• LIFE&STYLE

    Σάλος στο Χόλιγουντ: Μεγαλοπαραγωγός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση (pics)

    ρόουζ-άσλει

    Rose McGowan και Ashley Judd


    Σάλο έχει προκαλέσει στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, άρθρο των New York Times που έφερε στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες διάσημων ηθοποιών που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον παραγωγό Harvey Weinstein.

    σεξουαλική παρενόχληση-παραγωγός
    Harvey Weinstein

    Ένα από τα πολλά θύματα είναι η ηθοποιός Ashley Judd, η οποία αποκάλυψε πως πριν από 20 χρόνια, ο μεγαλοπαραγωγός ταινιών, όπως του Pulp Fiction και του Kill Bill -μεταξύ άλλων- την προσκάλεσε στην έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς για επαγγελματικό ραντεβού. Ωστόσο, εκείνος της ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιό του, στο οποίο εμφανίστηκε ο ίδιος φορώντας μια ρόμπα. Στη συνέχεια της ζήτησε να του κάνει μασάζ ή απλά να τον παρακολουθεί, ενώ ο ίδιος κάνει μπάνιο.

    ασλει τζαντ
    Ashley Judd

    Σύμφωνα με την ηθοποιό, αυτό αποτελεί ένα κοινό μυστικό στους κύκλους του Χόλιγουντ, ενώ πλέον ολοένα και περισσότερες γυναίκες παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα.

    «Οι γυναίκες μιλούν μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό για τον Harvey και απλά έχει φτάσει η ώρα να αρχίσουμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση δημόσια», είπε η Judd.

    ασλει τζουντ-χαρβει
    Ashley Judd και Harvey Weinstein

    Ακόμη μια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που ήρθε στο φως είναι εκείνη της Rose McGowan, η οποία στο παρελθόν είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό χωρίς, όμως, να κατονομάσει τον ένοχο. Όπως αναφέρει το άρθρο, το 1997 ο παραγωγός πρόσφερε 100.000 δολάρια στην ηθοποιό προκειμένου να μην τον καταγγείλει, έπειτα από ένα επεισόδιο που συνέβη σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του Sundance Film Festival.

    Μετά την αποκάλυψη, η McGowan έγραψε στο Twitter ότι, «Όποιος συνεργάζεται επαγγελματικά με τον… είναι συνένοχος. Και βαθιά μέσα σας το ξέρετε πως είστε ακόμη πιο “βρώμικοι”. Εξαγνιστείτε».

    χάρβει-ρόουζ μακγκάουαν
    Harvey Weinstein και Rose McGowan

    Οι κατηγορίες έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με το προφίλ που έβγαζε προς τα έξω όλα αυτά τα χρόνια, καθώς προάσπιζε τα δικαιώματα των γυναικών, συμμετείχε σε πορείες και είναι θερμός υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον.

    τσάπμαν-χάρβει
    Harvey Weinstein και η σύζυγός του, Georgina Chapman

    Ο Weinstein Harvey, που είναι παντρεμένος με την σχεδιάστρια και κριτή Georgina Chapman, δεν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και κινήθηκε νομικά. Ωστόσο, δήλωσε μονάχα πως, «Σέβομαι τόσο πολύ όλες τις γυναίκες και μετανιώνω για ό,τι έγινε. Εκτιμώ ότι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και ειλικρινά απολογούμαι για αυτό. Αν και προσπαθώ να τα πάω καλύτερα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Nomads – ANT1: Απόψε η 1η αποχώρηση του παιχνιδιού και η επιλογή νέων αρχηγών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος και η Έλενα Παπαρίζου (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Nomads: Το twitter στο πλευρό του Μαυρίδη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ