• LIFE&STYLE

    Γιατί ακόμη κι οι εκατομμυριούχοι μπορούν να είναι δυστυχισμένοι;

    tony robbins


    Ο Τony Robbins είναι Αμερικανός συγγραφέας, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και σύμβουλος αυτοβελτίωσης. Αν τον ρωτήσουμε, θα μας πει ότι τα χρήματα δεν θα σε κάνουν ευτυχισμένο. Ακόμα κι αν έχεις δισεκατομμύρια. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην Inc, ο Robbins εξήγησε γιατί μπορεί να φαίνεται ότι έχεις, αλλά να είσαι δυστυχισμένος.

    “Έχουμε έναν εγκέφαλο ηλικίας δύο εκατομμυρίων ετών”, δήλωσε στο πλήθος. “Ο εγκέφαλος των δύο εκατομμυρίων ετών, δεν έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει ευτυχισμένους, αλλά για να σας κάνει να επιβιώσετε. Σίγουρα δεν έχει σημασία πόσα χρήματα παίρνετε ή πόση επιτυχία έχετε, καθώς υπάρχει αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου που θα δείτε πως ψάχνει πάντα να δει τι συμβαίνει.”

    Το τι συμβαίνει είναι εύκολο να το βρεις, είπε. Οπότε η δυσκολία έγκειται στο τι είναι το σωστό.

    Ο Robbins εξήγησε, στη συνέχεια, πως η εύρεση του τελευταίου είναι πιο δύσκολη. Ο ίδιος, έχει εκπαιδεύσει προσωπικά τον εγκέφαλό του για να το βρίσκει, χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζει “κανόνα των 90 δευτερολέπτων”. Ο κανόνας αυτός του επιτρέπει να παρασύρει και να διώξει τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η απογοήτευση και ο θυμός, σε λίγα δευτερόλεπτα.

    Είπε χαρακτηριστικά: “Πήρα τη σπουδαιότερη απόφαση της ζωής μου. Μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε αυτό, από σήμερα κιόλας. Σας προτείνω αυτή την απόφαση και εάν το κάνετε, θα καταλάβετε τη σημαντικότητά του.” Αυτή η απόφαση, όπως εξήγησε, έχει ως σκοπό να σας κάνει να παραμείνετε “σε μια ευχάριστη κατάσταση”.

    “Αυτή η “όμορφη κατάσταση” δεν έχει όρια. Θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένη, παιχνιδιάρικη, τολμηρή, δημιουργική. Σας κάνει να νιώθετε ζωντανοί, να κάνετε το σωστό για τους άλλους ανθρώπους, για τον εαυτό σας, την οικογένειά και τους πελάτες σας.” Ο Robbins κάνει τον εαυτό του να γοητεύεται από πράγματα που διαφορετικά θα ήταν απογοητευτικά.

    Ο Robbins λέει:

    “Το πιο σημαντικό είναι να πάρετε μια απόφαση που θα σας απελευθερώσει. Η απόφαση ότι θα είμαι σε μια πανέμορφη κατάσταση καθημερινά, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί. Είτε όλοι γύρω μου κάνουν λάθος πράγματα, είτε καταστρέφουν την οικονομία, εγώ θα είμαι ακόμα αυτός. Θα ήθελα να σας κάνω ευτυχισμένους για το υπόλοιπο της ζωής σας, αλλά δεν μπορώ. Μόνο εσείς μπορείτε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επτά ψυχολογικά χαρακτηριστικά που έχουν κοινά οι εκατομμυριούχοι
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι τρόποι για να μοιάσετε στους δισεκατομμυριούχους
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων



    ΣΧΟΛΙΑ