• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    Πέτρος Κλαμπάνης


    Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιούλη και πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη “εγκαταλείψει” την πολύβοη πόλη. Με τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες να μας συντροφεύουν σε κάθε μας κίνηση, τη ζέστη να μοιάζει ανυποχώρητη και την Αθήνα να “δουλεύει” στους δικούς της ρυθμούς, αναζητούμε εξόδους και δραστηριότητες που θα μας κάνουν να προσαρμοστούμε στο καλοκαιρινό ύφος της πόλης και να περάσουμε όμορφα.

    Τα καλλιτεχνικά δρώμενα ποικίλουν και αγγίζουν όλα τα είδη της τέχνης, από το θέατρο μέχρι τα εικαστικά, ενώ υπάρχουν και πολλές δραστηριότητες άσκησης και ευεξίας. Πέρα από αυτά, τα θερινά σινεμά άνοιξαν τις πόρτες τους, τα φεστιβάλ συνεχίζουν δυναμικά και μια πληθώρα πρωτότυπων εκδηλώσεων με ωραίες ιδέες άρχισαν να πραγματοποιούνται. Δείτε “τι παίζει” στην πόλη και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 15 Ιουλίου:

    Γλυκερία

    • Γλυκερία “Σμυρνέικο Μινόρε” (μουσική)
      στο Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα” στη Δραπετσώνα

    Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής, μάς ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Μαζί της η Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ.

    Πληροφορίες εδώ

    Ηλέκτρα θεατρο

    • “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή (θέατρο)
      στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2017 στο Κηποθέατρο Παπάγου

    Το Διάχρονο Θέατρο παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή “Ηλέκτρα”, σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, μουσική Γιάννη Ιωάννου, σκηνικά Χάρη Σεπεντζή, χορογραφίες Φαίης Σούκου, φωτισμούς Γιώργου Δανεσή. Το κοστούμι στην “Ηλέκτρα” του εικαστικού Πέτρου Ζουμπουλάκη.

    Πληροφορίες εδώ

    έκθεση

    • Γιούλιαν Ρόζεφελντ “Μανιφέστο” (εικαστικά)
      στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017

    Ο Γερμανός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Julian Rosefeldt (Γιούλιαν Ρόζεφελντ) δημιουργεί μια κινηματογραφική εγκατάσταση με θέμα τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία. Δεκατρείς γιγαντοοθόνες προβάλλουν 13 βίντεο, εμπνευσμένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα (Φουτουρισμό, Νταντά, Fluxus, Σουπρεματισμό, Καταστασιακούς, Δόγμα 95 κ.ά.), αλλά και από ανεξάρτητους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, χορευτές, κινηματογραφιστές.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 16 Ιουλίου:

    penny marathon

    • Penny Marathon (άθληση)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Ο μαραθώνιος πήρε το όνομά του από την Penny, ένα σκυλί που, όπως χιλιάδες άλλα, δεν κατάφερε να επιβιώσει στους δρόμους της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες στον μαραθώνιο, που γίνεται προς τιμήν των αδέσποτων ζώων της χώρας μας και των εθελοντών που δίνουν τη ζωή τους γι’ αυτά, τρέχουν, κολυμπούν, ποδηλατούν και κάνουν stand up paddle σε σύνολο 42 χιλιομέτρων. Το ΚΠΙΣΝ θα φιλοξενήσει τα τελευταία 10 χιλιόμετρα του Penny Marathon, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν ή να ποδηλατήσουν. Μάλιστα, στα τελευταία 2 χιλιόμετρα, μπορούν να συμμετέχουν και σκυλιά μαζί με τους κηδεμόνες τους!

    Πληροφορίες εδώ

    Οδύσσειες

    • Κυριακάτικοι Περίπατοι (δραστηριότητα)
      στο Αρχαιολογικό Μουσείο “Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας”

    Οι κυριακάτικοι περίπατοι με θέμα τις Οδύσσειες της προϊστορίας προσφέρουν έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τις μόνιμες εκθέσεις των προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων μέσα από τις θεματικές που αναδεικνύει η επετειακή περιοδική έκθεση «Οδύσσειες»: ταξίδια στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, μυθικές περιπέτειες σε τόπους μακρινούς, γοητευτικές θεότητες, ισχυροί βασιλιάδες και εμπορικές δραστηριότητες, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις αρχαιολόγων της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Ο περίπατος καταλήγει στην έκθεση «Οδύσσειες».

    Πληροφορίες εδώ

    χορός

    • Πέρε Φάουρα “Sweet Fever” (χορός)
      στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 στο ΒΙΟS

    Ο Καταλανός χορογράφος Pere Faura (Πέρε Φάουρα) ενσωματώνει στοιχεία της ποπ κουλτούρας στο έργο του και τα επαναδιατυπώνει σε εμφανώς θεατρική φόρμα. Η παράσταση βρίσκεται σε διάλογο με ποικίλα θεατρικά στοιχεία, βίντεο, μουσική, φώτα κ.ά. Ο καλλιτέχνης επανερμηνεύει και επενδύει εκ νέου με νόημα μια διάσημη χορογραφία σ’ ένα τελετουργικό, εκστατικό ταξίδι που ειρωνεύεται το διαρκές κυνήγι των απολαύσεων: Αντιπαραθέτει την εικονική ευτυχία της αναπαράστασης του χορού στη μεγάλη οθόνη με τη σωματική ευχαρίστηση του πραγματικού βιώματος. Θα ακολουθήσει ντίσκο πάρτι.

    Πληροφορίες εδώ

    +1

    Πέτρος Κλαμπάνης

    • BΡΑΖίΛ – Petros Klampanis group (μουσική)
      στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Βραζιλιάνικη αύρα στον Κήπο του Μεγάρου, λίγες μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τους πιο αυθεντικούς εκφραστές της βραζιλιάνικης τζαζ στην Ελλάδα. Ο “διεθνής” συνθέτης και κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης μας καλεί να γνωρίσουμε την τελευταία του δουλειά, που παρουσίασε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Συμμετέχουν η Μιράντα Βερούλη και η Κατερίνα Πολέμη.

    Πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελένη Διδασκάλου: Η ψυχή του Μεγάρου Μουσικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι top ταράτσες της Αθήνας με την καλύτερη θέα



    ΣΧΟΛΙΑ