• LIFE&STYLE

    Acqua di Parma: Όταν η ιταλική φινέτσα συναντά την ιστορία

    Acqua di Parma Handmade


    Η χώρα της Ιταλίας φημίζεται για πάρα πολλά πράγματα. Ένα από τα κύρια στοιχεία που τη διακρίνουν και την καθιστούν ξεχωριστή, είναι η περίφημη “ιταλική φινέτσα”. Οι Ιταλοί ξέρουν περισσότερο από τον καθένα, ίσως, τι σημαίνει στυλ και κομψότητα, αφού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και τη σύγχρονη ερμηνεία της πολυτέλειας, πράγμα που φαίνεται και στα ξακουστά “ιταλικά κοστούμια”.

    Στις πανέμορφες και γραφικές πόλεις της Ιταλίας, στο Μιλάνο ή τη Ρώμη, στη Βενετία ή την Πάρμα, γεννιούνται τα μυστικά του ιταλικού στυλ και οι τάσεις του σικ ντυσίματος. Στα ιταλικά σοκάκια θα συναντήσει κανείς μικρά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, με χειροποίητα υφάσματα, καλλυντικά ή κοσμήματα και μία αύρα που σε μεταφέρει σε άλλες, περασμένες εποχές και σε γεμίζει νοσταλγία.

    Μία τέτοια εμπειρία προσφέρει η εταιρεία αρωμάτων Acqua di Parma, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κομψότητα και τη φινέτσα και η οποία δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πέρα από την Ιταλία. Έχει τις ρίζες της στην καρδιά της παλιάς Πάρμας του 1916 και για έναν ολόκληρο αιώνα πρεσβεύει το ιταλικό lifestyle, το πάθος για την ομορφιά και την λεπτότητα στο στυλ.

    Acqua di Parma Handmade

    Η Acqua di Parma γεννήθηκε στο μικρό εργαστήρι αιθερίων ελαίων του Κάρλο Μανιάνι, κληρονόμου μιας αριστοκρατικής οικογένειας, και εξελίχθηκε σε μια κλασική και διαχρονική μάρκα. Όλα της τα προϊόντα είναι φτιαγμένα στο χέρι, με σεβασμό στην λεπτομέρεια και με πρωτόγνωρο μεράκι. Το πρώτο της άρωμα, το Colonia, προσέφερε μια δροσερή, μοντέρνα αίσθηση και θεωρήθηκε η πρώτη πραγματικά Ιταλική κολώνια. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει πως ο Μανιάνι υπήρξε ο πατέρας των αρωμάτων της Ιταλίας.

    Η Colonia διακρινόταν για την κομψή μυρωδιά και εμφάνισή της, ενώ στη δεκαετία του 1950 είχε ήδη κερδίσει διεθνή αναγνώριση. Συνδέθηκε άμεσα με τη μόδα και τη φινέτσα των ιταλικών κοστουμιών, μέχρι που καθιερώθηκε ως style icon και must-have αξεσουάρ προσελκύοντας ακόμη και τους αστέρες του Χόλιγουντ. H Acqua di Parma σιγά σιγά επεκτάθηκε εντάσσοντας στη συλλογή της δημιουργίες για το σπίτι, άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ και κατέστη η έκφραση του πιο εκλεπτυσμένου Ιταλικού art of living.

    Acqua di Parma Handmade

    Η Acqua di Parma έγινε σήμα κατατεθέν και η κίτρινη συσκευασία του Colonia ήταν εμβληματική και πλέον αναγνωρίσιμη. Το 1999 υπήρξε χρονιά-σταθμός καθώς δημιουργήθηκε το πρώτο γυναικείο άρωμα της μάρκας, αφιερωμένο στη γυναίκα που είναι απαιτητική, εκ φύσεως κομψή και η οποία, στο πολυτελές μπουντουάρ της, διατηρεί τις παραδόσεις του αρώματος υψηλής ποιότητας.

    Στη δεκαετία του 2000 και με την είσοδο της στον όμιλο LVMH, ένα νέο κεφάλαιο ανοίχτηκε στην ιστορία της Acqua di Parma και το αδιαφιλονίκητο στυλ της μάρκας απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και διεθνή αναγνώριση. Το 2003, ο μύθος της Colonia εξελίχθηκε, εξωραΐστηκε και ολοκληρώθηκε, με την Colonia Assoluta που “ζωγράφισε” το αισθητηριακό πορτρέτο του εκλεκτικού και δημιουργικού άνδρα, συνδυάζοντας το αυθεντικό και το σύγχρονο.

    Acqua di Parma Handmade

    Το 2006, η εταιρεία αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο με την Collezione Barbiere, μια συλλογή προϊόντων και αξεσουάρ για το ξύρισμα, αφιερωμένη στην τελετουργική της αρρενωπής φινέτσας, ενώ ο θηλυκός κόσμος της Αcqua di Parma εμπλουτίστηκε με μια νέα, κομψή συλλογή αρωμάτων, εμπνευσμένων από τα λουλούδια των μεγάλων αριστοκρατικών Ιταλικών κήπων με τον μεγαλύτερο συμβολισμό. Τα επόμενα χρόνια προστέθηκαν κι άλλες γυναικείες μυρωδιές που απέπνεαν μια αριστοκρατική και σοφιστικέ θηλυκότητα.

    Η Acqua di Parma εξέφρασε το απαράμιλλο στυλ της ακόμα και μέσα από τα απαραίτητα αντικείμενα του ταξιδιού. Λανσάροντας μια συλλογή δερμάτινων τσαντών και αξεσουάρ φτιαγμένων εξ ολοκλήρου στο χέρι, από Ιταλούς παραδοσιακούς τεχνίτες δέρματος, επεκτάθηκε με τα χρόνια και στον κόσμο του ταξιδιού και των business. Στην πρωτοπορία της ήρθε να προστεθεί και η δημιουργία πολυτελών Spa που αποτέλεσαν πραγματικές οάσεις ευεξίας.

    Acqua di Parma Handmade

    Η Αqua di Parma μετρά 100 χρόνια παρουσίας, δίνοντας έμφαση πάντοτε στην λεπτομέρεια και στις εκλεπτυσμένες χειροποίητες διαδικασίες. Είναι μια μάρκα lifestyle, ένας τρόπος ζωής που προσφέρει πάντα στους λάτρεις της μοναδικές και ολοκληρωμένες εμπειρίες, δημιουργίες και μέρη, αφιερωμένα σε όποιον γνωρίζει να εκτιμά την μοναδικότητά της.

    Τα προϊόντα Acqua di Parma θα τα βρείτε στα attica και στο www.atticabeauty.gr

      Acqua di Parma Handmade

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Acqua di Parma – Blu Mediterraneo: 7 αρωματικές εκδοχές της Μεσογείου



    ΣΧΟΛΙΑ