• LIFE&STYLE

    Αλεξάνδρα Πατσάβας: Αυτή είναι η Ελληνοαμερικανίδα που «ντύνει» μουσικά το Grey’s Anatomy (video)

    Αλεξάνδρα Πατσάβας

    Αλεξάνδρα Πατσάβας


    Σε μία από τις δημοφιλέστερες και μακροβιότερες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια είναι η ελληνικής καταγωγής Αλεξάνδρα Πατσάβας. Ο λόγος για το Grey’s Anatomy, που διανύει φέτος τον 14ο κύκλο του.

    Γεννημένη στο Ιλινόις των ΗΠΑ από Έλληνα πατέρα, η Πατσάβας έχει εργαστεί σε πάνω από 60 αμερικανικές σειρές και ταινίες. Το 1998 ξεκίνησε τη δική της εταιρία «Chop Shop Music Supervision» και επιμελήθηκε τη μουσική της σειράς Roswell ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για άλλες σειρές που ακολούθησαν, όπως τις επιτυχημένες σειρές, Criminal Minds, Mad Men, The O.C., Supernatural, Chuck, Gossip Girl και φυσικά το Grey’s Anatomy και το spin off του, Private Practice.

    Το Grey’s Anatomy είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη συναισθηματική μουσική που «ντύνει» την κάθε σκηνή και «βάζει» τον τηλεθεατή στο κατάλληλο mood. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελληνοαμερικανίδα έχει «ανακαλύψει» ή φέρει και πάλι στο προσκήνιο άγνωστες μπάντες μέσω της σειράς. Συγκεκριμένα, το δημοφιλές «Chasing Cars» των Snow Patrol και το «How to Save A Life» των The Fray έγιναν αμέσως επιτυχίες, μετά την προβολή τους στο Grey’s Anatomy.

    Αλεξάνδρα Πατσάβας
    Αλεξάνδρα Πατσάβας

    Προς τιμήν του 300ου επεισοδίου του Grey’s Anatomy, οι τρεις φορές υποψήφια για Grammy, Αλεξάνδρα Πατσάβα, που το 2007 άνοιξε τη δική της δισκογραφική εταιρία, έγραψε ένα κείμενο εκφράζοντας την αγάπη της για τη σειρά. Ακόμη, τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τη δημιουργό, Σόντα Ράιμς, η μουσική να συνδέεται με την κάθε σκηνή, αλλά και να έχει κάποιον σκοπό.

    «Από την αρχή μέχρι και σήμερα, ως οπαδός, αλλά και ως υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια, η σειρά παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου», έγραψε.

    Δείτε μία παλαιότερη συνέντευξή της:



    ΣΧΟΛΙΑ