• LIFE&STYLE

    Όταν οι ηθοποιοί το ρίχνουν στο ποτό. Έξι ταινίες με μεθυσμένους πρωταγωνιστές

    • NewsRoom
    επενδύσεις

    Λεονάρντο ντι Κάπριο


    Είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι κάθε φορά που ένας ηθοποιός υποδύεται τον μεθυσμένο, είναι στην πραγματικότητα, μεθυσμένος.  Σε περισσότερες όμως από μερικές αγαπημένες μας ταινίες (και κατά πάσα πιθανότητα σε αρκετές ακόμα πέρα από τις παρακάτω), οι πρωταγωνιστές ήταν πράγματι μεθυσμένοι!

    poto2

    Πολλές φορές οι ηθοποιοί χάριν του ρόλου τους αναγκάζονται να το “ρίξουν έξω”, όταν για παράδειγμα γίνονται γυρίσματα σε ένα νυχτερινό μαγαζί, άλλες φορές βέβαια οι ατίθασοι πρωταγωνιστές  “ξεσαλώνουν” λίγο πριν τα γυρίσματα των ταινιών. Tέλος, κάτι τέτοιο είναι πολλές φορές απόρροια των υπέρμετρων ψυχολογικών πιέσεων του να εργάζεσαι στο Hollywood. Βέβαια, δικαιολογείται καθώς δεν υποδύεσαι κάθε μέρα τον κατά συρροή δολοφόνο, την παθιασμένη σύζυγο ή κάποιον που υποφέρει από “insomnia”.

    poto56

    Από την άλλη πλευρά, η ιστορία του κινηματογράφου είναι γεμάτη με παραδείγματα ηθοποιών που παίζουν τους μεθυσμένους ή μεθυσμένους-αλκοολικούς που παριστάνουν τους νηφάλιους. Στο μεταξύ, όμως, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, στις οποίες οι πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα το αλκοόλ για να αυξήσουν τις αποδόσεις τους στους απαιτητικούς ρόλους που αναλαμβάνουν. Με το αλκοόλ καταφέρνουν να χαλαρώσουν πριν από μια ιδιαίτερα καυτή σκηνή ή να προσθέσουν ένα βαθμό αληθοφάνειας στις μεθυσμένες τους εκφράσεις.

    poto36485

    Ακολουθούν 6 ταινίες στις ο οποίες οι πρωταγωνιστές ήταν πράγματι μεθυσμένοι:

    1.  Harry Potter
      harry-potter-48671548

    O Ντάνιελ Τζέικομπ Ράντκλιφ Άγγλος ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως Harry Potter στην ομώνυμη σειρά ταινιών, ακούγεται πως δεν ήταν και τόσο αθώος όσο τον “γνωρίσαμε”, καθώς συνήθιζε να εμφανίζεται μεθυσμένος στα γυρίσματα. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι επί δυο ολόκληρα χρόνια “πάρταρε” σχεδόν κάθε βράδυ! Σε δήλωση του στη The Daily Mail, εξέφρασε πως ο “εθισμός” στο ξενύχτι του έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα!

    2. The wolf of Wall Street

    margot

    Όντας καινούριο πρόσωπο στον χώρο της υποκριτικής μπορεί να αποβεί αρκετά αγχωτικό. Όταν μάλιστα υποδύεσαι το νέο κορίτσι στα μέσα του ’20 και είσαι “έτοιμη” να κινηματογραφήσεις μια αρκετά σεξουαλική σκηνή με τον Τζακ από τον Τιτανικό, σίγουρα χρειάζεσαι ένα-δυο σφηνάκια τεκίλα. Έτσι σκέφτηκε η Margot Robbie κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στην ταινία ο Λύκος της Wall Street.

    3. Fight Club

    Fight-Club

    Ένας υπάλληλος γραφείου με αϋπνίες, ψάχνει  έναν τρόπο για να αλλάξει τη ζωή του. Έτσι διασχίζει μονοπάτια με ένα “διάβολο”, μετατρέπει ένα υπόγειο σε club για αγώνες πάλης που τελικά όλο αυτό εξελίσσεται σε κάτι πολύ, πολύ περισσότερο! Αν έχετε δει την ταινία τότε σίγουρα καταλαβαίνετε γιατί ο Ed Norton και ο Brad Pitt μέθυσαν ένα βράδυ χωρίς να θυμούνται καν το πως έφτασαν μέχρι εκεί!

    4. Black Swan 

    blac

    Στην ταiνια black swan, η Natalie Portman υποδύεται μια αφοσιωμένη χορεύτρια, κερδίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παράσταση με θέμα την «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, για να ανακαλύψει στη συνέχεια ότι αγωνίζεται για να διατηρήσει τη λογική της. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Darren Aronofsky οι συμπρωταγωνίστριες Natalie Portman και Mila Kunis χαλάρωσαν λίγο παραπάνω στην περιβόητη “sex scene” με δυο τρία σφηνάκια.

    5. Apocalypse Now

    Martin-Sheen-Apocalypse-Now

    Το Apocalypse Now,  μία επική πολεμική ταινία περιπέτειας, διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής Martin Sheen, σε ένα από τα γυρίσματα τις ταινίας, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ήταν μεθυσμένος, καθώς έπινε όλη μέρα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του!

    6. The Hunger Games: Catching Fire

    hunger

    Το Hunger Games είναι αμερικάνικη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη στο μυθιστόρημα Φωτιά (Catching Fire) της Σούζαν Κόλινς. Προφανώς, η μάχη μέχρι θανάτου μεταξύ των αντιπάλων, κούρασε την Jennifer Lawrence και άρχισε να πίνει δροσερά κοκτέιλ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων!

    THE END

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/olga-o-dimitris-ke-o-dias-stis-piges-tou-acheronta-pio-erotevmeni-apo-pote-alexandrou-ke-farmaki/69485

     

    http://www.mononews.gr/to-instagram-gemise-kardoules-apistefti-mama-mirazete-tis-pio-glikes-metamorfosis-tis-koroulas-tis/69576

     



    ΣΧΟΛΙΑ