• First Top Stories

    Ο ξανθός interior designer που μάγεψε τους πιστούς ως Μητροπολίτης Κρήτης

    • NewsRoom


    Τόσο το παρουσιαστικό του όσο και η οι συνήθειές του δεν θυμίζουν σε τίποτα έναν ιερωμένο. Ο λόγος για τον ρασοφόρο που αυτοαποκαλείται “Σεβασμιώτατος Ιλαρίων” και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους εκκλησιαστικού κόλπους, καθώς ο ίδιος συστήνεται ως “Μητροπολίτης Κρήτης υπέρτιμου και έξαρχου Ευρώπης”, αλλά και παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας “ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου”.

    aailarinoas

    Εξαιτίας του ντόρου που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του ο …Μητροπολίτης Ιλαρίων ανάγκασε μάλιστα την αρχιεπισκοπή Κρήτης να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν εκπροσωπεί την εκκλησία αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι: “πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους “σταυρώσει’’ και δήθεν να τους θεραπεύσει, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος”.

    Konsolakis10

    Μάλιστα, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης χαρακτήρισε θρασύτατη τη συμπεριφορά του και έκανε λόγο για παραβίαση κάθε κανόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. “Εχει θράσος να βρίσκεται στον τόπο όπου υπάρχει ένας μητροπολίτης, ένας Αρχιεπίσκοπος, να χρησιμοποιεί τον τίτλο του και να παρουσιάζεται ως κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας” είπε έξαλλος και συνέχισε: “Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος, που περιφέρεται στην Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άνθρωποι, αφού πλέον ξέρουν ποιος είναι, αναλαμβάνουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου για τις όποιες προσεγγίσεις και σχέσεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο”. Ο πρωτοσύγκελος τόνισε, επίσης, ότι ο «Ιλαρίων» δεν έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο, που να αποδεικνύει ποιος είναι: “Δεν έχει εμφανιστεί στην Αρχιεπισκοπή, δεν τον γνωρίζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, δεν έχουμε ενημέρωση από κάποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Σημαίνει ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα μόνα στοιχεία που ήρθαν σε μας είναι κυρίως από καταγγελίες που προσκόμισαν πιστοί, είτε από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από συναντήσεις που είχαν, στις οποίες άκουσαν ότι κάποιος γέροντας θα μιλήσει και θα “σταυρώσει” κ.λπ.».

    Konsolakis11

    Βέβαια, ο εν λόγω ρασοφόρος προκαλεί και με τις ενδυματολογικές και στιλιστικές του επιλογές, καθώς έχει βάψει τα μαλλιά του και τα γένια του ξανθά και φορά τις περισσότερες φορές λευκό ή κόκκινο ράσο, που περισσότερο παραπέμπουν σε κάποιον κοσμικό της Μυκόνου παρά σε ιερέα. Συχνά, καταλύει σε ξενοδοχεία της Ελούντας, δέχεται πιστούς κατόπιν ραντεβού, ενώ διοργανώνει δεξιώσεις με κοκτέιλ και χορό μαζί με τις κυρίες που τον ακολουθούν παντού!

    Konsolakis2

    Τις περισσότερες φορές ο εναλλακτικός ρασοφόρος, ο οποίος αυτές τις ημέρες διαφημίζει ποικιλοτρόπως και το νέο γραφείο του στο Κολωνάκι, καλεί τον κόσμο να προλάβει να κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει ή προκειμένου να συμμετέχει σε «θεραπεία πόνου»: «Στην Ελούντα θα δέχομαι μόνο κατόπιν ραντεβού, λόγω των περιορισμένων ημερών και προκαθορισμένων συναντήσεων με πιστούς και γνωστές προσωπικότητες της Κρήτης»! Άλλη φορά έγραψε: «Σε λίγο ξεκινά το μάθημα -θεραπεία πόνου. Άλλη μια ιερή στιγμή στο πνευματικό κέντρο “Απόστολος Παύλος”».

    Konsolakis4

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο ίδιος εμφανίζεται και σαν εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη με το όνομα “Παναγία Θεραπεύτρια”, όπου είναι και η έδρα του. Ωστόσο, δεν είναι αρκετοί αυτοί που τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι “θαυματουργός”, ενώ έχει και πολλούς πιστούς από την Κρήτη όπου τον ακολουθούν πιστά. Ενδεικτικά του ενθουσιασμού και της τυφλής αφοσίωσης στο πρόσωπό του είναι και τα μηνύματα που αναρτούν κυρίως γυναίκες στη σελίδα “Παναγία Θεραπεύτρια” στο facebook.

    Konsolakis8

    Κάτω από πόστ του μία από τους οπαδούς του έγραψε σχόλιο: «Ό,τι ακουμπάτε του δίνετε πνοή Θεού, καμία στιγμή δεν θα είναι ίδια ούτε για εσάς ούτε για όποιον θα βρεθεί στον δρόμο σας. Εις υγείαν σας, Δέσποτά μου, σε όλες αυτές τις θεϊκές στιγμές που ζείτε και σε ακόμα δυνατότερες που θα έρθουν. Καλημέρα και καλή συνέχεια στο έργο σας»!.

    Konsolakis1

    Κάποια άλλη κάτω από την ίδια ανάρτηση έγραψε «Κάθε μέρα και ένα θαύμα… Δεν είναι τυχαίο. Πρώτα από τις Μαρίες, χθες ένα, σήμερα άλλο. Να είστε πάντα ευλογημένος και εμείς όλοι που σας αγαπάμε να μας δίδετε την ευλογία σας». Μια άλλη πιστή γράφει «Αγαπημένε μου γέροντα, σας ευχαριστώ για τη χθεσινή συνεδρία, μου έκανε πολύ καλό μέσα μου (…) Σας τιμώ, σας σέβομαι, σας αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενη και ασφαλής που σας έχω στη ζωή μου. Η καθοδήγησή σας είναι σωτήρια για μένα. Περιμένω πώς και πώς την επόμενή μας συνάντηση», ενώ ακόμη μία σχολιάζει: «Η χάρη της Παναγίας μας ας θεραπεύσει ό,τι πονάει την καρδιά και τη σκέψη μας. Μπράβο στον πρωτοπόρο χαρισματικό πατέρα Ιλαρίωνα, που με σεβασμό ανοίγει τον δρόμο για όποιον πιστεύει στη θεία χάρη».

    Ωστόσο, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο προσηλυτισμός που ασκεί στα “θύματά” τού του δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας, γεγονός που του επιτρέπει να συνεχίζει απτόητος τις παράνομες πρακτικές του.

    Konsolakis6

    Ο “Mητροπολίτης Ιλαρίων”…interior designer

    Aν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο μπορεί να διαπιστώσει πως ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior είναι το ίδιο πρόσωπο.

    Ο ίδιος φαίνεται πως πριν αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και να ξεκινήσει την ιερατική του καριέρα, ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα. Την ίδια ώρα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο διευθυντής αυτών των καταστημάτων, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα πως είναι κάποιος κύριος Αντώνης Τζάννες, ο οποίος φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματα του τότε επιχειρηματία αφού σήμερα φορά και ο ίδιος ράσα, έχει ως βάση το ίδιο ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης και αυτοαποκαλείται ως Μητροπολίτης Σηλυβρίας Έξαρχος Ευρώπης ή Μητροπολίτης Θεολόγος Παύλος και δηλώνει Επίσκοπος Νέας Μάκρης στην Ιερά Συνοδική Μητρόπολη Κρήτης.

    Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Θωμάς Κονσολάκης τόνιζε: «Είμαστε μόδα. Χθες, σήμερα και αύριο. Αγαπάμε φρικτά αυτό που κάνουμε. Το κάνουμε απόλυτα σωστά γιατί μας ενδιαφέρει. Είναι η ζωή μας. Είναι η εικόνα μας. Καταθέτουμε την ψυχή μας. Τα δικά μας έπιπλα έχουν οξυγόνο. Αναπνέουν μαζί μας καθημερινά. Αυτό κερδίζει. Αυτό κάνει τον Τύπο να ασχολείται μαζί μας. Τη δημοσιότητα δεν την επιβάλαμε. Μας επιβλήθηκε. Όλοι οι στυλίστες, οι δημοσιογράφοι παρελαύνουν καθημερινά από το luxurious show room της εταιρείας μας, απλά γιατί για πρώτη φορά αισθάνονται το επώνυμο τόσο προσιτό».

    Στη ίδια συνέντευξη όταν ρωτήθηκε  τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα είχε δηλώσει: «Ο ερωτάς για όλα! Τον άνθρωπό μου, τη δουλειά μου, τους συνεργάτες μου. Δε θα μπορούσα να ζήσω ούτε στιγμή χωρίς να νιώθω ερωτευμένος. Ξέρεις, δεν ερωτεύομαι μόνο πρόσωπα, αλλά και αντικείμενα. Έπιπλα και ξεχωριστά διακοσμητικά. Ερωτεύομαι με πάθος τα πάντα. Ζω! Κυριολεκτικά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/epta-ochi-ke-toso-mistirii-tropi-gia-mia-souper-kerdofora-online-epichirisi/50227

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/tropologia-vomva-ferni-agrio-psalidi-ke-sta-merismata-tou-dimosiou/50233



    ΣΧΟΛΙΑ