• LIFE&STYLE

    Λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν τα μάτια σας, να φαίνονται μικρά

    • NewsRoom
    μάτια


    Στόχος του μακιγιάζ μας πάντα είναι να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά μας και να γίνουμε ακόμη πιο όμορφες! Ξέρετε όμως πως πολύ συχνά, σχεδόν όλες μας, κάνουμε λάθη στο μακιγιάζ των ματιών μας, που τα κάνουν να φαίνονται μικρά; Ποια είναι αυτά και πώς με απλά τρικ μακιγιάζ, θα κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγάλα;

    Λάθος μακιγιάζ 1: Μαύρο μολύβι στο κάτω εσωτερικό του ματιού

    Το να βάφετε με μαύρο ή καφέ μολύβι το κάτω εσωτερικό του ματιού, μπορεί να σας δίνει ένα σαγηνευτικό βλέμμα αλλά αν δεν έχετε πραγματικά πολύ μεγάλα μάτια, με αυτόν τον τρόπο τα κάνετε να φαίνονται μικρά. Αντί αυτού λοιπόν, χρησιμοποιήστε ένα λευκό ή μπεζ μολύβι για να τονίσετε το εσωτερικό του ματιού που θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγάλα και το βλέμμα σας λαμπερό.

    Λάθος μακιγιάζ 2: Δεν προσέχουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια 

    Έχετε ξυπνήσει και τα μάτια σας είναι πρησμένα, με μικρές σακούλες από κάτω. Αυτό από μόνο του μικραίνει τα μάτια σας. Τι μπορείτε να κάνετες Να βάλετε δυο κομμάτια- ροδέλες αγγουριού ή πατάτας κάτω από τα μάτια για μερικά λεπτά, που θα απορροφήσουν τις σακούλες. Επίσης, μάσκες ματιών που φυλάσσονται στο ψυγείο, κάνουν επίσης τέλεια δουλειά.

    Λάθος μακιγιάζ 3: Δεν “γυρνάμε” τις βλεφαρίδες μας 

    Πολλές φορές στο καθημερινό μας μακιγιάζ θεωρούμε πως με λίγη μάσκαρα τονίζονται τα μάτια μας. Όμως, αν πριν δεν τις έχουμε γυρίσει με το ειδικό εργαλείο που “γυρίζει” τις βλεφαρίδες, δεν θα κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα. Χρησιμοποιείστε το προσεκτικά, πριν βάλετε τη μάσκαρά σας.

    Λάθος μακιγιάζ 4: Χρησιμοποιούμε πολύ ανοιχτόχρωμο κονσίλερ 

    Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε λάμψη στο βλέμμα μας και θα φαινόμαστε ξεκούραστες, είναι να χρησιμοποιούμε πολύ ανοιχτό χρώμα κονσίλερ. Με αυτόν τον τρόπο όμως, πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αν έχουμε μαύρους κύκλους ή είμαστε κουρασμένες και τα μάτια μας έτσι φαίνονται μικρά. Η λύση είναι να χρησιμοποιούμε κονσίλερ σε απόχρωση ένα μόνο τόνο πιο ανοιχτή από το χρώμα της επιδερμίδας μας. Έτσι δεν γίνουμε έμφαση στο σημείο που δεν θέλουμε.

    Λάθος μακιγιάζ 5: Δεν τονίζουμε τις γωνίες των ματιών 

    Απλώνοντας τη σκιά στο πάνω βλέφαρο χωρίς να κάνουμε γωνία, κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μικρά και στρογγυλά. Για να φαίνονται μεγάλα τα μάτια μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λίγο πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών μας, την οποιά θα απλώσουμε με ανοδική πορεία προς τα πάνω, για μεγάλα, εντυπωσιακά μάτια.

    Λάθος μακιγιάζ 6: Δεν κάνουμε σωστό περίγραμμα στα μάτια 

    Με ένα μολύβι ή eyeliner κάντε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο του ματιού, πολύ κοντά στις βλεφαρίδες αλλά μέχρι τη μέση. Από τη μέση, ως την άκρη αρχίστε να σηκώνετε τη γραμμή προς τα πάνω, για να κάνει τα μάτια να φαίνονται με ανοδική πορεία και πιο μεγάλα. Το κενό το συμπληρώνετε με μαύρο μολύβι ή eye liner.

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 23 φρέσκα και στιλάτα πιασίματα για τα μαλλιά σας στα γρήγορα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυσικό μακιγιάζ για όλες τις ώρες της ημέρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές είναι οι φούστες που θα φορέσεις φέτος



    ΣΧΟΛΙΑ