• LIFE&STYLE

    Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος έχει μειώσει το σεξ

    • NewsRoom
    sexy


    Θα περιμένε κανείς πως στη σύγχρονη εποχή που βρισκόμαστε και πως από τη στιγμή που οι άνθρωποι είναι πλέον πολύ πιο ανοιχτοί σε κάποια θέματα, το σεξ είναι ακόμη πιο συχνό. Όλοι είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε πιο εύκολα να το “βρούμε” και ότι εφόσον ο κόσμος είναι πιο απελευθερωμένος, το ποσοστό των σεξουαλικών επαφών θα έχει ανέβει κατακόρυφα.

    Ωστόσο, δεν είναι όλα έτσι όπως νομίζαμε και πιστεύαμε. Φαίνεται πως σε παγκόσμια κλίμακα ο κόσμος έχει μειώσει το σεξ και ότι οι άνθρωποι έχουν ολοένα και λιγότερες σεξουαλικές επαφές. Αν πάρουμε, για παράδειγμα, την Αμερική, θα δούμε ότι κατά την χρονική περίοδο 2000 με 2014 οι Αμερικάνοι έκανα περίπου 6 με 9 φορές λιγότερο σεξ, από ότι έκαναν κατά τη δεκαετία πριν το 2000. Έτσι έδειξε μια μελέτη που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό και δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο.

    Γιατί συμβαίνει αυτό θα αναρωτηθείτε. Ειδικά από τη στιγμή που οι millenials και οι νέες γενιές, είναι πιο ενημερωμένες για το σεξ, εφόσον έχουν απόλυτη πρόσβαση στο διαδίκτυο και καθημερινή επαφή με τον ιντερνετικό κόσμο, όπου μπορείς να βρεις τα πάντα. Την απάντηση έρχεται να δώσει ο Alex Manley, sex και dating editor του αμερικανικού AskMen:

    “Εν έτει 2017 η ψηφιακή τεχνολογία έχει επηρεάσει μαζικά τις ζωές μας και πιστεύω ότι η μείωση του σεξ μπορεί να συνδεθεί ευθέως με τον ρόλο της τεχνολογίας. Προσφέρει σεξουαλικές εμπειρίες διαθέσιμες στις συσκευές μας, μπορείς να κάνεις sexting, κλήση FaceTime ή να στείλεις τολμηρές φωτογραφίες, να μπεις σε ένα chat room ή cam site και γενικά να δεις περισσότερο πορνό απ’ όσο μπορείς να φανταστείς, χωρίς να χρειαστεί να κουνηθείς απ’ τη θέση σου. Τίποτα απ’ όλα αυτά άλλωστε δεν υπήρχε πριν από 10-15 χρόνια και όπως καταλαβαίνεις υποκαθιστούν το πραγματικό σεξ. Χάρη στα social media και τα dating apps, το σεξ που κάνεις στην πραγματική σου ζωή είναι μερικές φορές δύσκολη υπόθεση, λόγω των πολλών επιλογών.”.

    Επομένως, φαίνεται πως η τεχνολογία μπορεί να μας άνοιξε τις πόρτες προς την ενημέρωση, όμως μας έδωσε κάποιες δυνατότητες που μάλλον τείνουν να αντικαταστήσουν το πραγματικό σεξ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό το κόλπο θα ανεβάσει την ερωτική σας επιθυμία στα ύψη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι πιθανό να μικρύνει το αντρικό όργανο; Οι επιστήμονες απαντούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οι 4 λόγοι που οι άντρες μπορεί να αρνηθούν το σεξ



    ΣΧΟΛΙΑ