array(0) {
}
        
    
Menu
-0.58%
Τζίρος: 229.57 εκατ.

F1 Βραζιλία: Νίκη Νόρις

Life & Style

Αλεξάνδρα Πατσάβας: Αυτή είναι η Ελληνοαμερικανίδα που «ντύνει» μουσικά το Grey’s Anatomy (video)

Αλεξάνδρα Πατσάβας
Comments

Σε μία από τις δημοφιλέστερες και μακροβιότερες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια είναι η ελληνικής καταγωγής Αλεξάνδρα Πατσάβας. Ο λόγος για το Grey’s Anatomy, που διανύει φέτος τον 14ο κύκλο του.

Γεννημένη στο Ιλινόις των ΗΠΑ από Έλληνα πατέρα, η Πατσάβας έχει εργαστεί σε πάνω από 60 αμερικανικές σειρές και ταινίες. Το 1998 ξεκίνησε τη δική της εταιρία «Chop Shop Music Supervision» και επιμελήθηκε τη μουσική της σειράς Roswell ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για άλλες σειρές που ακολούθησαν, όπως τις επιτυχημένες σειρές, Criminal Minds, Mad Men, The O.C., Supernatural, Chuck, Gossip Girl και φυσικά το Grey’s Anatomy και το spin off του, Private Practice.

Το Grey’s Anatomy είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη συναισθηματική μουσική που «ντύνει» την κάθε σκηνή και «βάζει» τον τηλεθεατή στο κατάλληλο mood. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελληνοαμερικανίδα έχει «ανακαλύψει» ή φέρει και πάλι στο προσκήνιο άγνωστες μπάντες μέσω της σειράς. Συγκεκριμένα, το δημοφιλές «Chasing Cars» των Snow Patrol και το «How to Save A Life» των The Fray έγιναν αμέσως επιτυχίες, μετά την προβολή τους στο Grey’s Anatomy.

Αλεξάνδρα Πατσάβας
Αλεξάνδρα Πατσάβας

Προς τιμήν του 300ου επεισοδίου του Grey’s Anatomy, οι τρεις φορές υποψήφια για Grammy, Αλεξάνδρα Πατσάβα, που το 2007 άνοιξε τη δική της δισκογραφική εταιρία, έγραψε ένα κείμενο εκφράζοντας την αγάπη της για τη σειρά. Ακόμη, τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τη δημιουργό, Σόντα Ράιμς, η μουσική να συνδέεται με την κάθε σκηνή, αλλά και να έχει κάποιον σκοπό.

«Από την αρχή μέχρι και σήμερα, ως οπαδός, αλλά και ως υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια, η σειρά παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου», έγραψε.

Δείτε μία παλαιότερη συνέντευξή της:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέσποινα Καμπούρη: Με ένα… post, ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον Βαγγέλη Ταρασιάδη μετά από 11 χρόνια γάμου
10 χρόνια Mononews – πάντα talk of the town
Η δίκη της Κιάρα Φεράνι: Από fashion icon πρωταγωνίστρια στις αίθουσες των δικαστηρίων
Το σήριαλ με τη συνέντευξη Σαμαρά και η ωραία Ιρένα, η Αφροδίτη και το sex toy, η new entry Έλενα Γκρέκου, οι φήμες για Open και ποιος θα κλείσει την Κίμπερλι
Crowning Achievement: Το χαμένο αριστούργημα της Audemars Piguet επιστρέφει στο φως – και ίσως γράψει ιστορία ξανά
Μαριέττα Χρουσαλά: Στο Καραϊσκάκη με τον Τόμας Γουόκαπ και την εντυπωσιακή σύντροφό του
Τραγανά popcorn κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη
Δήμητρα Ματσούκα-Πέτρος Κόκκαλης: Ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο κόκκινο χαλί
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η συνάντηση με την Τατιάνα Μπλάτνικ – «Ευχαριστούμε για τη filoxenia σας»
Απόστολος Γκλέτσος: Η στιγμή που αποχωρεί έξαλλος από το πλατό του Real View (video)