• LIFE&STYLE

    Ένα συγκλονιστικό video για τον Λιονέλ Μέσι. Όλη η ιστορία του σε 2,20 λεπτά

    • NewsRoom
    Lionel Messi

    Lionel Messi


    Όταν ήταν 11 χρόνων, μετά βίας έφτανε σε ύψος το 1,45 cm. Αν και το ταλέντο του Λιονέλ Μέσι στο ποδόσφαιρο ήταν αναμφισβήτητο, το μέλλον του στο άθλημα δεν ήταν βέβαιο. Αιτία, το ιατρικό πρόβλημα με την ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης που αντιμετώπιζε. «Ήμουν πάντα ο κοντύτερος και με διαφορά. Είχα το ύψος 8χρονου ή 9χρονου και αυτό ήταν εμφανές και στο γήπεδο και στην καθημερινότητά μου», είπε κάποτε σε συνέντευξή του.

    https://www.facebook.com/TheBornRealist/videos/963690617114990/

    Η λύση για τον Μέσι ήταν η θεραπεία με ενέσεις αυξητικής ορμόνης, η οποία όμως κόστιζε ακριβά. Χωρίς αυτή, στην καλύτερη περίπτωση, το ύψος του θα έφτανε το 1,50 cm. Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μάνα του καθαρίστρια. Δεν μπορούσαν να πληρώνουν τα σχεδόν χίλια ευρώ τον μήνα, για τις ενέσεις λεβοθυροξίνης του Λίο. Άλλωστε, είχαν άλλα δύο παιδιά να μεγαλώσουν.

    Για την απόκτησή του, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες της Αργεντινής.

    Οι γονείς του ευελπιστούσαν ότι θα βρισκόταν ένας σύλλογος, να αναλάβει το κόστος της θεραπείας… Όταν ο πατέρας του τον πήγε στην Νιούελς Όλντ Μπόις, του υποσχέθηκαν ότι θα εξασφάλιζαν τα χρήματα για τις ενέσεις. «Ήταν σαν ελεημοσύνη, μας έδωσαν 300 πέσος και τίποτα παραπάνω», θυμάται ο Χόρχε Οράσιο Μέσι.

    Παρά την κακή σωματική ανάπτυξη, ο μικρός Μέσι «γυάλισε» στον αγωνιστικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρέσακ.

    Όταν τον είδε να παίζει, ήταν σίγουρος για το τι θα μπορούσε να προσφέρει στους Καταλανούς.

    Αν και γνώριζε για το πρόβλημα με την υγεία και τη θεραπεία που απαιτούνταν, θεώρησε ότι το κόστος για ένα τέτοιο νέο παίκτη ήταν μικρό. Έτσι, ζήτησε από τον Μέσι να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στη Βαρκελώνη για να προπονείται στη Μασία.

    Τη διάσημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

     Ο παίκτης μετακόμισε στην Ισπανία, όπου το 2000 δοκιμάστηκε από τους υπεύθυνους της ακαδημίας. Μετά από διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του συλλόγου, η οικογένεια Μέσι αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο με την Μπάρτσα.

    Η συμφωνία υπογράφηκε σε μια χαρτοπετσέτα ενός μπαρ, όπου ο Χόρχε Μέσι είχε συναντηθεί με τους αγωνιστικούς διοικούντες την ομάδα. Το 2001 ο Μέσι ήταν μέλος των μπλαουγράνα και η θεραπεία του άρχισε κανονικά.

    Η ορμόνη που του έδιναν θεωρούνταν αναβολικό, αλλά επιτράπηκε στον Μέσι για λόγους υγείας. Για τρία χρόνια έκανε καθημερινά μια ένεση.

    Επτά ημέρες στο ένα πόδι, επτά στο άλλο. Ταυτόχρονα, στους αγώνες και στις προπονήσεις των ακαδημιών, έδινε δείγματα γραφής της τεράστιας αξίας του. Μέχρι και τα 14 χρόνια του, είχε φτάσει σε ύψος το 1,69 cm.

    Στις 16 Οκτωβρίου του 2004, σε αγώνα με την Εσπανιόλ, ο Μέσι έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα.

    Ήταν 17 ετών και 310 ημερών, όταν έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, σκοράροντας απέναντι στην Αλμπαθέτε.

    Ο «La Pulga», δηλαδή ο Ψύλλος, όπως τον αποκάλεσε ένας Αργεντίνος δημοσιογράφος, όχι μόνο δεν έμεινε νάνος, αλλά ακόμη και αν σταματήσει τώρα την μπάλα, θα είναι για πάντα ένας καλοσυνάτος και ταπεινός «γίγαντας» του ποδοσφαίρου. Στο βίντεο ο Μέσι είναι έξι χρόνων. Από κάποιους αμφισβητείται ότι είναι αυτός, άλλα ποιος άλλος μπορεί να είναι;..

    https://www.facebook.com/TheBornRealist/videos/963690617114990/



    ΣΧΟΛΙΑ