• LIFE&STYLE

    Sinead O’Connor: Η σοκαριστική εξομολόγηση για τα βασανιστήρια που υπέστη από τη μητέρα της (video)

    • NewsRoom


    Σοκάρει η συγκλονιστική εξομολόγηση της Sinead O’Connor στον Dr. Phil για τα βασανιστήρια και τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τη μητέρα της, ενώ ήταν ακόμη παιδί.

    Η τραγουδίστρια, που πάσχει από κατάθλιψη και στο παρελθόν απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της, μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή του Dr. Phil για την σκληρή σωματική και λεκτική βία που υπέστη από τη μητέρα της.

    Σε ηλικία μόλις 13 ετών, η Sinead O’Connor αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, στο οποίο, όπως αποκάλυψε και η ίδια, υπήρχε μέχρι και «θάλαμος βασανιστηρίων», όπου η μητέρα της την βασάνιζε και την κακοποιούσε.

    «Δεν ήταν καλά στα μυαλά της, δεν ήταν καθόλου καλά. Θα έλεγα ότι ήταν “δαιμονισμένη”. Aν και δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα. Είχε ένα θάλαμο, μια αίθουσα βασανιστηρίων. To απολάμβανε, χαμογελούσε όταν σε πονούσε. Έφυγα μακριά από το σπίτι στα 13 μου. Με έβαζε να λέω ξανά και ξανά ότι είμαι ένα τίποτα. Διαφορετικά με έδερνε».

    Πώς έκοψε τα μαλλιά της

    «Η αδελφή μου είχε τα πιο όμορφα μαλλιά, λαμπερά κόκκινα μαλλιά, μαλλιά τα οποία θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε», είπε αρχίζοντας να μιλά για τον λόγο που αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι της σε μικρή ηλικία.

    «Αλλά η μητέρα μου θεωρούσε ότι τα μαλλιά της ήταν άσχημα, φρικτά και απωθητικά. Και άρχισε, όταν είχα μακριά μαλλιά, να μας συστήνει ως την όμορφη και την άσχημη κόρη της. Γι’ αυτό έκοψα τα μαλλιά μου. Δεν ήθελα να είμαι όμορφη», συμπλήρωσε.Ωστόσο, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, είπε άλλον έναν σκοτεινό λόγο που την οδήγησε στο να ξυρίσει το κεφάλι της: «Ήταν επικίνδυνο να είμαι όμορφη, γιατί με βίαζαν και με παρενοχλούσαν όπου κι αν πήγαινα. Δεν ήθελα να με βιάζουν ή να με παρενοχλούν, δεν ήθελα να ντύνομαι σαν κορίτσι, δεν ήθελα να είμαι όμορφη. Κάποια κορίτσια σε χτυπάνε αν είσαι κι εσύ όμορφη».

    «Τι αγαπώ στη μητέρα μου; Οτι πέθανε»

    Η γνωστή τραγουδίστρια, στην ίδια συνέντευξη, μιλά επίσης για την κατάρρευσή της, που προκάλεσε πλήθος σχολίων. «Βαρέθηκα να με χαρακτηρίζουν τρελή», τονίζει η Sinead, «και να με αντιμετωπίζουν απλά ως κάποια που επιβίωσε από την κακοποίηση».

    Όταν, δε, ο παρουσιαστής-ψυχοθεραπευτής τη ρωτά τι αγαπά στη μητέρα της (η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, όταν η Sinead ήταν 19 ετών), σοκάρει: «Τι αγαπώ στη μητέρα μου; Οτι πέθανε», λέει, αφήνοντας εμβρόντητο τον Dr Phil. Και συνεχίζει λέγοντας ότι θυμάται τη μητέρα της ως μια βίαιη γυναίκα με πολλά ψυχολογικά προβλήματα, η οποία αντλούσε ευχαρίστηση από το να της προκαλεί πόνο.

    Επίσης, μιλά για το νέο της όνομα, Magda Davitt, κάτι που έκανε, όπως τονίζει, για να «απελευθερωθεί από το πατριαρχικό της όνομα» και να αρχίσει μια καινούργια ζωή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαριάννα Γουλανδρή: Στη Σίφνο για τον γάμο γνωστής food blogger (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για να απολαύσετε την Εθνική Όπερα του Πεκίνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί κανείς δεν θέλει να αγοράσει το ρετιρέ του Tommy Hilfiger αξίας 50 εκατ.; (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ