• LIFE&STYLE

    Τέλος στο House of Cards λόγω Κέβιν Σπέισι – «Χιονοστιβάδα» οι αποκαλύψεις

    • NewsRoom


    Το τέλος της σειράς «House of Cards» που συγκλόνισε το παγκόσμιο κοινό ανακοίνωσε η Netflix, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας σε βάρος του πρωταγωνιστή της σειράς, Κέβιν Σπέισι, για σεξουαλική επίθεση.

    Συγκεκριμένα, η Netflix ανακοίνωσε ότι η έκτη σεζόν της πολύκροτης σειράς που αναμένεται να προβληθεί στις μικρές οθόνες τον Ιούνιο του 2018 θα είναι και η τελευταία και υπογραμμίζει ότι «είναι βαθιά προβληματισμένη» με την καταγγελία του ηθοποιού Αντονι Ραπ, σύμφωνα με την οποία, το 1986, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών, είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον Κέβιν Σπέισι σε πάρτι στο διαμέρισμά του.

    Η εν λόγω καταγγελία ώθησε μάλιστα τον Κέβιν Σπέισι να αποκαλύψει δημόσια τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, ενώ για την καταγγελία του Αντονι Ραπ έγραψε σε ανάρτησή του: «Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στον Άντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι εντελώς τρομοκρατημένος με αυτή την ιστορία. Ειλικρινά δεν θυμάμαι τη συνάντηση, καθώς πρέπει να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Ωστόσο αν συμπεριφέρθηκα έτσι όπως περιέγραψε, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την απαράδεκτη-ανάρμοστη συμπεριφορά μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα μέθης».

    Ο Αντονι Ραπ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Star Trek: Discovery» πήρε την απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως για το θέμα αυτό, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την υπόθεση Γουαϊνστάιν.

    Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας

    Ωστόσο, η καταγγελία του ηθοποιού άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τον πρωταγωνιστή της πετυχημένης σειράς «House of Cards».

    Τις τελευταίες ώρες, αρκετοί συνάδελφοί του και εκπρόσωποι των LGBT οργανώσεων καταδικάζουν με δηλώσεις τους τον 58χρονο σήμερα Σπέισι, κάνονταν λόγο για φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στα «πηγαδάκια» του Χόλιγουντ για ανάρμοστες συμπεριφορές, ακόμα και απέναντι σε ανήλικους.

    Μάλιστα, μεγάλο μέρος της προσοχής έχει στραφεί στο παρελθόν του Σπέισι, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη στιγμή που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στον 14χρονο Άντονι Ραπ, όταν ήταν μόλις 26 ετών.

    Η Daily Mail φιλοξενεί μια παλαιότερη συνέντευξη του αδερφού του Σπέισι, ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο πατέρας τους ήταν ναζί και παιδόφιλος, και ότι κακοποιούσε τον ίδιο συστηματικά μέχρι την εφηβεία του, εν γνώσει μάλιστα και της μητέρας του.

    Ο Σπέισι ήταν για χρόνια γνωστός στο Χόλιγουντ για τη μυστικοπαθή του στάση αναφορικά με την προσωπική του ζωή και το παρελθόν του. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβαινε στο σπίτι όπου μεγάλωσε και πόσες φριχτές εμπειρίες μπορεί να είχε βιώσει…



    ΣΧΟΛΙΑ