• LIFE&STYLE

    O τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος με αναπηρικό καροτσάκι στην έκθεση φωτογραφίας του γιου του

    • NewsRoom


    Ο γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, Νικόλαος, ξενάγησε τους φίλους και μέλη της οικογένειας του στην έκθεση φωτογραφίας του με τίτλο «Aegean Desert» στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

    Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος από το Αιγαίο και την έρημο του Κατάρ που θα εκτίθενται στο Μουσείο μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Πηγή έμπνευσης για την έκθεση στάθηκε ένα από τα ταξίδια του στη Ντόχα, όπου ο Νικόλαος γνώρισε την γνωστή για την αγάπη της στην τέχνη Σεΐχα Μαγιάσα Χαμάντ Αλ-Θάνι, αδερφή του σημερινού Εμίρη, η οποία τον προσκάλεσε να ταξιδέψει για να φωτογραφίσει την έρημο.

    Επιστρέφοντας άρχισε να φωτογραφίζει το Αιγαίο με στόχο να αναδείξει την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των τοπίων, αντιπαραβάλλοντας την έρημο και τη θάλασσα.

    Μάλιστα, στο Μουσείο από νωρίς είχαν φτάσει ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, χαμογελαστός στο καροτσάκι, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με την σύζυγό του Άννα Μαρία, αλλά και η μελλόνυμφη, μικρότερη κόρη του, Θεοδώρα που δεχόταν ευχές για τον επικείμενο γάμο της.

    Την παράσταση στην έκθεση του Νικόλαου Γλίξμπουργκ, ωστόσο έκλεψε για άλλη μια φορά η σύζυγος του Νικόλαου Τατιάνα Μπλάτνικ, λαμπερή και υπέρκομψη με το σκούρο μπλε κοστούμι της, την οποία ο Νικόλαος ευχαρίστησε δημόσια για την συμπαράσταση της στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

    Στην έκθεση φωτογραφίας του Νικόλαου βρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης του Κατάρ Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμ, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Αλέξανδρος Σαμαράς.

    Οι 18 συνολικά φωτογραφίες του Νικόλαου, που είναι εκτυπώσεις σε αλουμίνιο θα παρουσιαστούν στις 20 Νοεμβρίου και στη Ντόχα, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Katara, μέσα σε έναν παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο, ο οποίος επίσης θα κατασκευαστεί ειδικά για την έκθεση.



    ΣΧΟΛΙΑ