• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    Ο Κήπος βλέπει


    Οι πρώτες μέρες του Ιούλη κυλούν ομαλά και ειδικά μετά τον μικρό καύσωνα που περάσαμε την προηγούμενη βδομάδα. Μιας και η ζέστη κινείται σε μήκη κύματος που μπορούμε να αντέξουμε και εφόσον η Αθήνα ζει το καλοκαίρι της στο έπακρο, μπορείτε να αφήσετε το σπίτι σας, να εφοδιαστείτε με θετική ενέργεια και να ξεχυθείτε στους δρόμους, τα σοκάκια και τις ομορφιές της πόλης.

    Αν ανήκετε στη μερίδα του κόσμου που δεν θα αποδράσει σε κάποιο κοντινό προορισμό, τότε μπορείτε να απολαύσετε μια πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που θα “χρωματίσουν” το Σαββατοκύριακό σας. Μόνοι, με φίλους ή με την οικογένεια σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας δίνει η Αθήνα το καλοκαίρι και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τρόπους ψυχαγωγίας.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 8 Ιουλίου:

    Λυσιστράτη

    • “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη (θέατρο)
      στο Κηποθέατρο Παπάγου

    Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.

    Πληροφορίες εδώ

    πεζοπορία

    • Απογευματοβραδινή πεζοπορική βόλτα με φεγγάρι (άθληση)
      στο ελατόδασος της Πάρνηθας

    Θα ξεκινήσετε την βόλτα σας απόγευμα στον καταπράσινο Δρυμό της Πάρνηθας μέσα από μονοπάτια. Η πεζοπορία θα είναι ιδανική για αρχάριους και παιδιά (7-8 ετών και άνω). Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα είναι ήπια με μικρές υψομετρικές διαφορές και μπορούν να την κάνουν άτομα με κανονική φυσική κατάσταση!

    Περισσότερα εδώ

    χορός

    Vaudeville Revue 2017: “Jazz Legends” (χορός)
    στο PassPort Kerameikos

    Οι Athens Lindy Hop παρουσιάζουν για 6η συνεχή χρονιά ένα διασκεδαστικό Show βγαλμένο απ’ τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα παλιά βαριετέ με διάφορα shows, χορό, τραγούδι, κωμωδία και άλλες “ατραξιόν” που μεσουράνησαν στις αρχές του 20ου αι., ξαναζωντανεύουν. Θρυλικοί τραγουδιστές, διάσημοι μουσικοί ή συνθέτες, δημοφιλή τραγούδια, σημαντικοί jazz χορευτές, σημαντικές περιοχές ή clubs που που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στιγμάτισαν την ιστορία της Jazz, αποτελούν την έμπνευση του φετινού show. Παρουσιάζει ο Δώρος Δημοσθένους.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 9 Ιουλίου:

    Γιάννης Μπεχράκης

    • Έκθεση Γιάννη Μπεχράκη (εικαστικά)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

    Στην πρόσφατη δουλειά του αποτυπώνει το οδοιπορικό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Πρόσωπα, χώροι υποδοχής ή μετακίνησης, ενδιάμεσοι σταθμοί αλλά και στιγμιότυπα από την ατμόσφαιρα που διέπει το επώδυνο και συχνά ατέλειωτο ταξίδι των προσφύγων, αιχμαλωτίζονται στο φακό του, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στον θεατή των εικόνων που φιλοξενεί το ΚΠΙΣΝ. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες του, καταλαβαίνει κανείς πως η κρίση που απεικονίζεται και βιώνεται στις μέρες μας είναι βαθιά ανθρωπιστική, κι αυτό ο Μπεχράκης το καταγράφει με απαράμιλλο τρόπο.

    Πληροφορίες εδώ

    Μανώλης Ρασούλης

    • Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη “Όλα σε θυμίζουν…” (μουσική)
      στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

    Έχει χαρακτηριστεί από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών – και οι στίχοι του μοιάζουν σήμερα επίκαιροι όσο ποτέ. Η μουσική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού περιλαμβάνει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του, από τις συνεργασίες του με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές. Ερμηνεύουν: Ελένη Βιτάλη, Θοδωρής Κοτωνιάς, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Μπάμπης Στόκας, Αγγελική Τουμπανάκη και ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος. Κείμενα διαβάζει ο Πασχάλης Τσαρούχας.

    Πληροφορίες εδώ

    Δώδεκα ένορκοι

    • Οι δώδεκα ένορκοι – 12 Angry Men (σινεμά)
      στο Τριανόν

    Μια δίκη μόλις τελείωσε και οι ένορκοι ετοιμάζονται να βγάλουν την ετυμηγορία. Όλοι τους είναι έτοιμοι να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, εκτός από έναν που προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους 11 ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται. Έτσι, αυτό που ξεκίνησε σαν μια κανονική δίκη, καταλήγει ως μια αποκάλυψη των αδυναμιών, των προκαταλήψεων και των προβλημάτων του κάθε ενόρκου.

    Πληροφορίες εδώ

     

    +1

    Ο Κήπος βλέπει

    • Έκθεση “Ο Κήπος βλέπει” (εικαστικά)
      στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Το Μέγαρο εγκαινιάζει για πρώτη φορά στον Κήπο την έκθεση: “Ο Κήπος βλέπει”, με την επιμέλεια της Άννας Καφέτση, όπου συμμετέχουν 26 διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες με εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεο-εγκαταστάσεις και ηχητικά έργα σε περίπου 90 διαφορετικά σημεία του Κήπου.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017 και το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί καθημερινά από τις 12:00 έως τις 24:00 με ελεύθερη είσοδο.

    Πληροφορίες εδώ

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου



    ΣΧΟΛΙΑ