• LIFE&STYLE

    Τέσσερις συμβουλές από ειδικούς για να αναζωογονήσετε τη σχέση σας

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Στις περισσότερες σχέσεις, αν όχι σε όλες, φτάνει εκείνη η στιγμή που η ρουτίνα και η συνήθεια γίνονται “βραχνάς”. Πολλά ζευγάρια, ειδικά όσα έχουν μια μακροχρόνια σχέση, αρχίζουν να βαριούνται, να βρίσκουν την καθημερινότητά τους μονότονη, με αποτέλεσμα αυτό να φέρνει διάφορα προβλήματα. Όπως είναι λογικό, μέσα σ’ αυτό το γενικότερο κλίμα ρουτίνας, μειώνεται το πάθος της σχέσης, η φλόγα που άλλοτε τους κρατούσε σε εγρήγορση δεν είναι πια και τόσο αναμμένη και ο ερωτικός ενθουσιασμός έχει μικρότερη ισχύ.

    Σε εκείνο το σημείο είναι που σχέση χρειάζεται ανανέωση και που το πάθος πρέπει να αναζωπυρωθεί. Πώς γίνεται αυτό; Οι ειδικοί δίνουν παρακάτω τέσσερα tips που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε τη σχέση σας από τη ρουτίνα:

    1. Κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον
    Οι διαφόρων ειδών εκπλήξεις πάντοτε επαναφέρουν τη σπίθα ανάμεσα στο ζευγάρι. Ένα μπουκέτο λουλούδια, εισιτήρια για την αγαπημένη του συναυλία ή για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας του, ένα διήμερο σε κάποιο όμορφο μέρος. Οι εκπλήξεις, όμως, μπορούν να είναι και πιο απλές, όπως το να του/της αφήσεις ένα γλυκό ή σέξυ σημείωμα στην τσέπη, πάνω στο ψυγείο ή στον καθρέφτη του μπάνιου.

    2. Δημιουργήστε νέες συνήθειες
    Όλα τα ζευγάρια έχουν κάποιες αγαπημένες συνήθειες ή κάποιες παραδόσεις, θα μπορούσε να πει κανείς. Αν θεωρείτε ότι έχουν “παλιώσει”, μπορείτε να ορίσετε νέες παραδόσεις. Όπως, για παράδειγμα, το να καθιερώσετε μια μέρα της βδομάδας για σινεμά, το να αποφασίσετε πως κάθε Σάββατο θα πηγαίνετε για καφέ σε μια διαφορετική περιοχή της Αθήνας ή να ξεκινήσετε κάποιο κοινό χόμπυ.

    3. Αφήστε τα κινητά στην άκρη
    Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία έχει κατακλύσει την καθημερινότητά μας και το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Προσπαθήστε να αφήσετε για λίγο τα κινητά στην άκρη και, κυρίως, να αποσυνδεθείτε για μερικές ώρες από το διαδίκτυο. Τα βλέμματά σας θα συναντώνται μεταξύ τους και δεν θα είναι στραμμένα συνεχώς στην οθόνη και θα δείτε πως χωρίς τη διαρκή σύνδεση, έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας.

    4. Αποκτήστε ξανά επαφή
    Και μιλάμε για τη σωματική επαφή. Μέσα στην αγχωτική καθημερινότητα και το διαρκές τρέξιμο, έχουμε ξεχάσει να αγγίζουμε ο ένας τον άλλον. Πέρα από τη στιγμή που θα πέσετε στο κρεβάτι, προσπαθήστε με κάθε ευκαιρία να δίνετε ένα χάδι ο ένας στον άλλον, να πιάσετε το χέρι του/της συντρόφου σας, να αγκαλιαστείτε. Η επαφή ξυπνά τις αισθήσεις, υπενθυμίζει την μεταξύ σας αγάπη και ανανεώνει, οπωσδήποτε, τη σχέση σας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος έχει μειώσει το σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επιστήμη βρήκε τον τρόπο για να «κλέψεις» τη γυναίκα κάποιου άλλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι γυναίκες πάνω στους άντρες;

     



    ΣΧΟΛΙΑ