• LIFE&STYLE

    Τι δείχνουν τα γραφεία των Zuckerberg και Einstein για τον τρόπο σκέψης τους;

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ

    Mark Zuckerberg


    Ο τρόπος που έχουμε οργανωμένο το γραφείο μας και ο χώρος στον οποίο εργαζόμαστε, μπορεί να δείξει πολλά για εμάς. Τι συνήθειες είχαν ή έχουν, άραγε, στον τομέα αυτό μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους που έχουν υπάρξει και τι μας δείχνει αυτό για το πώς σκέφτονταν; Δείτε παρακάτω το infographic της ιστοσελίδας Pens.com:

    Mark Zuckerberg
    Απλός στο ντύσιμο, με το γκρι μπλουζάκι του και το τζιν του, ο Zuckerberg διατηρεί και τον χώρο εργασίας του απλό. Δεν έχει δικό του γραφείο και εργάζεται με τον ίδιο τρόπο οποιουδήποτε υπάλληλου του Facebook.

    Μάθημα: Ως ηγέτες, ο τρόπος που ντύνεστε και ρυθμίζετε το εργασιακό σας περιβάλλον, επικοινωνεί τις αξίες σας με τον οργανισμό και τον έξω κόσμο. Ο Mark Zuckerberg διατηρεί το περιβάλλον του απλό για να τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στα μεγαλύτερα προβλήματα και αυτό το όραμα εμπνέει τους ανθρώπους γύρω του.

    Elon Musk
    Στο γραφείο του στην Tesla, ο Elon Musk έβαλε το γραφείο του στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης του Model X, ώστε να μπορεί να επιθεωρεί προσωπικά κάθε τελικό όχημα.

    Μάθημα: Όταν κάνουμε κάτι τολμηρό και οραματιστικό, πρέπει να υπάρχει συνεχής προσοχή στη λεπτομέρεια για να διασφαλιστεί ότι το τελικό προϊόν θα συμπίπτει με το όραμα. Ο Elon θα μπορούσε να βάλει το γραφείο του κάπου με ωραία θέα. Αντ’ αυτού, με την τοποθέτηση του γραφείου του σε αυτή τη στρατηγική θέση, έχει τη διαβεβαίωση ότι τα οχήματα που έρχονται από τη γραμμή θα πληρούν τα ασυμβίβαστα πρότυπα ποιότητας.

    Albert Einstein
    Ο Αϊνστάιν πίστευε ότι τα συσσωρευμένα γραφεία ήταν σημάδι ενός γεμάτου και μπερδεμένου μυαλού, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν. Ως εκ τούτου, αναρωτήθηκε τι συνέβαινε στο μυαλό των ανθρώπων με τέλεια τακτοποιημένους χώρους εργασίας!

    Μάθημα: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ακατάστατα γραφεία συνδέονται με τη δημιουργικότητα – κάτι που χρειαζόταν ο Αϊνστάιν όταν επίλυε προβλήματα φυσικής όπως η σχετικότητα.

    Arianna Huffington
    Για όποιον έχει διαβάσει το βιβλίο της, “Sleep Revolution”, είναι σαφές ότι η Arianna Huffington πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι αρκετά στερημένοι από τον ύπνο. Γι ‘αυτούς τους λόγους, ενθαρρύνει τον ύπνο στη δουλειά ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα στον εργασιακό χώρο.

    Μάθημα: Στην Arianna Huffington “ανήκει” η συζήτηση γύρω από τον ύπνο και θεωρεί πώς η παραπάνω συνήθεια μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγικότητα της εργασίας.

    Ernest Hemingway
    Ο Χέμινγουεϊ πίστευε ότι ήταν πιο παραγωγικός στη δουλειά του με το να στέκεται όρθιος.

    Μάθημα: Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι εργάζονται ενώ στέκονται, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους κατά 10% .Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Hemingway έκανε ό,τι θεωρούσε καλύτερο για αυτόν, αν και ήταν ασυνήθιστο.

    Οprah Winfrey
    Η Oprah συνηθίζει να δουλεύει από το σπίτι και να πηγαίνει στο γραφείο της μόνο μερικές μέρες τη βδομάδα και μόνο για πολύ σημαντικά και απαραίτητα meetings. Επίσης, επέλεξε να μένει σε ένα σπίτι που βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά από τη δουλειά της.

    Μάθημα: Με το να μειώσει κανείς τα meetings του ή έστω με το να παρευρίσκεται μόνο στα πιο σημαντικά, αυξάνεται η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα στην εργασία.

    Frida Kahlo
    Η Frida είχε τον χώρο εργασίας της διακοσμημένο και εμποτισμένο με φυσικό φως. Είχε διακοσμήσει το δωμάτιο με κάρτες, χρώματα και βιβλία.

    Μάθημα: Σύμφωνα με έρευνες το φυσικό φως κάνει τους υπαλλήλους πιο χαρούμενους και δημιουργεί καλή διάθεση, ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα και την ενέργεια.

    What Can We Learn From the Desks of Elon Musk and Mark Zuckerberg?

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bill Gates: Αυτή είναι η καθημερινότητα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η μυστηριώδης ζωή του Amancio Ortega, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς έβγαζε χρήματα ο Elon Musk πριν γίνει δισεκατομμυριούχος;



    ΣΧΟΛΙΑ