• LIFE&STYLE

    Ο Νικολάι της Δανίας στη Vogue – Από πρίγκιπας σε τοπ μόντελ

    • NewsRoom
    πρίγκιπας Νικολάι Δανίας

    Πρίγκιπας Νικολάι της Δανίας


    Στο εξώφυλλο της σκανδιναβικής έκδοσης της Vogue φιγουράρει ο πρίγκιπας Νικολάι της Δανίας.

    Πρόκειται για τον 22χρονο εγγονό της βασίλισσας Μάργκεθ της Δανίας και γιος του πρίγκιπα Χοακίμ της Δανίας. Μητέρα του είναι η Αλεξάνδρα, η οποία έχει χωρίσει από τον πατέρα του.

    Ο νεαρός πρίγκιπας απέσπασε θετικά σχόλια. Φορώντας ένα ροζ σακάκι και κοστούμι πόζαρε με χάρη μπροστά από πολύχρωμα λουλούδια.

    Το τεύχος Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2022 της Vogue Scandinavia έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πώς είναι να μεγαλώνεις σε ένα μέρος με βασιλιάδες και βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες.

    Όπως δήλωσε η εκδότρια του περιοδικού Vogue Scandinavia, Μαρτίνα Μπονιέρ: «Για μένα, οι βασιλιάδες έμοιαζαν πάντα βγαλμένοι από παραμύθια – από τις ιστορίες που διαβάζαμε ως παιδιά. Αναζητώντας έναν τρόπο για να καλύψουμε καλύτερα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τρόπο που να φαίνεται μοντέρνος και προσιτός, καταλήξαμε στο ερώτημα: ‘Πώς είναι να είσαι ένας νεαρός πρίγκιπας στον σημερινό κόσμο;’. Και ποιος καλύτερος να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση από τον πρίγκιπα Νικολάι; Αντιπροσωπεύει και τους δύο κόσμους σε ένα ζωντανό παραμύθι».

    Ο πρίγκιπας Νικολάι αναφέρθηκε στο πώς η βασιλική του ζωή τον είχε προετοιμάσει εν μέρη για την πασαρέλα, αφού εργάζεται ως μοντέλο. Μάλιστα, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εμβληματικούς οίκους μόδας, όπως Dior και Burberry.

    «Έχω συνηθίσει τον Τύπο και τις κάμερες… Είμαι δημόσιο πρόσωπο σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Vogue Scandinavia (@voguescandinavia)

    Ο πρίγκιπας Νικολάι, ο οποίος παραδέχτηκε στη συνέντευξη ότι η μητέρα του είναι συνήθως αυτή που τον κουρεύει- αυτή τη στιγμή σπουδάζει στο Copenhagen Business School, αλλά είναι για ένα εξάμηνο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Παρίσι.

    Αναφερόμενος στο πώς αντέδρασε η οικογένειά του στην απόφασή του να γίνει μοντέλο, είπε: «Κανείς δεν ήταν αντίθετος. Φυσικά, έπρεπε να εξηγήσω – θα έπρεπε να κάνω το μοντέλο παράλληλα με ότι άλλο έκανα εκείνη την περίοδο. Αν είχα μια νέα δουλειά σε κάποιον κλάδο ή όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο, για παράδειγμα. Έπρεπε να το εξηγήσω αυτό στην οικογένειά μου. Όχι με άσχημο τρόπο», ανέφερε προτού εξηγήσει ότι οι γονείς του είναι οι «μεγαλύτεροι θαυμαστές» του.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Vogue Scandinavia (@voguescandinavia)

    Ως έβδομος στη σειρά για το θρόνο της Δανίας, δεν εισπράττει εισόδημα από το Στέμμα. Επίσης ο πατέρας του δεν έχει απαιτήσει να ασκήσει κάποιο επίσημο καθήκον. «Δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι που δε θέλει. Η ζωή του Νικολάι εξαρτάται αποκλειστικά από τα δικά του σχέδια. Θέλω να τον βοηθήσω στην πορεία του και προσπαθώ να τον εμπνεύσω», είχε δηλώσει ο πατέρας του, πρίγκιπας Χοακίμ στο Billed-Bladet το 2017.

    Το ίδιο υποστηρικτική είναι και η μητέρα του, Αλεξάνδρα, κόμισσα του Φρέντερικσμποργκ, η οποία χώρισε από τον Χοακίμ το 2004 μετά από 9 χρόνια γάμου.

    Το ζευγάρι έχει αποκτήσει άλλο ένα παιδί, τον 19χρονο πρίγκιπα Φέλιξ της Δανίας. Ο Χοακίμ παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Μαρί το 2008 και απέκτησε μαζί της άλλα δύο παιδιά, τον 12χρονο Χένρικ και την 10χρονη Αθηνά.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Vogue Scandinavia (@voguescandinavia)

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Εορτασμοί για τα 70 χρόνια στον θρόνο εν μέσω κρίσεων στο Παλάτι

    Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Η ζωή είναι απρόβλεπτη» – Η φωτογραφία μετά το νέο χειρουργείο

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022



    ΣΧΟΛΙΑ