• LIFE&STYLE

    Όταν το ζευγάρι αρχίσει να βαριέται… Τι κάνουμε;

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Πέρασε ο πρώτος καιρός… Κι ο δεύτερος… Εκείνοι οι καιροί που ζούσες κι ανέπνεες για να συναντηθείτε, καθόσουν με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να γίνεις όσο πιο όμορφη μπορούσες, μόνο γι αυτόν, να επιλέξεις τι ρούχα θα φορέσεις, τι παπούτσια… Πέρασε εκείνος ο καιρός που είχες αγωνία αν θα χτυπήσει το τηλέφωνο, που τα μηνύματα στο κινητό χτυπούσαν το ένα μετά το άλλο, που μοναδικό θέμα συζήτησης με τις φίλες σου ήταν… αυτός! Και τώρα που είστε πια μαζί, κάθε μέρα, στο ίδιο σπίτι, χρησιμοποιείτε το ίδιο μπάνιο και βλέπετε τα βράδια μαζί τηλεόραση νιώθεις κάποιες στιγμές πως βαριέσαι… Δεν μπορείς  να το παραδεχθείς, ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό… Κι αυτό το άρθρο το διαβάζεις, όχι γιατί σε αφορά άμεσα, αλλά γιατί θες να μάθεις τι πρέπει να κάνεις για να μην… βαρεθείς. Ίσως για να δώσεις συμβουλές σε μια φίλη σου που πάσχει από… βαρεμάρα στη σχέση της.

    Λοιπόν κορίτσια, όλες οι σχέσεις το περνούν αυτό. Μετά από την ένταση του πρώτου καιρού, έρχεται η ηρεμία, οι ρυθμοί πέφτουν και τότε βλέπεις αληθινά τον άλλο, με τα καλά και τ΄άσχημά του, αυτά που μέχρι χθες αγνοούσες (ή δεν σ΄ενδιέφεραν), τα γούστα, τις προτιμήσεις και την αισθητική του. Είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Απλώς αν πραγματικά ενδιαφέρεται κανείς για τη σχέση του, πρέπει να τη… “δουλέψει” για να μην “πεθάνει” από βαρεμάρα (κι αυτός κι η σχέση).

    Και τώρα τι κάνουμε;

    ζευγάρι

    1. Δεν θεωρούμε τον άλλο δεδομένο

    Η πρώτη αιτία της… βαρεμάρας σε μια σχέση είναι ότι θεωρούμε τον άλλο δεδομένο. Ότι θα είναι για πάντα εκεί, κοντά μας, δεν θα φύγει ποτέ. Δεν είπαμε να νιώθουμε μονίμως ανασφάλεια, αλλά για σκεφτείτε πως αυτά που εσείς είδατε σ΄αυτόν μπορούν να τα δουν κι άλλες…

    2. Επικοινωνούμε ουσιαστικά

    Κάθε μα κάθε μέρα πρέπει να μιλάμε. Όχι για τα προβλήματα μόνο ή για άλλους (συνήθης τακτική ζευγαριών που δεν μιλούν για τους εαυτούς τους και σχολιάζουν τους άλλους). Αλλά για εμάς, για τα συναισθήματα και τους φόβους μας, τις χαρές και τις αγωνίες μας, χωρίς να περιμένουμε κάτι από τον άλλο, παρά μόνο να μοιραστούμε. Έτσι δεν θυμώνουμε, εκφραζόμαστε και χτίζουμε τη σχέση ουσιαστικά.

    3. Βγαίνουμε ραντεβού 

    Ας μην περιμένουμε να μας καλέσουν οι φίλοι μας κάπου για να βγούμε. Ας κλείσουμε μια βραδιά μόνο για εμάς τους δυο σ΄ένα αγαπημένο στέκι κι ας θυμηθούμε όλα όσα μας ένωσαν και εξακολουθούν να μας ενώνουν.

    4. Κάνουμε πράγματα μαζί που μας ευχαριστούν και τους δύο 

    Μια βόλτα στη θάλασσα με το αυτοκίνητο, μια βραδιά στο σινεμά, ένα πρωινό τρέξιμο στο πάρκο,είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τον σύντροφό μας για να δυναμώσουμε τη σχέση μας και να εξαφανίσουμε σιγά σιγά την πλήξη από την καθημερινότητά μας… Δραστηριότητες που μας ενώνουν και μας ευχαριστούν!

    5. Καθόμαστε μαζί να φάμε 

    Φαίνεται τόσο απλό κι όμως είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μην “χαθούμε” με τον σύντροφό μας και τελικά επέλθει η πλήξη. Ένα απλό φαγητό, ένα ποτήρι κρασί και έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε, να γελάσουμε, ν΄ακουμπήσουμε το χέρι του άλλου και να έρθουμε αληθινά κοντά!

    6. Κάνουμε μια τρέλα 

    Το κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του ισορροπίες και κανόνες… Ε μερικές φορές ας αφήσουμε τον παρορμητισμό να έχει τον πρώτο λόγο λοιπόν! Ένα ξενύχτι σαν παλιά με βόλτα σε όλα τα στέκια της πόλης, ένα ξημέρωμα που θα μας βρει αγκαλιά σε μια παραλία, ένα βραδινό μπάνιο, κάτι δηλαδή που δεν το κάνουμε πια κι όμως… το έχουμε τόσο ανάγκη…

    7. Αλλάζουμε τη ρουτίνα του σεξ 

    Το σεξ είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της σχέσης… Αν αυτό δεν υπάρχει, δεν είμαστε ζευγάρι αλλά… φίλοι. Αν έχετε μια συγκεκριμένη τελετουργία στο σεξ, απλώς αλλάξτε την. Δοκιμάστε νέους χώρους στο σπίτι σας (ίσως κι εκτός), ξεκινήστε με ένα μασάζ ο ένας στον άλλο, καθυστερήστε την πράξη, βάλτε μουσική, κεριά, σέξυ εσώρουχα, αντιμετωπίστε τον σύντροφό σας σαν να τον γνωρίσατε χθες και θέλετε να τον αποπλανήσετε και νιώστε κι εσείς αληθινά μια σέξυ γυναίκα!

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ποιον/α δώσατε το πρώτο φιλί του χρόνου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οχτώ πράγματα που δεν πρέπει να πει ποτέ μια γυναίκα σ’ έναν άντρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς μπορείτε να ανανεώσετε τη σχέση σας



    ΣΧΟΛΙΑ