• LIFE&STYLE

    Δέκα πράγματα που οι εκατομμυριούχοι έμαθαν από τους γονείς τους

    branson


    Ο Τhomas C. Corley, γνωστός για τις χρόνιες μελέτες που κάνει για τις συνήθειες των πλουσίων, πήρε συνέντευξη από 177 αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους και κατέγραψε αυτά που έμαθε. Αυτό που συμπέρανε μέσα από την πεντάχρονη μελέτη του, ήταν ότι οι συνήθειες είναι “μεταδοτικές” και σχεδόν όλοι οι εκατομμυριούχοι πήραν κάποιες συγκεκριμένες – καλές ή κακές – συνήθειες από τους γονείς τους.

    Πρόκειται για στοιχεία που περνούν από τους γονείς στα παιδιά και παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις ανακαλύψεις του. Καταγράφει 10 μαθήματα που οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι “διδάχτηκαν” από τους γονείς τους:

    1. Εσείς δημιουργείτε τη ζωή σας
    Έμαθαν ότι ήταν οι “αρχιτέκτονες” της ζωής τους. Μόνο εσείς δημιουργείτε τις περιστάσεις που σας κάνουν πλούσιους ή φτωχούς.

    2. Πάρτε την ατομική ευθύνη όταν τα πράγματα πάνε στραβά
    Δεν επιτρέπεται να παίζετε το θύμα. Πρέπει να αναλάβετε προσωπικά την ευθύνη για το καλό και το κακό στη ζωή.

    3. Σεβαστείτε το νόμο
    Έμαθαν από τους γονείς τους να σεβονται τα όργανα και τους υπολλήλους επιβολής του νόμου.

    4. Αναζητήστε τον κύριο σκοπό σας
    Έχουν ασχοληθεί με πολλές νέες δραστηριότητες και ο σκοπός αυτού, ήταν να βοηθήσει τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τα έμφυτα ταλέντα τους και τα ενδιαφέροντά τους.

    5. Ακολουθήστε τα όνειρα και τους στόχους σας
    Όλοι οι στόχοι απαιτούν φυσική δράση και πρέπει να είναι 100% εφικτοί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να τους επιτύχετε το στόχο. Οι στόχοι και τα όνειρα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δημιουργείτε στόχους γύρω από κάθε όνειρο, και όταν συνειδητοποιείτε όλους τους στόχους, πραγματοποιείτε το όνειρό σας.

    6. Η απόκτηση πλούτου είναι καλό πράγμα
    Διδάχτηκαν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι είναι καλοί, ειλικρινείς και εργατικοί. Δεν είναι κακοί ή άπληστοι.

    7. Εργαστείτε σκληρά για αυτό που θέλετε
    Δεν τους δόθηκαν πράγματα από τους γονείς τους. Χρειάστηκε να εργαστούν για τα πράγματα που ήθελαν, ήδη από νεαρή ηλικία.

    8. Σεβαστείτε την ιδιοκτησία των άλλων 
    Διδάχτηκαν από τους γονείς τους να σέβονται την περιουσία των άλλων ανθρώπων, που εργάστηκαν σκληρά για να την αποκτήσουν

    9. Να βελτιώνεστε καθημερινά
    Κάποιοι έπρεπε να διαβάζουν εκπαιδευτικά βιβλία τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα, ενώ κάποιοι έπρεπε να μαθαίνουν νέες λέξεις για να επεκτείνουν το λεξιλόγιό τους.

    10. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο σας παραγωγικά
    Οι γονείς των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων, δεν τους επέτρεπαν να χάνουν χρόνο στην τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια ή το διαδίκτυο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στα παιδιά σας για τα χρήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα tips για να γίνετε πλούσιοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περιορίστε αυτά τα 3 έξοδα και εξοικονομήστε χιλιάδες ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ