• LIFE&STYLE

    Ο πρίγκιπας Φίλιππος… σωφέρ του Obama


    Συνήθως ταξιδεύει σε ένα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο με έναν πράκτορα της CIA για οδηγό, αλλά ο Barack Obama σήμερα, έφτασε στο Κάστρο των Windsor με οδηγό τον πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος έφτασε με το προσωπικό του ελικόπτερο Marine One, έμοιαζε εντελώς σαστισμένος από το πώς είχαν οργανωθεί οι θέσεις στο Range Rover που τον περίμενε.

    Britain's Queen Elizabeth II (3rd R) and her husband Prince Philip, Duke of Edinburgh (4th R) speak with US President Barack Obama (2nd R) and his wife Michelle (R) after they landed by helicopter outside Windsor Castle, west of London, on April 22, 2016.    US President Barack Obama plunged into Britain's increasingly poisonous EU debate on Friday at the start of a visit, warning strongly against Brexit and pointing out that US soldiers had died for Europe. / AFP PHOTO / Jim Watson
    Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το ζεύγος Obama, πηγαίνοντας προς το Range Rover

    Πρώτα προσπάθησε να μπει στο πίσω κάθισμα, όπου και κάθεται συνήθως, πριν του πουν οι φρουροί της Βασίλισσας ότι εκείνη θα καθόταν εκεί. Τελικά, με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο, κάθισε στη θέση του συνοδηγού και πίσω από το τιμόνι ήρθε και κάθισε ο Δούκας του Εδιμβούργου. Μόλις η Βασίλισσα και η Michelle Obama κάθισαν στις πίσω θέσεις για να μπορούν να μιλάνε, ο Δούκας ξεκίνησε, οδηγώντας ο ίδιος περίπου 366 μέτρα μέσα στο κάστρο!

    Είναι μια σπάνια ευκαιρία και για τους Βασιλείς αλλά και για το ζεύγος Obama να μπορούν να απολαύσουν μια ιδιωτική, αν και σύντομη, βόλτα με αμάξι χωρίς τους φρουρούς τους και τα αυτοκίνητα που τους συνοδεύουν συνήθως.

    ob9
    To Range Rover με οδηγό τον πρίγκιπα Φίλιππο

    Δεν παραξενεύτηκε μόνο ο Obama από την κατάσταση. Αμερικανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι έφτασαν λίγα λεπτά νωρίτερα με το ελικόπτερο Marine Three, σάστισαν καθώς έβλεπαν τον Πρόεδρο να μπαίνει στη θέση του συνοδηγού και αναρωτιώντουσαν “Θα οδηγήσει ο Obama;”. Μετά τους ενημέρωσαν ότι στη Βρετανία ο οδηγός κάθεται στα δεξιά.
    Οι Obamas πέταξαν στο Windsor από το Winfield House στο Regent’s Park, την κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη Matthew Barzun.

    US President Barack Obama (2R) and his wife US First Lady Michelle Obama (R) are greeted by Britain's Queen Elizabeth II (2L) and Prince Philip, Duke of Edinburgh, (L) after landing by helicopter at Windsor Castle for a private lunch in Windsor, southern England, on April, 22, 2016.  / AFP PHOTO / POOL / Alastair Grant
    Το Προεδρικό ζεύγος πάει να χαιρετήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ

    Το ελικόπτερο Marine One προσγειώθηκε στο γήπεδο γκολφ δίπλα από τα τείχη του Κάστρου, λίγο μετά την προσγείωση των Marine Three και Marine Two, που μετέφεραν τη φρουρά και το επιτελείο τους.

    Μόλις το ελικόπτερο των Obama σταμάτησε, ο πρίγκιπας Φίλιππος πάρκαρε παραπέρα το Range Rover ώστε εκείνος και η Βασίλισσα να καλωσορίσουν τους προσκεκλημένους τους.
    Ένας σωματοφύλακας τότε πήρε το τιμόνι και ετοίμασε το αυτοκίνητο για τον πρίγκιπα για το ταξίδι της επιστροφής.

    US President Barack Obama (2R) and his wife US First Lady Michelle Obama (R) are greeted by Britain's Queen Elizabeth II (2L) and Prince Philip, Duke of Edinburgh, (L) after landing by helicopter at Windsor Castle for a private lunch in Windsor, southern England, on April, 22, 2016.  / AFP PHOTO / POOL / Alastair Grant
    Η στιγμή της χειραψίας

    Ενισχύοντας την ανεπισημότητα της περίστασης, η Βασίλισσα φορούσε ένα κασκόλ στο κεφάλι αντί για καπέλο. Ούτε ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία ένιωσαν την ανάγκη για υπόκλιση στη Βασίλισσα όσο πραγματοποιούσαν χειραψία, ίσως επειδή έχουν σφραγίσει τη φιλία τους μετά από δυο επίσημες επισκέψεις.

    Η Cadillac One του Προέδρου, γνωστή ως “Το Κτήνος”, περίμενε κάπου έξω σε ένα κομβόι 11 αυτοκινήτων, έτοιμη να τον μεταφέρει αργότερα μέσα στη μέρα.

    ob8
    Η Cadillac One, γνωστή και ως “Το Κτήνος”

    Στο γεύμα, ο Πρόεδρος Obama χάρισε στη Βασίλισσα για τα 90ά της γενέθλια, ένα φωτογραφικό άλμπουμ με όλες τις επίσημες συναντήσεις της με τους Αμερικανούς Προέδρους και τις Πρώτες Κυρίες. Είναι η δεύτερη φορά που της δίνει τέτοιο δώρο – το 2011 της χάρισε ένα χειροποίητο άλμπουμ με φωτογραφίες από την επίσκεψη των γονιών της, Βασιλιά Γεώργιο VI και Βασίλισσα Ελισάβετ, στις ΗΠΑ το 1939. Στην πρώτη τους συνάντηση, ο Obama της χάρισε ένα iPod με το βίντεο από την επίσημη επίσκεψή της στις ΗΠΑ το 2007.

    ob5
    Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος με το Προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Barack και Michelle Obama

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/220-dis-evro-krimmena-kato-apo-to-londino/40216



    ΣΧΟΛΙΑ