• LIFE&STYLE

    Acqua di Parma – Blu Mediterraneo: 7 αρωματικές εκδοχές της Μεσογείου


    Βρισκόμαστε και επίσημα στην καρδιά του καλοκαιριού, με τη ζέστη να αυξάνεται ολοένα και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν. Για κάποιους είναι πολύ νωρίς ακόμη να συζητούν για διακοπές και η ρουτίνα με τους έντονους ρυθμούς δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αποδράσεις.

    Το μυαλό, όμως, δεν μπορεί να ακολουθήσει την απαιτητική καθημερινότητα, ούτε και να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου. Ακόμη και το πιο μικρό ερέθισμα μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή και να μας παρασύρει μακριά από την πόλη. Μια μυρωδιά μπορεί να μας παρασύρει έστω και για λίγο, έστω και νοητά, σε μέρη που, ίσως, δεν επισκεφτούμε ποτέ. Ένα άρωμα από τη σειρά Blu Mediterraneo της Acqua di Parma, δημιουργεί έντονους συνειρμούς και  ταξιδεύει το νου στα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου.

    Η σειρά Blu Mediterraneo της Acqua di Parma βασίζεται σε ένα κράμα φυσικότητας, ιταλικού στιλ και ευεξίας, αποπνέοντας μοναδικότητα και απόλαυση. Η σειρά αποτελείται από επτά αρώματα, τα οποία διαθέτουν τον δικό τους χαρακτήρα και μπορούν να ικανοποιήσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό. Μπορείτε να τη βρείτε αποκλειστικά στα πολυκαταστήματα Attica και στο www.atticabeauty.gr.

    FICO DI AMALFI

    Η ακτή του Αμάλφι: ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στη Γη. Αυτό το λουλουδάτο, ξυλώδες άρωμα με νότες εσπεριδοειδών δίνει στο μυαλό μας αυτή την εκπληκτική έκταση των μεσογειακών ακτών με έντονο, ενεργητικό αποτέλεσμα. Ζωηρό, χάρη στις γεμάτες ενέργεια νότες του περγαμόντου, του λεμονιού, του γκρέιπφρουτ και του κίτρου. Το νέκταρ του σύκου ενώνεται με το ροζ πιπέρι και τα πέταλα του γιασεμιού στην καρδιά, προλογίζοντας μια απολαυστική αρμονία από ξύλο συκιάς και ξύλο κέδρου.

    Με μία λέξη: Ζωογόνο

    MIRTO DI PANAREA

    Η Panarea κοντά στη Σικελία είναι ένα νησί όπου ο χρόνος σταματάει. Είναι το μικρότερο και παλαιότερο από τα νησιά Eolie και η ομορφιά του εκπροσωπείται υπέροχα σε αυτό το αναζωογονητικό άρωμα που χαρακτηρίζεται από τις αρωματικές νότες της μυρτιάς και του βασιλικού, του λεμονιού και του περγαμόντο. Στην καρδιά, μια συμφωνία θαλάσσιας αύρας λιώνει με γιασεμί και τριαντάφυλλο.

    Με μία λέξη: Αναζωογονητικό

    MANDORLO DI SICILIA

    Η Σικελία είναι ένα σταυροδρόμι της τέχνης και του πολιτισμού, με το αμύγδαλο να κυριαρχεί ως κομμάτι των τοπικών γεύσεων και παραδόσεων.Γνωστή στα ιταλικά ως Mandorlo di Sicilia, η χαλαρωτική έκκληση του αμυγδάλου της Σικελίας γίνεται η καρδιά σε αυτό το υπέροχο άρωμα. Το γλυκό του χάδι συνυπάρχει με τις νότες του γλυκάνισου, του περγαμόντου και του πορτοκαλιού. Ο πυρήνας του συνδυάζει το πράσινο μεσογειακό αμύγδαλο και το ylang-ylang πριν εμφανιστούν οι νότες βάσης κέδρου, βανίλιας και λευκού μόσχου.

    Με μία λέξη: Τρυφερό

    GINEPRO DI SARDEGNA

    Το Ginepro di Sardegna είναι μια δυναμική και ζωντανή ερμηνεία της μακκίας, με το έντονο χαρακτηριστικό άρωμα που ακολουθεί την πορεία των ανέμων κατά μήκος της ακτής της Σαρδηνίας. Το μοναδικό άρωμα που χαρίζει πρωτόγνωρη ενέργεια είναι απόλυτα εναρμονισμένο στη σύνθεσή του αρώματος που φέρνει μαζί τις νότες άρκευθου, περγαμόντου και μπαχαρικών στην κορυφή, του φασκόμηλου, του κυπαρισσιού και του λούπινου στην καρδιά και του κέδρου στην βάση.

    Με μία λέξη: Ενεργειακό

    BERGAMOTTO DI CALABRIA

    Η γη της Καλαβρίας είναι ισχυρή και έντονη. Μόνο εδώ το αυθεντικό περγαμόντο βρίσκει το φυσικό του περιβάλλον. Οι αφρώδεις νότες του εμφανίζονται στην αρχή αυτού του χαρούμενου και αναζωογονητικού αρώματος και ενισχύονται από τη φρεσκάδα της κιμής, της κόκκινης πιπερόριζας και του κέδρου. Στη βάση, εμφανίζεται ένας πρωτοφανής συνδυασμός βέτιβερ, βενζοϊνης και μόσχου.

    Με μία λέξη: Απολαυστικό

    CEDRO DI TAORMINA

    Το πιο πρόσφατο άρωμα στη συλλογή Blu Mediterraneo εμπνέεται από την Ταορμίνα -ένα θεαματικό τοπίο όπου η μοναδική μεσογειακή βλάστηση συνδυάζεται με την δύναμη των ηφαιστειακών πετρωμάτων.Φρέσκα αποξηραμένα εσπεριδοειδή και βασιλικός συλλαμβάνουν το ζωντανό άρωμα του τοπίου και την ηλιακή ακτινοβολία. Στην καρδιά, το μαύρο πιπέρι και η λεβάντα δημιουργούν μια πικάντικη εμπειρία και συνδυάζονται τέλεια με τις κομψές νότες βάσης του cistus labdanum, του vetiver και του κέδρου της Βιρτζίνια.

    Με μία λέξη: Διεγερτικό

    ARANCIA DI CAPRI

    Ένα σύμβολο της Ιταλικής Μεσογείου και του νησιού Capri, αυτό το άρωμα είναι ηλιόλουστο, χαλαρωτικό και ξέγνοιαστο. Οι νότες των ιταλικών εσπεριδοειδών και το ζεστό άρωμα της καραμέλας συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια καθαρή στιγμή ευδαιμονίας, ακριβώς όπως και στις διακοπές.

    Με μία λέξη: Χαλαρωτικό

    ARANCIA DI CAPRISPRING SET (αποκλειστικά στο www.atticabeauty.gr!)

    Ένα μοναδικό σετ για όσους αγαπούν την πολυτέλεια της Acqua di Parma.Περιέχει το αγαπημένο Arancia di Capri 150ml, το χαλαρωτικό, ακτινοβόλο και λαμπερό άρωμα που ήρθε στη ζωή από τον συνδυασμό των αιθέριων ελαίων πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού και το αντίστοιχο Arancia Di Capri Shower Gel 75ml και όλα αυτά μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο νεσεσέρ για αποδράσεις γεμάτες πολυτέλεια.

    Αν θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερες από μία μυρωδιές, μπορείτε να προμηθευτείτε το ειδικό σετ με τα τρία αρώματα, το οποίο προσφέρεται σε μια πολύτιμη συσκευασία εμπνευσμένη από τα εμβληματικά Μαγιόλικα σχέδια και χρώματα. Η διακόσμηση του σετ, χαρακτηριστική των πολυτελών επαύλεων της Μεσογείου, εμπλουτίζει την ιδέα του φυσικού τοπίου που δημιουργούν τα αρώματα και ολοκληρώνει την εμπειρία της Blu Mediterraneo.

    Tα προϊόντα Acqua di Parma διατίθενται: στα πολυκαταστήματα attica και ηλεκτρονικά στο

     



    ΣΧΟΛΙΑ