• LIFE&STYLE

    Warren Buffett: 24 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον δισεκατομμυριούχο

    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ο δισεκατομμυριούχος και ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett έκλεισε τα 87 του χρόνια.

    Με καθαρή αξία περίπου 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο «Oracle of Omaha» (Μάγος της Όμαχα) είναι σήμερα το τέταρτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Παρόλα αυτά έχει μια λιτή ζωή και η καθημερινότητά του δεν θυμίζει κάποιον δισεκατομμυριούχο. Το μικρό του σπίτι στη Νεμπράσκα αξίζει μόλις 0,001% του συνολικού του πλούτου και ποτέ δεν ξοδεύει περισσότερα από $3,17 στο καθημερινό πρωινό του στα McDonald’s.

    Σε όσους τον γνώριζαν από την αρχή, η επιτυχία του Buffett δεν προκαλεί έκπληξη: Είχε μετοχές σε ηλικία 11 ετών και είχε συγκεντρώσει 53.000 δολαρίων από την ηλικία των 16 ετών. Αλλά ο Buffett δεν είναι καλός μόνο στο να κερδίζει χρήματα, αλλά και στο να δίνει. Παρόλο που άρχισε να δωρίζει μετά από την επιμονή της πρώτης του συζύγου, ο Buffett θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους στον κόσμο.

    Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 24 πράγματα για τη ζωή του θρυλικού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και την περιουσία του:

    1. Ενώ οι συμμαθητές του στο δημοτικό ονειρεύονταν τα μεγάλα πρωταθλήματα και το Χόλιγουντ, ο 10χρονος Buffett είχε ήδη γνωρίσει ένα μέλος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και έθετε στόχους ζωής.

    2. Αγόρασε την πρώτη του μετοχή σε ηλικία 11 ετών.

    3. Όταν ο Buffett ήταν έφηβος, “έτρεχε” ήδη περίπου 175 δολάρια το μήνα (περισσότερα από τους δασκάλους του και τους περισσότερους ενήλικες).

    4. Είχε συγκεντρώσει το ποσό των $ 53.000 όταν ήταν μόλις 16 ετών.

    5. Απορρίφθηκε από το Harvard Business School.

    He was rejected from Harvard Business School.

    6. Το είδωλό του, o Benjamin Graham, αρνήθηκε να τον προσλάβει την πρώτη φορά που υπέβαλε αίτηση.

    7. Ο Buffett έδωσε $100 για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο Dale Carnegie προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοβία του για τους δημόσιους λόγους.

    8. Το σπίτι του είναι ταπεινό σε σχέση με την περουσία του. Είναι πέντε υπνοδωματίων στο Omaha της Νεμπράσκα και το αγόρασε το 1956 για $31.500.

    9. Ο Buffett δεν έχει υπολογιστή στο γραφείο του και επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας παρά ένα smartphone.

    Buffett doesn't keep a computer on his desk, and he chooses to use a flip phone rather than a smartphone.

    10. Στην πραγματικότητα, έχει στείλει μόνο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη ζωή του, στον Jeff Raikes της Microsoft.

    11. Ξοδεύει το 80% της ανάγνωσης της ημέρας.

    12. Πίνει καθημερινά μια μεγάλη ποσότητα Coca-Cola.

    13. Η απόσταση από την τεχνολογία του αφήνει χρόνο για bridge (παιχνίδι με χαρτιά) που παίζει περίπου 12 ώρες την εβδομάδα. Πολλές φορές ο “παρτενέρ” του στο παιχνίδι είναι ο Billa Gates.

    His distance from technology leaves him time for bridge, which he plays about 12 hours a week.

    14. Το 99% του πλούτου του, το απέκτησε μετά τα 50α γενέθλιά του.

    15. Μεταξύ των επενδυτικών θρύλων, ο Buffett έχει το μεγαλύτερο ρεκόρ στο “χτύπημα” της αγοράς.

    16. Τα $1.000 που επενδύθηκαν στο μετοχικό κεφάλαιο του Buffett Berkshire Hathaway το 1964, όταν ο Buffett ανέλαβε την εταιρεία και τα μερίδια του κόστιζαν μόλις 19 δολάρια, θα ανέρχονται σήμερα στα 13 εκατομμύρια δολάρια.

    17. Η καθαρή αξία του Buffett είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ουρουγουάης.

    18. Το 2010, συνεργάστηκε με τον Bill Gates και την γυναίκα του, για να σχηματίσει το The Giving Pledge, μια πρωτοβουλία που ζητά από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους στην φιλανθρωπία.

    Though Buffett spends frugally, he gives generously. In 2010, he teamed up with Bill and Melinda Gates to form The Giving Pledge, an initiative that asks the world's wealthiest people to dedicate the majority of their wealth to philanthropy.19. Ο Buffett έχει μέχρι στιγμής δώσει αρκετά χρήματα στη ζωή του για να δημιουργήσει 6 Apple ‘Spaceship’ Campuses. Πρόκειται για εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις και οι προσπάθειες αυτές κόστισαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    20. Το 2013, ο Buffett κέρδιζε κατά μέσο όρο 37 εκατομμύρια δολάρια ανά ημέρα (περισσότερα από όσα έβγαζε η Jennifer Lawrence όλο το χρόνο).

    21. Τον Ιούλιο του 2016, ο Buffett έσπασε το δικό του ρεκόρ δωρίζοντας 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates και το Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, το οποίο ονομάστηκε από τη σύζυγό του.

    22. Ο πολυεκατομμυριούχος κερδίζει μόνο 100.000 δολάρια ετησίως από το Berkshire Hathaway και τα ξοδεύει με φειδώ.

    23. Οι άνθρωποι είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τον θρυλικό Buffett, που δαπανούν εκατομμύρια δολάρια για να γευματίσουν μαζί του.

    24. Δεν πιστέυει ότι τα χρήματα ισοδυναμούν την επιτυχία: “Μετρούμε την επιτυχία από το πόσοι άνθρωποι μας αγαπούν”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Warren Buffett: Ο λιτός βίος του δισεκατομμυριούχου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bill Gates: Αυτή είναι η καθημερινότητα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ