• LIFE&STYLE

    Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των εκατομμυριούχων;

    Ortega

    Amancio Ortega Gaona, ιδιοκτήτης του Ισπανικού Ομίλου Inditex


    “Η μεγαλύτερη ανησυχία των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο είναι η προσωπική τους ασφάλεια”, δήλωσε ο Ian Bremmer, ιδρυτής και Πρόεδρος του Group of Eurasia. Σύμφωνα με μια έκθεση που αφορά τους εκατομμυριούχους, αυτοί που έχουν εξαιρετικά υψηλό καθαρό κέρδος ή πολύ υψηλά περιουσιακά στοιχεία, δεν έχουν φόβους που είναι κατ’ ανάγκη οικονομικοί.

    “Καθώς η ανισότητα αυξάνεται, οι τοίχοι που χωρίζουν τις κατηγορίες των ανθρώπων μεταξύ τους μεγαλώνουν. Έτσι, οι άνθρωποι σε θέσεις μεγάλου πλούτου είναι ολοένα και περισσότερο στοχευμένοι”, δήλωσε ο Bremmer. Επομένως, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολύ πλούσιων ανθρώπων δεν είναι το κεφάλαιό τους, αλλά είναι η προσωπική τους ασφάλεια.

    “Καθώς οι κίνδυνοι της απαγωγής μεγαλώνουν, θα πρέπει να εξετάσουν το πώς θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους, πώς αλληλεπιδρούν με τον κόσμο στο σύνολό του και πώς αισθάνονται για τον εαυτό τους ως ανθρώπινα όντα. Επίσης, να αναλογιστούν το τι μέλλον θέλουν να χαρίσουν στα παιδιά τους και το είδος κοινωνία θέλουν να ζήσουν. Πρέπει να το σκεφτούν περισσότερο και να είναι το κύριο μέλημα που έχουν”, είπε ο Bremmer.

    Με τα χρόνια, οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την προσωπική τους ασφάλεια. Στην Ινδία, για παράδειγμα, η απειλή της απαγωγής παιδιών πλούσιων οικογενειών είναι υψηλή. Τα παιδιά των “υπερ-πλουσίων” θεωρούνται ως διαπραγματευτικά για λύτρα και μερικές φορές σκοτώνονται αν δεν καταβληθούν τα λύτρα. Στις ΗΠΑ, ενώ οι απαγωγές είναι λιγότερο διαδεδομένες, εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη ανησυχία για τους εκατομμυριούχους.

    Το 2015, το “The Economist” υπογράμμισε την ανάπτυξη των “γρήγορων απαγωγών” όπου οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα και ήθελαν να λάβουν τα μετρητά μέσα σε δύο ώρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοί είναι οι 5 πιο τεμπέλικοι τρόποι για να γίνετε πλούσιοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι εκατομμυριούχοι ήταν αφόρητα τσιγκούνηδες;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα χαρακτηριστικά των 11 πιο επιτυχημένων δισεκατομμυριούχων



    ΣΧΟΛΙΑ