• LIFE&STYLE

    Άντρες: Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσετε το γκριζάρισμα των μαλλιών σας

    • NewsRoom
    Κλούνει

    Τζορτζ Κλούνεϊ


    Δυστυχώς ο χρόνος αλλάζει διάφορα πράγματα στο πέρασμά του και ένα από αυτά είναι, φυσικά, τα μαλλιά. Εκτός του ότι τα μαλλιά σπάνε και αραιώνουν με το πέρασμα του καιρού, γκριζάρουν κιόλας. Στην ουσία οι τρίχες της κεφαλής χάνουν τη χρωστική τους, εξ ου και το γκρι ή άσπρο χρώμα.

    Αναμφισβήτητα το γκριζάρισμα χαρίζει σε πολλούς άντρες ακαταμάχητη γοητεία, όμως σε άλλους προσφέρει απλώς ένα άγχος που συνδέεται με την ηλικία και το πέρασμα της νιότης. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει τρόπος να καθυστερήσετε το γκριζάρισμα του κεφαλιού σας και αυτός είναι μια ισορροπημένη διατροφή, όπως η παρακάτω:

    • Μαύρη σοκολάτα αμυγδάλου

    Η μαύρη σοκολάτα και τα αμύγδαλα περιέχουν χαλκό, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγής μελανίνης. Η μελανίνη αποτελεί την χρωστική εκείνη ουσία που δίνει στα μαλλιά σας και το δέρμα σας το χρώμα τους. Επομένως, αντικαταστήστε τα γλυκά σας με μια μαύρη σοκολάτα αμυγδάλου, που θα σας χαρίσει νεανικά μαλλιά.

    • Σολωμός

    Ο σολωμός, το νόστιμο αυτό ψάρι, εκτός από τα ωφέλιμα ω3 λιπαρά που περιέχει, διαθέτει και ένα μέταλλο που βοηθά τις ορμόνες του οργανισμού να ισορροπούν, κάτι με που με τη σειρά του βοηθά τα μαλλιά να είναι υγιή. Το μέταλλο αυτό ονομάζεται σελήνιο.

    • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

    Τα λαχανικά αυτά περιέχουν βιταμίνη Β12, που συμβάλλει στην παραγωγή της ορμόνης της μελατονίνης, η οποία βοηθά τα μαλλιά σας να μη χάνουν το χρώμα τους. Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, επομένως αποτελούν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για υγιή, δυνατά και νεανικά μαλλιά.

    • Φρούτα τύπου berries​

    Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνη C καθώς και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Τα συγκεκριμένα συστατικά επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, με την οποία σχετίζονται τα γκρίζα και άτονα μαλλιά. Τέτοια φρούτα είναι τα: μύρτιλλα, φρούτα του δάσους, φράουλες, μούρα, γκότζι κ.ά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άντρες: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το σώμα της γυναίκας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επιστήμη βρήκε τον τρόπο για να «κλέψεις» τη γυναίκα κάποιου άλλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι γυναίκες πάνω στους άντρες;

     



    ΣΧΟΛΙΑ