• LIFE&STYLE

    Ο Warren Buffet αποκαλύπτει ποιο είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη startup

    • NewsRoom


    O Warren Buffett γνωρίζει κάτι που δεν ξέρει κανένας άλλος, κάτι που αφορά την επιτυχία των startup εταιρειών. Συγκεκριμένα, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ομολογεί πως έχει βρει το κλειδί για κάθε επιτυχημένη startup. Το μυστικό αυτό ωστόσο, θέλησε να το μοιραστεί και με τον υπόλοιπο κόσμο.

    Warren Buffett, δισεκατομμυριούχος επενδυτής
    Warren Buffett, δισεκατομμυριούχος επενδυτής

    Ο ίδιος, μιλώντας σε ένα μικρό group νέων επιχειρηματιών, στην 20η τελετή αποφοίτησης επιχειρηματικού προγράμματος του επενδυτικού κολοσσού, Goldman Sachs, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό αυτό συμπεριλαμβάνεται σε μια φράση “να κάνετε χαρούμενο τον πελάτη”.

    Ο Warren θεωρεί πως οποιαδήποτε ανερχόμενη εταιρεία ακολουθεί την συγκεκριμένη κατεύθυνση τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται να πετύχει. Η προϋπόθεση αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αφού κατά τον ίδιο το συναίσθημα της χαράς, είναι και το μοναδικό συναίσθημα που θα εντυπωθεί στην μνήμη του καταναλωτή.

    Μάλιστα, τονίζει την διαφορά που υπάρχει μεταξύ “ικανοποιώ” και “ευχαριστώ” έναν πελάτη. Όπως υποστηρίζει το αίσθημα της χαράς είναι πολύ πιο σημαντικό από την απλή ικανοποίηση μιας ανάγκης. Για παράδειγμα, όταν κάποιος αγοράζει ένα νέο αμάξι αυτό που θυμάται μετά την αγορά του είναι το συναίσθημα της χαράς που ένιωσε όταν το αγόρασε και όταν το χρησιμοποίησε. Επομένως το μυστικό σύμφωνα με τον Warren είναι να ικανοποιούμε τους πελάτες μας, σε τέτοιο σημείο ώστε να τους αφήνουμε με το συναίσθημα της χαράς.

    Ο Warren Buffett έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επιτυχημένος επενδυτής στον κόσμο. Ο ίδιος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Berkshire Hathaway, η οποία ξεκίνησε σαν μια μικρή επιχείρηση και κατέληξε να είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο με την κεφαλαιοποίηση της να ξεπερνάει τα 350 δισ. δολ. Και μόνο αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν πως ο κ. Buffett “ξέρει την δουλειά πολύ καλά”.



    ΣΧΟΛΙΑ