• LIFE&STYLE

    O Mr Facebook συνεχίζει τη μετάλλαξη του σε άνθρωπο της διπλανής πόρτας

    • NewsRoom

    Mark Zuckerberg,CEO Facebook


    Από τον Φεβρουάριο του 2004 που το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την επίσημη πρώτη του εμφάνιση, ο  Mr Facebook δεν μπορούσε να διανοηθεί την τόση επιρροή που θα είχε στην καθημερινότητα μας   αφού με δυσκολία πλέον μπορούμε να θυμηθούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό. 11 χρόνια μετά φαίνεται να συνειδητοποιεί την απίστευτη δύναμη του μέσου υποκύπτοντας στον παγκόσμιο πειρασμό, που ο ίδιος εμπνεύστηκε αλλά ξεπέρασε ακόμα και το δημιουργό του. Ως  “κοινός θνητός” χρήστης βέβαια, ο αγώνας είναι άνισος αν αναλογιστεί κανείς ότι όταν ανεβάζει μία φωτογραφία τα likes σε χρόνο dt ξεπερνούν το εκατομμύριο.

    Ποτέ στο παρελθόν ο Mark Ζuckerberg δεν μας είχε συνηθίσει σε προσωπικές φωτογραφίες. Η γνωριμία του όμως με τη συμφοιτήτρια του στο Harvard- πτυχιούχο στην ιατρική – Priscilla Chan φαίνεται ότι εκτός από τη ζωή  του άλλαξε και όλη του την κοσμοθεωρία με αποτέλεσμα από τη στιγμή του γάμου τους και μετά οι αναρτήσεις να αυξηθούν αλλά με μέτρο.

    Η τελευταία ανάρτηση του στην οποία απεικονίζεται με την νεογέννητη κόρη του Maxima αγκαλιά στο πάτωμα – όπως ήταν φυσικό – έγινε viral σπάζοντας τα κοντέρ ταχύτητας του διαδικτύου. Ο παγκόσμιος ιστός ”μέλωσε” με τον τρυφερό πατέρα που κοιτά με βαθιά στοργή στα μάτια το μικροσκοπικό μωρό, το οποίο αν και δε φαίνεται καθαρά στο πρόσωπο επιμελημένα, μοιάζει σαν του ανταποδίδει το τρυφερό βλέμμα.

    Ακόμα και αν δεν γνώριζες ότι ο νέος μπαμπάς είναι ίσως ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου δεν θα μπορούσε να μην σε αγγίζει η εικόνα. Ο Mark με το απλό κλασικό μπλε κοντομάνικο T-shirt ξαπλωμένος στο χαλί και με το ένα χέρι να αγκαλιάζει τρυφερά την μικροσκοπική κόρη του, που σχεδόν χωρά στη χούφτα του χεριού του. Καμία επισημότητα.Ουδεμία στημένη πόζα.Ή ακόμα και εάν είναι,  φαίνεται τόσο επιμελημένη που σε πείθει. Άλλωστε ο Mr Facebook δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν του αρέσει η επίδειξη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εμφανιστεί σε ομιλίες και διαλέξεις του με τις …παντόφλες..

    Κάτω από τη φωτoγραφία έξι λέξεις. Απλές, κατανοητές , λιτές και απέριττες: “Πλημμυρισμένος από χαρά με τη Μάξ”. H μετάλλαξη του Mark σε κοινωνικό διαδικτυακό χρήστη φαίνεται ότι αρχίζει ν’ αρέσει στον κόσμο ο οποίος του δείχνει οικειότητα.Ειδικά, στην τελευταία ανάρτηση με το μωρό, τα σχόλια ξεκινούν με ευχές για το νεογέννητο, συνεχίζουν με επαίνους για το φανταστικό timing της στιγμής και τελειώνουν με παραινέσεις τύπου ” Μη βάζεις το νεογέννητο στο χαλί.Έχει μικρόβια”

    Δε λείπουν βέβαια και τα “βιτριολικά” σχόλια όπως της Emily Jane Fox του Vanity Fair που δεν είδαν με καλό μάτι  την πρόσφατη ανακοίνωση του ιδρυτή του facebook για την προσφορά του 99% των εσόδων του κοινωνικού δικτύου, στο οικογενειακό ίδρυμα της επιχείρησης.

    Γράφει χαρακτηριστικά: “Τίποτα δεν θα μπορούσε να προσγειώσει τον Zuckerberg πιο ανώμαλα στη γη από την εμπειρία να δέχεται ακόμα και επιθετικά σχόλια από τον οποιονδήποτε με αφορμή τη φωτογραφία από την προσωπική του στιγμή. Ένας σχολίασε : Mη βάζεις το παιδί στο χαλί που είναι γεμάτο μικρόβια με άλλον να απαντά σαρκαστικά:Γιατί ανησυχείς ο Zuckerberg μπορεί να αλλάζει τα χαλιά σαν τις πάνες της κόρης του..

    Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η αρθρογράφος, είτε είναι είτε δεν είναι το χαλί γεμάτο μικρόβια σίγουρα θα είναι τραχύ για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Ένα κασμίρι στο πάτωμα θα ταίριαζε περισσότερο στην πρώτη κόρη του διάσημου μπαμπά της Silicon Valley….”



    ΣΧΟΛΙΑ