• LIFE&STYLE

    Ο Tim Cook αναρωτιέται: “Γιατί να αγοράσει κανείς πια ένα PC;”

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος Apple

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος Apple


    Αν και οι πωλήσεις tablets παγκοσμίως κινούνται διαρκώς πτωτικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δε φαίνεται να πτοείται, και μάλιστα θεωρεί πως τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει κανείς υπολογιστή, από τη στιγμή που υπάρχουν τα tablets – και ειδικότερα το νέο iPad Pro που θα κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας.

    Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Tim Cook σχολίασε: “Γιατί να αγοράσεις πια ένα PC; Όχι, αλήθεια, γιατί να αγοράσεις ένα PC;”. Και συνέχισε: “Ναι, το iPad Pro είναι ο αντικαταστάτης ενός notebook ή desktop υπολογιστή για πολλούς, πολλούς ανθρώπους. Θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν και θα καταλήξουν ότι δε χρειάζονται πια τίποτα άλλο, πέρα από τα κινητά τους”.

    Και φαίνεται πως πράγματι, η Apple σχεδίασε το νέο iPad Pro ακριβώς για να “σκοτώσει” τους υπολογιστές. Με μεγάλη οθόνη που αγγίζει τις 13 ίντσες και με προαιρετικό πληκτρολόγιο, αλλά και γραφίδα με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να “σκιτσάρει” πάνω στην οθόνη, το νέο “μωρό” της Apple είναι πολλά υποσχόμενο.

    Βέβαια, είναι να απορεί κανείς που ο Tim Cook ρίχνει το βάρος στα tablets έναντι των υπολογιστών, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις των iPad κινούνται πτωτικά εδώ και επτά συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις υπολογιστών Mac κατέγραψαν νέο ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας τα 5,71 εκατομμύρια…



    ΣΧΟΛΙΑ