• LIFE&STYLE

    Ολυμπιακός: Ο παίκτης-κλειδί για να αποφύγει τις… Φορτούνες με Άρσεναλ

    • NewsRoom


    Τον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς μέχρι… τον επόμενο δίνει, απόψε, ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με αντίπαλο την Άρσεναλ, για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι, με δεδομένο πως η αγγλική ομάδα δεν έχει αποκλειστεί ποτέ τα τελευταία 16 χρόνια από την πρώτη φάση! Οι ερυθρόλευκοι, παρά την ήττα με 4-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο, διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες τους και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα απόψε. Οι πρωταγωνιστές σε τέτοια ματς είναι πολλοί. Παρ’όλα αυτά, το πρόσωπο του αγώνα δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη, με την ομάδα του Πειραιά να περιμένει πολλά από τον Τρικαλινό διεθνή σταρ, αφού θεωρείται ένα από τα πιο ταλαντούχα ”δεκάρια”, που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία.

    four

    Όταν ο Ολυμπιακός τον απέρριψε…

    Ο Κώστας Φορτούνης ήταν πάντα μαχητής. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του μέχρι την κορύφωσή της, τη χρονιά που διανύουμε. Πολύς λόγος είχε γίνει εξάλλου για το αποτυχημένο πέρασμά του από τους ερυθρόλευκους, σε ηλικία 13-14 ετών. Αφού άντεξε την απογοήτευση και δεν παράτησε το όνειρό του, ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρήκε το δρόμο του, κι ενώ ξεκίνησε από τα χαμηλά, έφτασε, ήδη, στην καταξίωση, παίζοντας ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο.

    Η πετυχημένη παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης και η παρουσία του στο γερμανικό σύλλογο της Καϊζερσλάουτερν, τον βελτίωσαν, σίγουρα, σαν ποδοσφαιριστή, κι έτσι η πόρτα στον Ολυμπιακό άνοιξε από μόνη της. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, είχε δηλώσει: “Έπαιζα σε μικρή ηλικία στον Ολυμπιακό, από τα 12 μέχρι τα 14 μου. Δεν το κρύβω ότι, όταν πας σε μια τέτοια ηλικία σε μια ομάδα, δένεσαι μαζί της. Ήμουν Ολυμπιακός, υποστήριζα την ομάδα από μικρός και ήθελα πάντα να παίξω στο Καραϊσκάκη με αυτό το φοβερό κόσμο. Ήταν το όνειρό μου…Ο πρόεδρος με εμπιστευόταν πάρα πολύ, εξακολουθεί να με εμπιστεύεται και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Το καλοκαίρι, που ήρθα στον Ολυμπιακό, είχα προτάσεις απ’ όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά δε φοβήθηκα να έρθω στον Πειραιά. Πιστεύω στον εαυτό μου, ήξερα ότι με τη δουλειά μου κάποια στιγμή θα παίξω και θα δείξω τι αξίζω. Ήρθα στον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος”. Προφανώς το είχε μέσα του, και στη δεύτερη ευκαιρία του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ήταν πεπεισμένος πως θα τα καταφέρει. Το μόνο, που έπρεπε να κάνει, ήταν να αναδείξει το δεδομένο ταλέντο του και στο γήπεδο.

    fortounis-osfp-dnipro-636x395

    Φέτος είναι η χρονιά του…;

    Και το έκανε. Από το καλοκαίρι υπήρχαν τα μηνύματα πως, φέτος, θα είναι η χρονιά του, καθώς, από τα φιλικά έδειξε πως ένας μεγάλος ηγέτης γεννιέται. Κι ενώ στο πρωτάθλημα, ήδη, βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της ελληνικής Superleague, ο ίδιος φαίνεται να μην πετάει στα σύννεφα: “Μακάρι να συνεχίσω να σκοράρω. Το θέμα είναι να συνεχίσει να κερδίζει η ομάδα. Οποιοσδήποτε και να σκοράρει δεν είναι πρόβλημα. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο είναι άλλος παίκτης. Αυτό που θέλουμε είναι πάντα να κερδίζει η ομάδα”.

    Resizer.ashx

    Η μαγική βραδιά στο Emirates…

    Στην Ευρώπη, από την άλλη, έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, με αποκορύφωμα αυτή εναντίον της Άρσεναλ στην Αγγλία. Στο μαγικό βράδυ για τον Ολυμπιακό στο Emirates του Λονδίνου έφερε τη σφραγίδα του, αφού με δική του ασίστ και γκολ, οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη και ο ίδιος αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης, ενώ μπήκε και στην καλύτερη ενδεκάδα της 2ης αγωνιστικής του Champions League.

    …και οι ευρωπαϊκές Σειρήνες

    Στη συνέχεια, μάλιστα, πολλοί scouter μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη για να τον παρακολουθήσουν, αφού έχουν δείξει, ήδη, ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο ίδιος, όμως, απαντάει στις σειρήνες και δηλώνει πιστός στρατιώτης: “Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και είμαι πάρα πολύ καλά. Είμαι στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, παίζουμε στο Champions League και θέλω να συνεχίσω εδώ. Δε με απασχολούν όλα αυτά που ακούγονται”.

    forrr

    Θα αντέξει την πίεση του αποψινού αγώνα;

    Ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να είναι χαμηλών τόνων παιδί, αλλά δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Γνωρίζει πως η απόδοσή του, σήμερα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ο ίδιος φαίνεται προσηλωμένος στο πλάνο του παιχνιδιού και δηλώνει: “Τώρα, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και με πολλή σοβαρότητα, όπως στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρόκειται για μία αναμέτρηση, μέσω της οποίας παίζεται μία πολύ μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Πιστεύω ότι, και με τη βοήθεια του κόσμου, θα πάρουμε το αποτέλεσμα, που χρειαζόμαστε, για να προκριθούμε και να τους κάνουμε όλους χαρούμενους”.
    Είναι αποδεδειγμένο, εξάλλου, πως είναι ένας άνθρωπος που παίζει, συχνά, για τους οπαδούς. Και το ίδιο ευελπιστεί να κάνει κι απόψε και να φέρει την πρόκριση.

    d55401aaa5ea3e8c14d5942e19cca86f

    Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ

    Σενάριο 1ο

    Ο Ολυμπιακός προκρίνεται εάν νικήσει την Άρσεναλ.

    Σενάριο 2ο

    Ο Ολυμπιακός προκρίνεται σε περίπτωση ισοπαλίας με την Άρσεναλ.

    Σενάριο 3ο

    Ο Ολυμπιακός προκρίνεται ακόμα και εάν ηττηθέι από την Άρσεναλ, αλλά δε καλυφθεί η διαφορά των γκολ του πρώτου αγώνα (2-3)

    Σενάριο αποκλεισμού

    Ο Ολυμπιακός μένει εκτός Champions League εάν ηττηθεί από την Άρσεναλ και καλυφθεί η διαφορά των γκολ του πρώτου αγώνα (2-3) και συνεχίζει στο Europa League



    ΣΧΟΛΙΑ