• LIFE&STYLE

    Colonia Pura της Acqua di Parma: Δίνοντας ζωή στην ελαφρότητα


    Η όσφρηση είναι μία από τις πιο δυνατές αισθήσεις. Άμεσα συνδεδεμένη με τη μνήμη, μπορεί να “ζωγραφίσει” στο μυαλό εικόνες, να φέρει κοντά σου ξανά ανθρώπους και να ξυπνήσει χίλιες αναμνήσεις. Ικανή να ενεργοποιήσει όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις, κατασκευάζει το δικό της φαντασιακό, δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο και σε στροβιλίζει σε μια πραγματικότητα με μυρωδιές και συναισθήματα.

    Πριν από λίγες βδομάδες, σε ένα σύντομο ταξίδι στην όμορφη Ιταλία, η ανάγκη για απομάκρυνση από την πολύβουη πόλη και για μια εκ νέου εξερεύνηση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, μου έδωσε τη χαρά να επισκεφτώ τα περίχωρα του Μιλάνου. Τοπία μαγικά και φωτεινά, που με εφοδίασαν με νέες εικόνες τις οποίες θα κουβαλάω για πάντα μαζί μου και μου δημιούργησαν καινούργιους συνειρμούς και συσχετισμούς με το Μεσογειακό καλοκαίρι.

    Οι κατάφυτοι κυματιστοί λόφοι, η ηλιόλουστη εξοχή και τα ζεστά, λαμπερά χρώματα της ιταλικής υπαίθρου, έδωσαν νέο νόημα στη λέξη “φως”. Οι θελκτικές πορτοκαλιές, τα τραγανά περγαμόντο και τα φρέσκα εσπεριδοειδή που κατέκλυζαν το βλέμμα, απέπνεαν τα πιο όμορφα αρώματα. Ζουμερές και αιθέριες μυρωδιές ανακατεμένες με τις λαμπερές αχτίδες του ήλιου, σε γέμιζαν με μια έντονη αίσθηση ζεστασιάς, φρεσκάδας και ενέργειας. Χάριζαν απλόχερα την καθαρότητα και την ελαφρότητά τους, προσφέροντάς σου δροσερές ανάσες κατευθείαν δοσμένες από την φύση.

    Το αναζωογονητικό αυτό κράμα αρωμάτων, μου ξύπνησε αμέσως αναμνήσεις που ήταν καλά φυλαγμένες στο πίσω μέρος του μυαλού. Οι μυρωδιές που φλέρταραν με την όσφρηση και τη μνήμη μου στο ηλιόλουστο και γεμάτο αποχρώσεις τοπίο, ήταν όμοιες με το θελκτικό άρωμα ενός άντρα που συνάντησα τυχαία στο δρόμο, περπατώντας στα στενά της πόλης του Μιλάνου. Δυο βλέμματα που έσμιξαν πριν προσπεράσουμε ο ένας τον άλλον και μια αιθέρια μυρωδιά, που άφησε στο πέρασμά της μια αίσθηση φρεσκάδας, ελαφρότητας και δροσερής ενέργειας να πλανώνται στον αέρα.

    Το ταξιδιάρικο άρωμά του ήταν απόλυτα ταιριαστό με τη γοητεία του και το εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό του, που απεικόνιζε άρτια την ιταλική φινέτσα, το μοναδικό στυλ και το καλό γούστο. Ένα άνδρας που συνδύαζε την ευγένεια, την αυτοπεποίθηση και την σοφιστικέ κομψότητα, με το casual ύφος, τη νεανική ενέργεια και τον αυθορμητισμό. Διανύοντας την ώριμη ηλικία της συζυγικής και πατρικής ζωής, αλλά διατηρώντας την φρεσκάδα της νιότης, ήταν η απόλυτη έκφραση μιας ισχυρής αλλά μοντέρνας και ανοιχτής αρρενωπότητας.

    Το μείγμα των εικόνων, των μυρωδιών και, κυρίως, των αισθήσεων που έφερα μαζί μου γυρνώντας στην Ελλάδα, ζωντάνεψε ξανά καθώς περπατούσα στους διαδρόμους των πολυκαταστημάτων Attica. Η φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, η ζεστασιά του ιταλικού ήλιου, η εκλεπτυσμένη και συνάμα τρυφερή αρρενωπότητα, η ελαφρότητα στην ατμόσφαιρα και η θελκτική ζωτική ενέργεια, αναδύθηκαν μέσα από το ανάλαφρο άρωμα της Colonia Pura που κυκλοφορεί από τη σειρά αρωμάτων Acqua di Parma.

    Πρόκειται για μια κολόνια που “παντρεύει” το ηλιόλουστο περγαμόντο με τα ζουμερά πορτοκάλια, τα absolutes του νάρκισσου και του γιασεμιού με τον κολίανδρο, ισορροπώντας, με νότες από πατσουλί, κεδρόξυλο και λευκό musk. Το άρωμα συμπυκνώνεται στο εμβληματικό μπουκάλι της Acqua di Parma, που προσαρμόζεται στην εκλεπτυσμένη απόλαυση με την προσθήκη ασημί και γκρι ματ στοιχείων. Τη δροσερή ενέργεια της Colonia Pura μπορεί ο κάθε άντρας να τη βιώσει σε μια υπέροχη συλλογή προϊόντων, που αποτελείται από: Eau de Cologne, Hair and Shower Gel, After Shave Balm.

    Το αποτέλεσμα είναι ένας φωτεινός δυναμισμός που υμνεί τη ζωή, εμπνέει και ανοίγει νέες προοπτικές έκφρασης.

    *Tα προϊόντα Acqua di Parma διατίθενται: στα πολυκαταστήματα attica και ηλεκτρονικά στο

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Acqua di Parma – Blu Mediterraneo: 7 αρωματικές εκδοχές της Μεσογείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Acqua di Parma: Όταν η ιταλική φινέτσα συναντά την ιστορία

     



    ΣΧΟΛΙΑ