• LIFE&STYLE

    O Κarl Lagerfeld, η δημοπρασία και η γάτα που τρώει (ακόμη) χαβιάρι από τον προσωπικό της σεφ

    Karl Lagerfeld & Choupette

    Ο Karl Lagerfeld με την Choupette


    Ο Karl Lagerfeld είναι σα να μην έφυγε ποτέ από τη ζωή. Συλλογές συνεχίζουν και φέρουν την υπογραφή του, αγόρια και κορίτσια κυκλοφορούν στους δρόμους με τσάντες και παπούτσια που αναγράφουν εμμονικά το όνομά του και τώρα μια δημοπρασία σε λίγες ημέρες από τον οίκο Sotheby’s θα ζωντανέψει την ιστορία ενός μύθου της μόδας και της επιχειρηματικότητας, με κορδέλα στην πουδραρισμένη αλογοουρά, βεντάλια, γραβάτα, γάντια και μαύρα γυαλιά ηλίου, μέρα νύχτα.

    Φανταστείτε ό,τι μπορούσε κανείς να δει, να βρει, να αγγίξει, να ζήσει, και στα οχτώ σπίτια που είχε αποκτήσει στη διάρκεια της ζωής του, στο Μονακό και στη Γαλλία, να βγαίνουν τώρα στο… σφυρί. Ακόμη και τα μπολ που είχε αγοράσει για την πιο κακομαθημένη γάτα στον κόσμο, όπως και άλλες γάτες που είχε υιοθετήσει, μαζί με 1.000 ακόμη αντικείμενα που φέρουν ακόμη και σήμερα την αισθητική και την ματιά του ανθρώπου που κατάφερε για δεκαετίες να κάνει την πολυτέλεια τρόπο ζωής, χωρίς ενοχές.

    Για τους ενδιαφερόμενους, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο σε τρία σημεία στον χάρτη: Μονακό, Παρίσι και Κολωνία. Για να φωτίσει την ιστορία του ντιζάινερ, του δημιουργού, του συλλέκτη, του διακοσμητή, του φωτογράφου, του κουτυριέ… Τι θα βρει κανείς; Από 200 ζευγάρια γάντια μέχρι έργα τέχνης με την υπογραφή του Jeff Koons, σύγχρονο ντιζάιν από τον Marc Newson, ανδρικά κοστούμια Dior, κοσμηματοθήκες, μέχρι όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε για την Choupette, την γάτα του, για την οποία, είχε τόση αδυναμία που την είχε συμπεριλάβει ακόμη και στη διαθήκη του για να τον κληρονομήσει.

    Karl Lagerfeld
    Karl Lagerfeld

    Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, «τα πιάτα της Choupette, της γάτας που έζησε τα τελευταία οχτώ χρόνια της ζωής του, με τον Karl Lagerfeld, θα είναι ανάμεσα στα αντικείμενα προς πώληση.» Μία γάτα Βιρμανίας που είχε δικό της σωματοφύλακα, προσωπικό σεφ, δύο υπηρέτες, και στο καθημερινό της διαιτολόγιο, χαβιάρι, καπνιστό σολωμό και καβούρι. Και φυσικά ταξίδευε μόνο με ιδιωτικό τζετ(!)

    Choupette

    Ο Karl Lagerfeld που έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια το 2019, είχε πει για τη γάτα του: «Έχει τη συμπεριφορά μίας πριγκίπισσας.» Είχε δηλώσει μάλιστα στο CNN, πως αν η Choupette ήταν άνθρωπος, θα την είχε… παντρευτεί. «Δεν μπορεί να παντρευτούν ακόμη άνθρωποι με ζώα. Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να ερωτευτώ μία γάτα.»

    Ο άνθρωπος που έδωσε τον ορισμό της πολυτέλειας στη μόδα, δήλωνε εργασιομανής, σχεδίαζε 14 συλλογές τον χρόνο, υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στη Chanel από το 1983 και στον οίκο Fendi από το 1965, δεν σταμάτησε ποτέ να σχεδιάζει και για την προσωπική του σειρά. Μιλούσε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά, αγαπούσε την Ελλάδα. «Οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν δουλεύεις», είχε πει στα 83 του χρόνια.

    Σχεδιαστής, φωτογράφος, εκδότης, οραματιστής και… διαιτολόγος. Το 2002, παρουσίασε το βιβλίο The Karl Lagerdeld Diet, για να προτείνει λύσεις για όσους θέλουν να χάσουν βάρος με στιλ.

    Karl Lagerfeld

    Δεν τον αποκαλούσαν τυχαία Κaiser. Έκρυβε την ηλικία του, στις επίσημες βιογραφίες αναφέρεται ως επίσημη ημερομηνία γέννησης το 1933, ο ίδιος επέμενε πως γεννήθηκε το 1935 και η Coco Chanel είχε πει πως ο «διάδοχος» της ήταν γεννημένος το 1938. Στο ντοκιμαντέρ πάντως με τίτλο «Lagerfeld Confidential» κανείς δεν έμοιαζε να νοιάζεται για αριθμούς και άχρηστες πληροφορίες για τον Karl-Otto Lagerfeld που αποτελεί ακόμη και σήμερα δυνατό brand name στον κόσμο της πολυτέλειας, αν και χωρίς κληρονόμους.

    Με αφορμή τη δημοπρασία στον οίκο Christie’s όλοι μοιάζουν τώρα να αναζητούν τις πιο εκλεπτυσμένες στιγμές της ζωής του, τις συλλογές του, τα έπιπλα, τα βιβλία, τα περιοδικά, τα διαμερίσματα… Έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος αδιαφορούσε για οτιδήποτε νοσταλγικό ή συναισθηματικό. Είχε επιλέξει να ζει μόνος του, με τη γάτα του, την Choupette, η οποία, είχε και δικό της λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος, είναι ανοιχτός και σήμερα. «Choupette Lagerfeld. Public Figure.»

    Μάλιστα. Ήταν εκκεντρικός και δεν το έκρυβε. Μόνο στη βιβλιοθήκη του μπορούσε κανείς να βρει περισσότερα από 300.000 βιβλία. Και στη ντουλάπα τoυ τουλάχιστον 1.000 λευκά πουκάμισα.

    Στη δημοπρασία τώρα του οίκου Sotheby’s θα μπορεί κανείς να «χτυπήσει» ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα, τα λινά σεντόνια του Κarl Lagerfeld, τρεις Rolls-Royce, αξεσουάρ του οίκου Goyard, ένα αριθμημένο πορτρέτο του σχεδιαστή από τον Τakashi Murakami, φουτουριστικά έπιπλα…

    Ραντεβού στις 3-5 Δεκεμβρίου στο Μονακό, στις 14-15 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και την άνοιξη στην Κολωνία.

    Η οnline δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 26 Νοεμβρίου για τα πρώτα bids. Η Choupette είχε γενέθλια τον Αύγουστο. Έγινε 10 χρονών. Tώρα πλέον ποζάρει και σαν μοντέλο για να προωθεί αξεσουάρ KL. Πώς το ξέρουμε; Από τον λογαριασμό του Karl Lagerfeld στο Ιnstagram. Μετά θάνατον. Choupette Confidential.

    Karl Lagerfeld

    Karl Lagerfeld

    Karl Lagerfeld

    Karl Lagerfeld

    Διαβάστε επίσης:

    Αιώρα για κατοικίδια λανσάρει η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ

    H δολοφόνος φορούσε Gucci

    Γνωρίζοντας την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μέσα από το Instagram



    ΣΧΟΛΙΑ