζί με γυναίκες που κέρδισαν ή συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, τα παιδιά τους αλλά και τους φίλους τους να εμφανίζονται σε ένα video το οποίο τους δείχνει να χορεύουν σε δυνατούς ρυθμούς μέσα στην κλινική, στέλνοντας ένα βροντερό μήνυμα αισιοδοξίας!

    pazaiti dance 2

    natasa1

    Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης είχε και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, με την δημοφιλέστερη φωτογραφία να γίνεται εξώφυλλο στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook αλλά και να δημοσιεύεται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλον τον κόσμο.

    Αυτή είναι η φωτογραφία που πήρε την πρώτη στον διαγωνισμό και ανήκει στην κλινική Clinica Bofill, που βρίσκεται στην Ισπανία.

    pinkglove

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπαζιάνα – Καραμανλή: Οι γυναίκες των Πρωθυπουργών γίνονται γιατροί ή καθηγήτριες ΕΜΠ. Ο tempora o mores

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μπέττυ Μπαζιάνα καθηγήτρια: Θα διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κορυφαίος ογκολόγος προτείνει τρόπους για την πρόληψη του καρκίνου στα 20 σας



    ΣΧΟΛΙΑ