• LIFE&STYLE

    Ιδού οι 9 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο της τεχνολογίας

    Bill Gates

    Bill Gates


    Ένα άλμα στην τιμή μετοχών του Amazon ώθησε τον Jeff Bezos στην κορυφαία θέση “χτυπώντας” τον Bill Gates, αλλά κράτησε για μια μόνο μέρα. Κάπως έτσι, οι μεγιστάνες της τεχνολογίας εξακολουθούν να κυριαρχούν στους καταλόγους των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο και να διατηρούν τις ισορροπίες τους.

    Σύμφωνα με τον δείκτη “Bloomberg Billionaires”, το 1/3 των 30 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ανήκουν στον κόσμο της τεχνολογίας. Οι 9 πρώτοι δισεκατομμυριούχοι του τομέα αυτού είναι αυτοδημιούργητοι, χάρη στις ισχυρές εταιρείες που έχτισαν οι ίδιοι, όπως το Amazon, το Facebook, η Microsoft και η Google.

    Δείτε τους παρακάτω:

    9. Steve Ballmer
    Φίλος του Bill Gates, υπήρξε ο πρώτος διευθυντής της Microsoft και αργότερα ο CEO της για μερικά χρόνια, ενώ τώρα εκπλήρωσε το όνειρό του να κατέχει ένα franchise NBA. 
    9. Steve Ballmer

    8. Ma Huateng
    Ο μηχανικός λογισμικού Ma Huateng (γνωστός και ως Pony Ma) ίδρυσε τη μεγαλύτερη πύλη διαδικτύου της Κίνας, Tencent Holdings, το 1998.
    8. Ma Huateng
    7. Jack Ma
    Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba. Ο Jack Ma ξεκίνησε το πρώτο ηλεκτρονικό δίκτυο της Κίνας το 1988.
    7. Jack Ma

    6. Sergey Brin
    Μαζί με τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, βοήθησε στη μαζική αναδιάρθρωση της εταιρείας, την οποία ανακοίνωσε η ίδια το 2015.
    6. Sergey Brin


    5. Larry Page

    Ιδρυτής της Google. Ως φοιτητής δημιούργησε με τον συμμαθητή του, Sergey Brin, το BackRub, μια μηχανή αναζήτησης. Το έργο τελικά μεταμορφώθηκε στη Google.
    5. Larry Page


    4. Larry Ellison

    Ιδρυτής της Oracle. Αρχικά δημιούργησε ένα σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων για τη CIA και σήμερα η Oracle έχει τη μορφή και τη δύναμη που ξέρουμε.
    4. Larry Ellison


    3. Mark Zuckerberg

    Ίδρυσε το Facebook στα 19 του, όταν ήταν φοιτητής. Τώρα στα 33 του, ο Zuckerberg είναι ο νεότερος από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
    3. Mark Zuckerberg


    2. Jeff Bezos
    Ιδρυτής του Amazon. Αποκόμισε την τεράστια περιουσία του εισάγοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο στον κόσμο, ξεκινώντας από το γκαράζ του το 1994.
    1. Jeff Bezos

    1. Bill Gates
    Μόλις 20 ετών, ο Bill Gates ίδρυσε με τον φίλο του, Paul Allen, την Microsoft. Λίγο πριν τα 31α γενέθλιά του, η εταιρεία έγινε δημόσια, κάνοντας τον Gates έναν δισεκατομμυριούχο.
    2. Bill Gates

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Jeff Bezos είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 90 δισ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Jeff Bezos: Μόνο για… μια μέρα κράτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ