• LIFE&STYLE

    Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ρήμαξε Βέρτη, Κακέτση, Καμπουρέλη, Μαυρίδη

    Βέρτης

    Νίκος Βέρτης, τραγουδιστής


    «Φόβος και τρόμος» είχαν καταφέρει να γίνουν για μεγάλα ονόματα της ελληνικής showbiz, τα μέλη πενταμελούς σπείρας, η οποία εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία. Ανάμεσα στα θύματά τους συγκαταλέγονται ο Νίκος Βέρτης, ο Στιβ Κακέτσης, η Τέτα Καμπουρέλη και ο Τόνυ Μαυρίδης. Η σπείρα διέπραττε ληστείες με στόχο πλούσιους Αθηναίους, με τη λεία της να ξεπερνά τα 1,000,000 ευρώ. Ένα από τα μέλη της συμμορίας έχει ήδη συλληφθεί από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

    σπείρα

    Θέμα χρόνου είναι να συλληφθούν και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη που αποτελούν την σπείρα, εφόσον η ταυτοποίησή τους έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ έχουν κινηθεί και οι διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων, μετά την διαφυγή τους στην Αλβανία.

    Εκτός από τις ληστείες, η συμμορία κατηγορείται για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών, αλλά και κατά του Τόνυ Μαυρίδη, εννέα ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι διαρρήξεις, επτά περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων.

    σπείρα

    Μάλιστα, κατασχέθηκαν πληθώρα κοσμημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των 11.340 ευρώ και των 1.100 δολλαρίων, καθώς και ποσότητες ναρκωτικών, ενώ βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ οχήματα.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ένας 22χρονος Αλβανός, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τρεις ομοεθνείς του, 25 και 26 ετών και ένας 28χρονος που τυγχάνει δραπέτης από κατάστημα κράτησης.

    Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων ληστειών και κλοπών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απόδρασης κρατουμένου καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

    Η έρευνα μάλιστα δείχνει ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση από τον Απρίλιο του 2016 με συνεχής δράση και σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών.

    σπείρα

    Η συμμορία διέπραττε τις ληστείες με διαφορετική σύσταση ατόμων, με τον 28χρονο, όμως, να είναι κάθε φορά παρόν, ενώ τα χαρακτηριστικά τους ήταν πάντα καλλυμένα. Οι κλοπές διαπράττονταν βραδινές κυρίως ώρες σε πολυτελείς κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

    Τα μέλη της σπείρας, κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα, εντόπιζαν τον στόχο τους και στη συνέχεια εισέρχονταν στις οικίες παραβιάζοντας τα παράθυρα. Σε περίπτωση που κάποιος ένοικος βρισκόταν εντός της οικίας τον ανάγκαζαν, υπό την απειλή όπλων, να αποκαλύψει το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των χρηματοκιβωτίων του, ενώ εξωτερικά υπήρχε κάποιος που δρούσε ως τσιλιαδόρος.

    Χαρακτηριστικό της δράσης του ήταν το γεγονός, ότι αφαιρούσαν τα κλειδιά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ όσα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού) τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ιδίου τύπου και χρώματος. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονταν τα οχήματα κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, τότε είτε προέβαιναν σε αλλαγή των πινακίδων είτε τα εγκατέλειπαν αφότου εξασφάλιζαν την απομάκρυνση του γενετικού υλικού τους.

    Επίσης, κατά την διάρκεια της διαφυγής τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους Αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να βάλλουν σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

    Συγκεκριμένα:

    • Την 30-4-2016 στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.
    • Την 15-8-2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.
    • Την 10-11-2016 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

    Επιπρόσθετα σε βάρος του 28χρονου εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή, ενώ για τον 26χρονο εκρεμμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ) δίνει 480 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο του Καστελίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ θα κριθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μοναστήρια και την περιουσία τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Επενδυτής-μυστήριο στη ναυτιλιακή του – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ