• City Stories

    To Nomads Art είναι ένα εντυπωσιακό βερολινέζικο διαμέρισμα με αρσενικό χαρακτήρα (pics)

    • NewsRoom


    Σ’ έναν ήσυχο δρόμο στο Prenzlauerberg του βόρειου Mitte του Βερολίνου, σε μία περιοχή όπου θα πετύχει κανείς από οικογένειες με παιδιά και πολυάσχολους businessmen μέχρι και ορκισμένους bachelors και φοιτητές, βρίσκεται το ολοκαίνουριο διαμέρισμα Nomads Apt. Στέκεται μεταξύ παλιών κτιρίων, που αποπνέουν νοσταλγική διάθεση, σ’ ένα νέο block κατοικιών κι έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένας υπέροχος χώρος για να ζεις. Διαθέτει αρσενικό χαρακτήρα, φέρει την υπογραφή των Annabelle Kutucu και Michael Schickinger της Lambs & Lions και πρόκειται για το ιδανικό κατάλυμα. Έχει τρία υπνοδωμάτια, δυο μπάνια κι ένα τεράστιο σαλόνι με κουζίνα, ενώ, αν θέλει κάποιος να νιώσει σαν ντόπιος Βερολινέζος, θα λατρέψει τη διαμονή του εδώ, αφού φαίνεται να ενσαρκώνει άψογα τη γνήσια και alternative ιδεολογία της πόλης.

    Το διαμέρισμα αναπτύσσεται όλο σ’ έναν όροφο, αλλά λειτουργεί σε διαφορετικά επίπεδα. Το σαλόνι είναι ελαφρώς υψηλότερα από την κουζίνα, ενώ το design είναι αρκετά masculine: σκούρα χρώματα, δερμάτινος καναπές, μία κιθάρα στη γωνία και ένας σάκος του μποξ στο σαλόνι. Το μπάνιο είναι λιτό, αλλά perfect σχεδιασμό. Με λίγα λόγια, νιώθεις σαν να μπαίνεις στο ιδανικό διαμέρισμα ενός εργένη!

    Λειτουργεί ως Airbnb και η Τζούλια, ένα από τα άτομα που εργάζονται εκεί, αφού κάνετε το check-in, σας ενημερώνει για τα πάντα. Από το πώς θα παραλάβετε τα κλειδιά, μέχρι πώς λειτουργεί η μηχανή του καφέ και από το πώς συνδέεται το κινητό με το ηχοσύστημα μέχρι το πού μπορείτε να παρκάρετε το ποδήλατό σας στην είσοδο.

    Oι δύο interior designers είναι οι περίφημοι Annabelle Kutucu και ο Michael Schickinger της Lambs and Lions που στο ενεργητικό τους παρουσιάζουν τη διαμόρφωση υπέροχων χώρων. Οι πιστοί φανατικοί της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής, πιθανότατα να έχετε ξανακούσει τα ονόματά τους, ειδικά αν είστε από εκείνους που τους αρέσει να είναι πάντα ενημερωμένοι. Σχετικά πρόσφατα οι δυο τους ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων του πανέμορφου Casa Cook Hotel στη Ρόδο. Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρότζεκτ τους εντός ελληνικών συνόρων, αφού πριν καιρό είχαν επιμεληθεί και το εκπληκτικό San Giorgio Hotel στη Μύκονο.

    Επιστρέφοντας όμως στο Βερολίνο και το Nomads, αξίζει να αναφέρουμε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην περίφημη Oderberger Strasse, όπου ανακαλύπτει κανείς εστιατόρια που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από κορεάτικη κουζίνα μέχρι ελληνική ταβέρνα και παγωτό, ο δρόμος αυτός τα έχει όλα, χωρίς να λείπουν βέβαια και τα μενού με πρωταγωνίστρια την ατόφια γερμανική κουλτούρα στα ανάλογα στέκια. Όσοι μείνουν εδώ, έχουν την εναλλακτική να χρησιμοποιήσουν την κουζίνα για να φτιάξουν ένα υπέροχο γεύμα. Καλή επιλογή σε περίπτωση για όσους μένουν με την οικογένεια, αλλά και για όσους θέλουν να οργανώσουν ένα γεύμα για φίλους ή συνεργάτες.

    Φυσικά, ένα τόσο ντιζαϊνάτο σπίτι, δε θα μπορούσε παρά να είναι πλούσιο και σε πολύ ενδιαφέροντα coffee table books, τα οποία είναι διαθέσιμα στο σαλόνι. Από οδηγούς που μπορεί να μάθει κανείς τα πάντα για το Βερολίνο, αλλά και βιβλία που υμνούν την παγκόσμια αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση και αξίζει να χαθεί κανείς στις σελίδες του με μια κούπα ζεστού καφέ, τα πολυτελή λευκώματα θα δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που τόσο επιθυμείτε… totally cozy.

    Όταν η μέρα τελειώσει, τα υπνοδωμάτια σας υποδέχονται για να σας προσφέρουν έναν ξεκούραστο ύπνο. Θυμίζουν πατρικό σπίτι, με χοντρά παπλώματα και τυχερά μπισκότα (fortune cookie) να χαρίζουν την απαραίτητη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

    Bio facts
    Michael Schickinger & Annabell Kutucu

    Ο ιδρυτής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σχεδιαστικού γραφείου Lambs & Lions, με βάση το Βερολίνο, ανέπτυξε με εξαιρετικό τρόπο το όραμά του για τη δημιουργία ολιστικών concepts για πολυτελή και premium εμπειρίες. Με μία ανθρωποκεντρική και ολοκληρωμένη ματιά, παίρνει την αρχική ιδέα και την εξελίσσει συνεχώς μέχρι να πετύχει τον τελικό στόχο του. Οι υπηρεσίες του συνδυάζουν την καλλιτεχνική διεύθυνση, την ταυτότητα του brand, το σχεδιασμό του προϊόντος, την εσωτερική αρχιτεκτονική και σχεδιασμό, καθώς και την επίβλεψη της ανάπτυξης του οικήματος. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην βιομηχανίας του lifestyle και της φιλοξενίας, θεωρείται κορυφαίος της γενιάς του, αφού είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Design Hotels.

    Στο πλάι του, η βραβευμένη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και fashion stylist Annabell Kutucu, με βάση το Βερολίνο, διακοσμεί ιδιωτικές, πολυτελείς κατοικίες για παραπάνω από δέκα χρόνια. Κι εκείνη έχει αδυναμία στον χώρο της φιλοξενίας, με τα διάφορα projects της να καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν τα θετικά σχόλια.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα πολυτελές νεοϋορκέζικο loft αξίας 12 εκατομμυρίων με ολόχρυσο μπάνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το εντυπωσιακό ρετιρέ των Justin Timberlake και Jessica Biel στη Νέα Υόρκη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα μοναδικό διαμέρισμα αναδεικνύει το πάθος των ιδιοκτητών για την τέχνη (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ